به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، با توسعه فازهای پارس جنوبی در دولت یازدهم و افزایش تولید گاز، سهم این سوخت در سبد انرژی کشور رو به افزایش گذاشت؛ به طوری که اکنون 70 درصد سبد انرژی به گاز اختصاص دارد.
پیش از این، نیروگاه های تولید برق از سوخت مایع استفاده می کردند که علاوه بر هزینه زیاد، باعث آلودگی می شد. بنابراین، برنامه جایگزینی سوخت نیروگاه ها از سوخت مایع به گاز در حال پیگیری است.
به گزارش سه شنبه تارنمای شرکت ملی گاز ایران، مدیر دیسپچینگ این شرکت گفت: تعهد تامین گاز نیروگاهها در تابستان بهطور کامل پوشش داده شده است و افزون بر آن، 2 میلیارد مترمکعب گاز بیش از برنامه مصوب نیز به بخش نیروگاهی گازرسانی کردهایم.
به گفته مهدی جمشیدیدانا، این آمار صرفهجویی یک میلیارد و 300 میلیون لیتر گازوییل و 400 میلیون لیتر مازوت را نشان می دهد.
جمشیدیدانا افزود: همچنین 300 میلیون اضافه مصرف سوخت نیروگاهها نسبت به برنامه مصوب تامین شده است.
وی گفت: تابستان امسال، حدود سه میلیارد مترمکعب گاز، بیشتر از همین بازه زمانی در سال 1396، به بخش نیروگاهی تحویل شد و در نتیجه، مصرف سوخت مایع در نیروگاهها نیز یک میلیارد و 300 میلیون لیتر کاهش یافت.
به گزارش ایرنا، وزارت نفت گاز را با سوخت مایع مصرفی در نیروگاه ها (گازوییل و مازوت) جایگزین کرد تا گاز را صادر کند که ارزش افزوده بیشتری برای کشور به همراه دارد.
وزارت نفت تا سال 1393، برای تامین گازوییل مصرفی در نیروگاه ها ناچار بود که این فرآورده را وارد کند اما اکنون در تولید گازوییل به خودکفایی رسیده است و حتی سالیانه حجم قابل توجهی گازوییل نیز به خارج صادر می شود.
اقتصام*2022*1961*