ماهان شبکه ایرانیان

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

پرنده هدایت پذیر از دور (پهپاد) در دهه های اخیر از بازیگران اصلی در جنگ ها و عملیات نظامی و اطلاعاتی به شمار می آید و هر کشوری توانمندی بیشتری در این حوزه پیدا کند می تواند بر قدرت بازدارندگی و اقتدار دفاعی خود بیافزاید و حتی پیروز میدان شود.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،  هواپیماهای بدون سرنشین زمانی برای ماموریت‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی استفاده می شدند، اما در دهه های اخیر به بازیگران اصلی در جنگ‌ها تبدیل شده‌اند و نقش مهمی در قدرت نظامی بسیاری از کشورها ایفا می‌کنند.

به روایت ایرنا،  امروز پرنده های هدایت پذیر علاوه بر اینکه در حوزه‌های تجاری و تحقیقاتی به کمک انسان‌ها آمده‌اند در جنگ‌ها و عملیات نظامی نیز در هر حوزه‌ای نقش آفرینی می‌کنند و یکی از قدرتهای اصلی پشتیبانی در میدان های جنگ‌ به شمار می‌روند. بر همین اساس نیروهای مسلح کشورمان هم با درک قدرت این جنگ افزار نوین در چند دهه اخیر با طراحی و ساخت انواع پهپادها با کاربردهای مختلف، گام‌های بلندی در مسیر دستیابی به قدرت تهاجمی و بازدارنده بومی برداشته اند و توانسته اند خود را در بین چند کشور قدرتمند در زمینه پهپادی مطرح کنند.

یکی از ویژگی های مهم پهپادها این است که می توانند از تمامی جاده ها و مناطق هموار کشور به پرواز درآیند و عملیات خود را بدون نیاز به فرودگاه مجهز آغاز کنند، از طرف دیگر با توجه به هزینه پایین تولید و امکان تولید آنها در حجم بالا نسبت به هواپیمای جنگی با سرنشین مورد توجه اکثر کشورها قرار گرفته است برهمین اساس ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با در اختیار گرفتن انواع پهپادهای رزمی، شناسایی و انهدامی و انتحاری، پنهانکار و بمب افکن توانسته نیروی زمینی، دریایی و هوافضای خود را نسبت به گذشته تهاجمی تر و قدرتمندتر کنند. برهمین اساس در زیر به گوشه ای از توانمندی های سپاه در حوزه پهپاد اشاره می شود.

از جمله پهپادهای مورد استفاده در سپاه می توان به ابابیل 1، 2، 3، 4 و 5، مهاجر 10، مهاجر 6، حدید110، غزه، شاهد 129، شاهد147، شاهد 161، شاهد 141، شاهد 191، شاهد 171 که از مدل غنیمتی گرفته شده از پهپاد آمریکایی ساخته شده و غزه را می توان نام برد که در رزمایش ها و بعضی از عملیات نظامی در معرض دید جهانیان گذاشته شد.

البته شروع کار فعالیت پهپادهای سری ابابیل به سال 1365 بر می‌گردد. ابابیل 1 در طول دفاع مقدس بصورت انتحاری استفاده شد. ابابیل 2 هم از سال 1370 بصورت انبوه توسط شرکت صنایع هواپیماسازی ایران تولید و از آن زمان در اختیار نیروهای مسلح کشورمان و به ویژه سپاه قرار گرفت.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

تعداد زیادی از ابابیل-2 تا به امروز تولید شده و در اختیار یگان‌های مختلف نیروهای مسلح کشورمان قرار گرفته است. این پرنده بدون سرنشین دارای طراحی آیرودینامیکی مناسب، جداسازی و مونتاژ سریع، سهولت به کارگیری و تعمیر، تحرک و انعطاف پذیری خوب، قابلیت استفاده در محیط های دریا و خشکی، قابلیت بازیابی و استفاده چندباره، قیمت تمام شده مناسب که حتی از پشت یک وانت با پیشران راکتی قابل پرواز، است. حتی سپاه ابابیل 2 را بر روی قایق های تندرو خود نیز نصب کرده است.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

