روزنامه ایران - سمیه ضیایی: دسر دیگچه مشهدی خوشمزه و مورد علاقه خانواده هاست و همانند شیر برنج تهیه میشود و برای افطار در ماه رمضان مناسب است. دسر دیگچه را به شکل لوزی برش داده و سرو نمائید.
مواد لازم برای 5 نفر:
- یک لیوان برنج نیمه دانه طارم
- 2 لیوان شیر
- یک لیوان گلاب
- یک و نیم لیوان شکر (بسته به ذائقه تان، بچشید)
- 2 قاشق غذاخوری کره
- نصف قوطی خامه صبحانه (در صورت چرب نبودن شیر)
- 2 لیوان آب
- به مقدار لازم زعفران دم کرده
- یک قاشق چایخوری هل
نکته:
دیگچه را بلافاصله بعد از سرد شدن میشود خورد، 12 ساعت زمان قرار دادن در جای سرد برای بهتر برش خوردن آن است.
طرز تهیه:
- ابتدا برنج را با یک لیوان آب از دوساعت قبل خیس کنید.
- آب برنج را خالی کرده و درون قابلمهای با دو پیمانه آب بگذارید بپزد.
- آبش که تمام شد نصف شیر را اضافه کنید و بگذارید با شعله کم بپزد.
- شیر که به خورد برنج رفت دوباره بقیه شیر را اضافه کنید
- بعد از اطمینان از پخت کامل برنج (به اندازهای پخته شود که مواد کمی سفت شود) شکر را ریخته و دوباره روی شعله قراردهید تا شکر به خورد برنج برود.
- سپس زعفران و هل و گلاب را هم اضافه کنید و هم بزنید.
- درآخر هم کره و خامه را اضافه کنید. (اگر شیر پر چرب ریختید دیگر خامه نزنید.)
- دیگچه را به مدت 20 دقیقه با شعله کم مثل برنج دم کنید
- درون سینی ریخته 12 ساعت در جای خنک قرار داده
- بعد از اینکه خودش را گرفت برش زده و نوش جان کنید.