به گزارش ایسنا، در راستای گرامیداشت و یاد بود حماسه «شهید دریاقلی سورانی» که در آبان ماه سال 1359 خبر ورود دشمن بعثی به منطقه ذوالفقاری آبادان را به رزمندگان اطلاع رسانی کرد؛ تندیس این قهرمان به همراه هدیهای به جانباز علی صیادی اهدا شد که حقی بسیار برگردن مردم شهرش آبادان در جنگ دارد و هم اکنون نیز به علت عوارض جنگ با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکند.
جانباز علی صیادی بجز بسیاری از فعالیتها در جنگ، با راه انداختن سیستمی مردمی در اوایل جنگ برای نجات اثاثیه مردم جنگزده از زیر آتش توپخانه لااقل 16 هزار خانوار را دعاگوی خود کرد و بدون آنکه کسی او را بشناسد و «مسجد نو» را چنان مدیریت کرد که پایگاه اول مقاومت مردمی در مقابل هجوم دشمن بعثی شد .
انتخاب نامزدی او جهت دریافت تندیس امسال توسط گروهی از هنرمندان و جانبازان این شهر با اجماع آرا تصویب شد و این اهدا بصورت غافلگیرکننده و با حضور مهمانان ژاپنی از گروه صلح هیروشیما، خانمها دکتر تسویا ، ناآکو و کوندو و بدون دعوت از هیچ صاحب منصب، مسئول و تشریفات خاص در منزل ایشان انجام شد.
در ابتدا عباس سورانی داماد مرحوم شهید دریاقلی سورانی تندیس را به خانم تسویا سپرد و ایشان نیز مراسم اهدا را با اظهار سخنانی با مضمون زیرتکمیل کردند. وقتی در این چند روز به آبادان و خرمشهر آمدم به عنوان یک صلح طلب که با جنگ مخالف است بسیار جالب بود که به غیر از نیروهای رسمی ارتشی که خب وظیفهشان جنگیدن است مردم و جوانان این شهرها برای دفاع از شهرشان در مقابل دشمن ایستادگی کردند که برای من بسیار جالب و مقدس است که این شهر توسط مردم و با مقاومت آنان حفظ شد.
تندیس قهرمانان گمنام با رأی تعدادی از جانبازان ، هنرمندان و دوستان اهل دل هرساله به فردی بزرگوار ، صادق و خادم مملکت و مردم تقدیم میشود که به هر علت در تبلیغات رسمی دیده نشدهاند. این تندیس بصورت نمادی از مجسمه شهید دریاقلی سورانی ساخته شده که در سال اول به تیمسار امیر کهتری ، از ناجیان ارتشی و بی نام ذوالفقاری آبادان ، در سال دوم به خانواده مرحوم اقای جمی امام جمعه خاکی و بامرام آبادان در زمان جنگ ، در سال سوم به خانواده شهید صادق دشتی جهادگر فوق تصور استان فارس که با شهادتش آتش دشمن بر شهر و مردم آبادان را کاملا بی رمق کرد در سال چهارم به خانواده دوچرخه سوار جانباز پارا المپیک مرحوم گلبارنژاد، در سال پنجم به حاج عبدالکریم حجازی مسئول وقت بنیاد شهید آبادان که پیکر مطهر بسیاری از شهدا را در جنگ نجات داد تعلق گرفته است.