کمبود ۸۰۰۰ مگاواتی تولید برق در سال آینده

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی گفت: براساس پیش‌بینی‌ها برای تابستان سال آینده ۸۰۰۰ مگاوات کمبود عملی برق خواهیم داشت که ۵۲۲۳ مگاوات آن توسط نیروگاه‌های حرارتی و مابقی توسط نیروگاه‌های برق آبی تجدیدپذیر و هم‌چنین مدیریت مصرف تامین می‌شود.

کمبود 8000 مگاواتی تولید برق در سال آینده

به گزارش ایسنا، محسن طرزطلب امروز در نشست خبری با بیان این‌که 25 واحد نیروگاهی تا تابستان سال 1398 وارد مدار تولید خواهند شد، اظهار کرد: با احداث این نیروگاه‌ها و هم‌چنین ارتقاء واحدهای نیروگاه‌های کنونی حدود 5223 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های حرارتی اضافه خواهد شد.

وی با بیان این‌که ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به حدود 81 هزار مگاوات رسیده است، ادامه داد: در سال 1396 کل تولید برق کشور 288 میلیارد کیلووات ساعت بود که نسبت به سال 1395، هشت تا 9 درصد رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی با بیان این‌که در شش ماه اول امسال میزان تولید برق کشور به بیش از 185 میلیارد کیلووات ساعت رسید که 96.2 درصد آن در نیروگاه‌های حرارتی تولید شد، اظهار کرد: حداکثر تولید برق امسال حدود 53 هزار مگاوات بود که سهم نیروگاه‌های حرارتی 48 هزار مگاوات بوده است و پیش‌بینی می‌کنیم که میزان مصرف برق در پیک سال آینده به 61 هزار مگاوات برسد که بدین ترتیب 8000 مگاوات کمبود تولید خواهیم داشت.

به گفته طرزطلب علاوه بر 5223 مگاوات افزایش نیروگاه‌های حرارتی 6000 مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر و برق آبی وارد مدار خواهد شد که قدرت عملی این میزان نیروگاه 5000 مگاوات خواهد بود، علاوه بر این قرار است که 3000 مگاوات از طریق مدیریت مصرف تامین شود. ‌

وی با بیان این‌که تولید نیروگاه‌های حرارتی نسبت به سال گذشته 4.3 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: این در شرایطی است که میزان مصرف گاز نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است که این موضوع بیانگر افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور است.

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی تصریح کرد: در حال حاضر راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور 37.9 درصد است که تا پایان برنامه ششم این رقم به 40 درصد خواهد رسید.

طرزطلب درباره میزان سوخت مصرفی نیروگاه‌ها نیز ابراز کرد: در شش ماهه اول امسال 95.5 درصد سوخت مصرفی نیروگاه‌های حرارتی کشور گاز بوده و تنها 2.3 درصد سوخت مصرف نیروگاه‌ها، مازوت بوده است. این در حالی است که سال گذشته میزان مصرف گاز نیروگاه‌های کشور 88.8 درصد بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مطالبات و بدهی‌های وزارت نیرو، اظهار کرد: سقف استفاده دولت از تبصره ماده پنج قانون بودجه امسال توسط بانک مرکزی اعلام شده است و وزارت نیرو درصدد است 10 هزار میلیارد تومان از مطالبات و بدهی‌های خود را تهاتر کند.

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی با تاکید بر این‌ مساله که 6000 میلیارد تومان از 10 هزار میلیارد تومانی که وزارت نیرو قرار است با استفاده از تبصره پنج قانون اساسی مطالبات و بدهی‌های خود را تسویه کند که مربوط به شرکت برق حرارتی است، ادامه داد: شرکت برق حرارتی 15 هزار میلیارد تومان به بانک‌ها و بخش خصوصی بدهکار بوده که این عدد اکنون به 8000 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

وی با تاکید بر این‌ مساله که تبصره پنج قانون بودجه امسال این ظرفیت را ایجاد کرده تا بخشی از بدهی‌ها به بخش خصوصی را تسویه کنیم، اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا 6000 میلیارد تومان از بدهی‌های خود را از این طریق تسویه کنیم. البته باید گفت که بانک مرکزی سقف تهاتر را مشخص و اعلام کرده که 78 هزار میلیارد تومان کل سقف تعیین شده برای این قانون است و هر شرکت باید بتواند رقم را دنبال و مستندات قانونی را تکمیل و در اختیار وزارت اقتصاد و دارایی قرار دهد.

مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی درباره آخرین وضعیت قرارداد یونیت، گفت: از نظر شکلی باید دولت ضمانتی را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کرد که این اتفاق یک ماه و پیش محقق شد، اما سرمایه‌گذار به‌طور کامل از این ضمانت رضایت ندارد و با توجه به اتفاق‌هایی که از باب تامین مالی رخ داده سرمایه‌گذار منتظر مشخص شدن نتیجه تحریم‌هاست تا مذاکرات خود را با سرمایه‌گذاران و سیستم‌های بانکی ادامه دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان