به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، روز گذشته دوازدهم دی ماه نمایندگان سازمان تعزیرات، صنعت و معدن، بهداشت و درمان و اتحادیه مرغ و ماهی فروشان مهمان ناخوانده بازارچه شهرستانی تهران شدند. یکی از بازارهای روز پایتخت که در ضلع جنوب شرقی میدان امام حسین (ع) قرار دارد و خانوادههای زیادی اقلام مصرفی خود را از آنجا تهیه میکنند.
وارد یک مغازه ماهی فروشی میشویم، در ظاهر همه چیز سالم است فروشنده فاکتور فروشها را ارائه میدهد و اطمینان میدهد که محصولات تازه و دارای تاریخ مصرف است؛ اما بازرسیها خلاف آن را ثابت کرد.
با نمایندگان دستگاههای مختلف تا اتتهای مغازه همراه شده و در کنار یخچالی با انبوهی از ماهیهای تاریخ مصرف گذشته متوقف میشویم. به گفته مامور دامپزشکی چندین ماه از تاریخ انقضای این ماهیها میگذرد و باید منهدم شوند.
در اواسط بازار شهرستانی به یک مغازه فروش گوشت و ماهی میرسیم که به گفته کسبه بازار از فروشندگان قدیمی است. مردم در صفهایی طولانی در انتظار خرید گوشت و مرغ منجمد به قیمت دولتی هستند.
با خانمی که در ردیفهای انتهایی صف قرار داشت همصحبت شده و در خصوص وضعیت بازار پرسیدیم. او که از گرانیها و عدم ثبات قیمت گلایه میکند از مسئولان خواست که نظارتها را به صورت مستمر و دائمی انجام دهند و برخورد قاطعی با مغازه داران متخلف داشته باشند.
پس از گذر از صف خریداران، با نمایندگان سازمانهای مربوطه وارد این واحد صنفی شدیم. صاحب مغازه با ارائه رسید فروش و فاکتورها نشان داد که امروز از ساعت 8 صبح فروش مرغ منجمد دولتی را آغاز کرده است.
مسئولان در این بازدید سرزده، وضعیت این واحد صنفی را از لحاظ بهداشت و وضعیت دام و طیور مثبت ارزیابی کرده و از این فروشنده قدردانی کردند.
در ادامه گشتهای مشترک واحد صنفی عرضه کله پاچه و گوشت مورد بازرسی قرار گرفت. واحدی که برغم تذکرات متعدد و هشدارهای بهداشتی باز هم به تخلفاتش ادامه می داد.
در ابتدا قسمت سردخانه این مغازه مورد بازدید قرار گرفت، وضعیت بهداشتی نامناسب و گوشتهای آماده چرخ شدن که کیفتشان را از دست داده بودند، با تایید نماینده بهداشت این گوشتها در حضور مشتری منهدم شدند.
زیرزمین مغازه هم مورد بازرسی قرار گرفت که وجود سبدهای مرغ و ماهی در کنار دستشویی مشاهده شد.
تخلفات این واحد صنفی فقط محدود به گوشتهای فاسد نبود، قفسهها و پالتهای حمل گوشت مرغ نیز در شرایط نامناسب قرار داشت. همچنین بستههایی از دل و جگرهای مرغ که فاقد تاریخ مصرف بود، نیز در این واحد صنفی کشف شد.
در ادامه این بازدید مشخص شد که این مغازه دار قسمتی از واحد صنفی را محصور کرده تا از دید بازرسان به دور باشد که با کشف این قسمت نیز دستور پلمب واحد صنفی صادر شد تا نسبت به بازسازی و بهینه سازی اقدام کنند.
به گفته سلیمان زاده نماینده سازمان بهداشت چندین بار به این واحد صنفی تذکرات متعدد داده شده است؛ اما فروشنده توجهی نکرده بود.
پس از بازدید از چند مغازه و واحد صنفی دیگر، طالبیان رئیس گشت تعزیرات حکومتی در جمع خبرنگاران حاضر شد و اعلام کرد: گشت تعزیرات حکومتی توسط دستگاههای نظارتی سازمان صنعت، معدن و تجارت و کارشناسان بهداشت، دامپزشکی، نمایندگان اتحادیه مرغ و ماهی و اصناف از این بازار انجام شد و تعدادی از اصناف به خاطر عدم رعایت بهداشت محیط و بهداشت شخصی با توجه به نظرات کارشناسی این نمایندگان پلمپ شدند.
طالبیان با بیان اینکه وضعیت بحرانی در برخی از واحدهای صنفی اعلام شده است اظهار کرد: بر اساس قانون تعزیرات حکومتی به برخی اصناف متخلف فرصت 48 ساعته داده شده است که نسبت به موضوع تخلف اقدام کنند.
وی گفت: برخی از مغازه داران برخلاف تذکرات و هشدارهایی که به آنان داده شده بود متاسفانه اقدامات لازم را بعمل نیاورده و نسبت به بهینه سازی مغازه عمل نکرده بودند، در این راستا با دستور کارشناس نماینده بهداشت و دامپزشکی واحد صنفی متخلف پلمب شد.
وی اضافه کرد: نظارتهای سازمان تعزیرات در کنار کلیه دستگاههای نظارتی همواره مستمر است و مردم میتوانند هر گونه تخلف را در رابطه با کم فروشی، گرانفروشی، عدم صدور فاکتور و عدم اتیکت درج قیمت به سامانه 135 تعزیرات حکومتی و 124 سازمان صنعت و معدن و تجارت اعلام کنند.
طالبیان با اشاره به استقرار یک کانکس از سوی سازمان تعزیرات در این محل گفت: همچنین مردم میتوانند به محض مشاهده تخلف به این مکان مراجعه تا به تخلفاتشان رسیدگی کنند.
رئیس گشت سازمان تعزیرات حکومتی با این عنوان که هدف رضایتمندی مردم است ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با رعایت کلیه قوانین به وضعیت موجود از لحاظ بهداشتی جامعه عمل بپوشانیم.
وی گفت: سازمان تعزیرات با حضور و بازرسی مستمر از بازارهای تهران این اطمینان را به مردم میدهد که در جهت اصلاح بازار در تلاش هستند و هدفشان فقط جریمه کردن نیست.
نماینده اتحادیه مرغ و ماهی نیز اظهار کرد: اسامی دریافت کنندگان مرغ و گوشت دولتی به اصناف اعلام میشود و در صورت احراز تخلف از سوی سازمان صنعت و معدن، سهمیه واحد صنفی قطع خواهد شد.
گزارش تصویری را اینجا ببنید.