به گزارش ایسنا، مهدی فعال با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه نزدیک به 2500 نفر از خانوادههای شاهد و ایثارگر در سطح استان بیکار هستند که 300 نفر از آنها را فرزندان فارغ التحصیل شاهد تشکیل میدهند، اشتغال را از دغدغههای استان و به تبع آن خانوادههای شاهد و ایثارگر استان برشمرد و گفت: برابر قانون پنج ساله ششم توسعه تا پایان سال 1400 هیچ فرزند شهیدی نباید بیکار باشد که تحقق این امر نیازمند فراهم سازی بسترهای اشتغال در استان است.
وی افزود: در طول چهل سال گذشته، بیش از 31 هزار و 500 نفر از افراد تحت پوشش بنیاد در دستگاههای دولتی استخدام، بیش از 96 هزار مورد حمایت از فعالیتهای اشتغالزایی و خود اشتغالی در قالب تسهیلات پرداختی، بیش از 180 هزار مورد مشاوره اشتغال، پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برای بیش از 8 هزار نفر، معرفی بیش از 1200 نفر در قالب طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی به دستگاههای استان از جمله اقدامات بنیاد شهید آذربایجان غربی در حوزه اشتغالزایی و حمایت از خود اشتغالی است.
فعال با اشاره به اینکه در سال جاری بیش از 300 نفر از خانوادههای شاهد و ایثارگر در دستگاههای اجرایی استان جذب شدهاند افزود: ادارات کل آموزش و پرورش، دادگستری و مجموعههای تحت نظر وزارت کشور بیشترین جذب را از میان این افراد داشتهاند و برای بیش از هزار نفر نیز پیش بینی پرداخت تسهیلات خود اشتغالی تا پایان سال جاری را داریم.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی با تحت پوشش قرار دادن 127 هزار نفر از خانوادههای شهید و ایثارگر از نظر تعداد افراد تحت حمایت بنیاد جز 10 استان اول است و در حال حاضر توفیق خدمت به 12 هزار شهید، بیش از 19 هزار جانباز و 2000 آزاده به همراه خانوادههایشان را دارد.
وی اظهار کرد: بیش از 75 درصد از اهداف و سیاستهای عملکردی بنیاد شهید در حوزه فرهنگی و ترویج فرهنگ شهادت طلبی و ایثار در جامعه قرار دارد و جمعآوری و مستندسازی 150 هزار سند مربوط به شهدا و تبدیل به محصولات فرهنگی در قالب بیش از 71 عنوان کتاب در سطح کشور، تدوین فرهنگ اعلام و دایرهالمعارف شهدای استان در دو جلد که در 28 محور به معرفی شهدای استان میپردازد، تدوین و تهیه فیلم مستند از 300 شهید استان، رونمایی از روزشمار شهدای استان با همکاری صدا و سیمای استان، تدوین تاریخ شفاهی شهدای استان که تاکنون برای بیش از 1000 شهید استان تنظیم شده است، برگزاری همه ساله بیش از 500 عنوان یادواره شهدا در سطح استان، اجرای برنامههای متعدد در مساجد محلات و کانونهای فرهنگی توسط 50 نفر از پیام آوران ایثار در سطح استان و همچنین مرمت و ساماندهی گلزارهای شهدای استان از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه فرهنگی است.
وی در عین حال گفت: تنها برای 10 درصد از شهدای استان امکان تولید محتوای فرهنگی وجود دارد. از 12 هزار شهید استان تنها وصیتنامه 1200 شهید گردآوری شده است. در حال حاضر تنها 1800 نفر از پدران شهدا و 3500 نفر از مادران شهدای استان در قید حیات هستند که غالباً هم در کهولت سن به سر میبرند که شرایط گردآوری گنجینههای محتوای فرهنگی از شهدا را با سختیهایی مواجه کرده است.
فعال ادامه داد: تبدیل 1200 وصیت نامه شهدای استان به 12 جلد کتاب نیز ازجمله برنامههای بنیاد شهید استان برای سالهای آینده است.