با توجه به بالا بودن کارایی و قابلیت رزمی ابابیل 1 و 2، بر همین اساس پهپاد ابابیل 3 طراحی و ساخته شد. همچنین ابابیل 3 نیز بعد از مدتی ارتقا داده شد و به نام اطلس مورد استفاده قرار گرفت. این پهپاد در آبان ماه ١٣٩٣ در رزمایش پیامبر اعظم 5 رونمایی شد. این هواپیمای بدون سرنشین با موتور ٤ سیلندر بنزینی، مداومت پرواز ٨ ساعته و قابلیت پرواز تا عمق ٢٥٠ کیلومتری دارای سرعت 200 کیلومتر بر ساعت، برد 100 کیلومتر و سقف پرواز 5 هزار متر است. این پهپاد از بدنه کاملا کامپوزیت برخوردار است.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

از دیگر پهپادهای مورد استفاده سپاه می توان از پهپادهای خانواده شاهد نام برد. شاهد دارای مدل های مختلف به نام های شاهد 171، شاهد 181، شاهد 191، شاهد 161 و شاهد 141، شاهد 129 است. پهپادهایی هستند که از خانواده پهپادهای رادارگریز هستند که تفاوت اصلی این پهپادها در ابعاد و نوع موتور آنهاست این پهپادها توسط صنایع هوانوردی شاهد و نیروی هوافضای سپاه با مهندسی معکوس و از پهپاد RQ-170 آمریکا ساخته شده‌اند.

پهپاد های شاهد 161 و 141 در سال 93 ساخته شدند که نمونه 40 درصدی پهپاد مشهور RQ-170 آمریکایی است که سال 1390 به تور نیروی هوافضای سپاه افتاد. تنها فرق پهپاد شاهد 161 و 141 در موتور آنها است. شاهد161 از یک موتور جت و شاهد141 از موتور پیستونی به‌عنوان پیشران استفاده می‌کنند. شاهد 191 و 181 هم نمونه 60 درصدی پهپاد مشهور RQ-170 آمریکایی است که دارای موتور جت است.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

شاهد-171 که با نام سیمرغ نیز شناخته می شود، نسخه 100 درصدی RQ-170 است و از موتور توربوفن طلوع-14 استفاده می کند. مینی توربوفن Toloue-14 نتیجه تبدیل موتور توربوجت مینی Toloue-4 به توربوفن است. شاهد-171 به لطف موتور توربوفن خود به استقامت پرواز 10 ساعتی و حداکثر برد 4400 کیلومتر دست یافته است. سقف پرواز 40 هزار فوت (12 هزارمتر)، حداکثر وزن برخاست 3070 کیلوگرم و حداکثر سرعت 460 کیلومتر بر ساعت از دیگر مشخصات این پهپاد است. شاهد-171 مانند پهپاد RQ-170 از محافظی برای دوربین حرارتی خود استفاده می کند که سطح مقطع راداری آن را کاهش می دهد.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

از دیگر پهپادهای مورد استفاده سپاه، پهپاد شاهد 129 است که یک پهپاد با ماموریت مراقبتی و رزمی است که 2 هزار کیلومتر برد دارد. این پهپاد قابلیت حمل و بکارگیری 4 فروند موشک یا بمب هدایت شونده سدید را دارد و از دوربین‌های عقاب 4 و 6 استفاده می‌کند.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

یکی دیگر از پهپادهای مدرنی که از دستاوردهای جدید نیروی هوافضای سپاه شناخته می شود و در اواخر آبان ماه 1402 ساخته شد، پهپاد شاهد 147 نام داشت. این پرنده آنطور که سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد، با طول بال‌ 26 متری‌ می‌تواند تا ارتفاع 60 هزار پایی (حدودا 20 کیلومتر) اوج بگیرد و اشراف اطلاعاتی خوبی ایجاد کند. مشخصات پروازی حدودا معادل ارتفاع پروازی پهپاد آمریکایی مشهور گلوبال هاوک Global Hawk است که رقم ویژه و کم نظیری در جهان امروز که اکثر کشورهای مشهور و پیشرفته دنیا به دنبال چنین پرنده های شناسایی و جاسوسی مدرنی هستند، محسوب می شود.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

از دیگر پهپادهای مدرن سپاه که دستاورد دیگری از نیروی هوافضای این نیرو است پهپاد فوق سنگین غزه است که در 7 بهمن 1403 در رزمایش پیامبر اعظم (ص) 19 برای نخستین بار مورد آزمایش قرار گرفت و توانست همزمان هشت هدف را با موفقیت منهدم کند.

پهپاد غزه دارای 22 متر دهانه بال و سه هزار و 100 کیلوگرم جرم برخاست است. مداومت پروازی آن 35 ساعت و سرعت پروازی آن 350 کیلومتر بر ساعت است. میزان محموله قابل حمل توسط غزه نیز دست کم 500 کیلوگرم و تا 13 بمب با برد هزار کیلومتر است، پهپاد غزه شعاع عملیاتی معادل چهار هزار کیلومتر دارد.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

دیگر پهپاد جدید سپاه «پهپاد 358» است که سردار حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه در گفتگویی به رونمایی از آن اشاره کرد و افزود: این پهپاد در واقع یک سامانه پدافندی است که با موتور به جای سوخت جامد طراحی شده و قادر است تا 120 کیلومتر را پوشش دهد. این اختراع ایرانی است و کشورهای دیگر از توانمندی‌های ما الگو برداری کرده‌اند.

پهپاد انتحاری «حدید 110» یکی دیگر از پهپادهای جدیدی است که اخیرا در بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه وزارت دفاع از آن رونمایی شده و وارد سازمان رزم نیروی زمینی سپاه شد. این پهپاد در نیروی زمینی سپاه به «دالاهو» تغییر نام داده است. حدید پهپادی مثلثی شکل است که با موتور جت مأموریت عملیات‌های انتحاری را بر عهده دارد.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

یکی دیگر از پهپادهایی که در در رزمایش پیامبر اعظم 19 به سازمان رزم نیروی سپاه الحاق شد پهپاد شناسایی-رزمی مهاجر-10 است که قابلیت‌های شناسایی و رزمی دارد، این پهپاد مسلح به بمب‌های قائم و موشک ضدزره الماس است که می تواند به‌عنوان یک پهپاد استراتژیک در عملیات‌ مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این پهپاد که از خانواده پهپادهای مهاجر است بر اساس اعلام نیاز نیروهای مسلح به ویژه نیروهای زمینی و دریایی سپاه و همچنین نیروی زمینی ارتش طراحی و تولید شده است.

از کدام پهپادها در سپاه استفاده می شود؟

بکارگیری این پرنده های بدون سرنشین در یگانهای نیروی سپاه به ویژه نیروی هوافضای سپاه، نشان می دهد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در این رده، پیشتاز بلامنازع در منطقه هستند و ایران با داشتن پرنده های مدرن و خاص همچون «غزه»، «شاهد 147» و «مهاجر 10»، دیگر رقیبی در این عرصه در اطراف خود نمی بیند و در میان ارتش ها و قدرت های بزرگ جهان نیز دارای یک اعتبار و برند منحصر به خود است که همین امر، کمک می کند دست قوی و مقتدر موشکی نیروی هوافضای سپاه، بلندتر و دقیق تر از قبل باشد.

رونمایی از نسل های جدید پهپادهای ایرانی در نقش گشت دریایی، هوایی، رزمی و انتحاری در رزمایش های مختلف، نشان از فتح قلمرویی جدید و بزرگ برای پرنده های بدون سرنشین ایرانی دارد و دست بالای نیروی نظامی ایران سربلند دربرابر تهدیدات دشمنان دارد.

27211

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان