در نشست خبری معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران مطرح شد:

ساختمان جدید بیمارستان امام پروانه ساخت ندارد/ فقط ۶۰درصد نما در تهران می‌تواند شیشه‌ای باشد

به گزارش اقتصادآنلاین، عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در اولین نشست خبری خود با بیان اینکه معماری مجموعه ای از شاخص های زیباشناسی، مهندسی و ایمنی ساختمان است، گفت: اگر ما به هر کدام از این شاخص ها به تنهایی توجه کنیم، معماری انجام نداده ایم بلکه باید به همه شاخص ها به اندازه و در جای خود توجه شود. اینکه نماهای ساختمان را با سنگ و کامپوزیت بپوشانیم نامش معماری نیست.

او با اشاره به وضعیت فعلی شهر تهران و نماهای ساختمانی گفت: باید به گونه ای نماهای ساختمانی طراحی شوند که احساس خستگی یا اینکه این ساختمان ها به جنگلی ناموزون تبدیل شده اند در شهروندان ایجاد نشود. دیدن این ساختمان ها حس ناامنی را در بین شهروندان ایجاد می کند.

وی ادامه داد: محدودی نمای شیشه ای مصوب شورای عالی شهرسازی است و توجه به این قانون بر اساس تغییرات تکنولوژی شیشه و ... دنبال می شود.

وی اضافه کرد: استفاده از نماهای شیشه ای در بعضی از معابر مانند بر اتوبان ها که ممکن است صبح یا عصر به دلیل تابش آفتاب خیرگی ایجاد کند شامل ضوابط خاص می شود و در مجموع نماهای شیشه ای دارای محدودیت هایی هستند و بر اساس  مصوبه شورای عالی شهرسازی حداکثر سطحی که می توان نما شیشه ای باشد 60  درصد است.

خبرنگاران در این رابطه به ساختمان در حال احداث بیمارستان امام خمینی اشاره کردند که نمای بیرونی آن به طور کامل شیشه ای است، موسوی در پاسخ به این سوال گفت: یکی از ضعف هایی که در نظام ساخت و ساز وجود دارد این است که حضور افراد غیرمرتبط به حوزه ساخت و ساز زیاد است و می بینیم پزشکان ما نسبت به مهندسان تمایل شان به ساخت و ساز بیشتر است. ساختمان جدید بیمارستان امام خمینی  بر اساس یک توافق ضمنی انجام شده و بارها به آن اخطار داده ایم این ساختمان پروانه ساخت ندارد و آنقدر در خصوص آن حساسیت وجود دارد و موضوعات مهمتر از نما برای آن مطرح است که نمای شیشه ای بخش کوچکی از مشکلات ساخت و ساز این ساختمان است.

وی تاکید کرد: تمامی نهادها و موارد مشابه بیمارستان امام درخواست می کنیم فرایند صدور پروانه را طی کنند و مدیریت شهری قول می دهد در فضای ویژه ای مساعدت های لازم را انجام دهد.

گلپایگانی در این خصوص توضیح داد: بر اساس مصوبه ای در  دولت مراکز آموزشی، دولتی با اعلام بر و کف اجازه ساخت و ساز دارند اما بخشنامه ای صادر کرده ایم که تمامی ساخت و سازها حتی مساجد، حسینیه ها، مراکز نظامی باید پروانه بگیرند و گذاشتن سنگی بر روی سنگی دیگر نیاز به دریافت پروانه و رعایت ضوابط ساختمانی دارد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نماهای ناپایداری که ممکن است برای شهروندان ایجاد مشکل کند، گفت: کمیته ایمنی در مناطق تشکیل شده  و دسته بندی شده برای ساختمان ها  دستورالعمل ایمنی نوشته شده در حال حاضر این دستورالعمل برای ساختمان های بالای 8 طبقه تهیه شده و به مالکان ابلاغ شده و اگر در سایر ساختمان ها شهروندان به مورد خطرآفرین برخورد کردند آن را به کمیته ایمنی مناطق اطلاع دهند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه برخی معتقدند ایجاد کمیته نما بروکراسی اداری برای فرآیند صدور پروانه افزایش داده و موجب امضاهای طلایی می شود، گفت:  تلاش ما برای بردن وضعیت فعلی به شرایط بهتربوده است. در حال حاضر در حال انتشار مصوبات و کمیسیون ها هستیم زیرا هر تصمیم گیری که در معرض دید عموم قرار گیرد از ایجاد رانت و سوءاستفاده و سلیقه ای برخورد کردن جلوگیری می کند. این کمیته شامل نمایندگانی از شورا، شهرداری، اعضای هیات علمی دانشگاه ها هستند و کمتر اعمال سلیقه شخصی می شود.پیش از این کمیته های نما بی سامان بودند و اسناد و نقشه ها در جایی به ثبت نمی رسیدند و این کمیته ها برای ساماندهی وضع موجود ایجاد شدند.

قرار نیست سختگیری های ویژه ای در این کمیته انجام شود و تلاش می کنیم نماهایی که شرایط ملک مشابه است و یک بار نمایش مورد تایید قرار گرفته برای کاهش هزینه و سرعت روند سریع تری برای تایید طی کند.

همچنین موضوع هماهنگی نما در محلات نیز در این جلسه از سوی معاون شهرسازی شهردار مطرح شد که در توضیح آن گفت: ممکن است یک نما از لحاظ طراحی مورد تایید باشد اما با کل محله هماهنگی نداشته باشد که در ساماندهی های نمای ساختمان همخوانی نماهای مجاور مورد تاکید است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان