خبرگزاری ایسنا: این پلاکارد بخشی از کمپین رسانهای حزب راستگرای «فیدز» به رهبری ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان است و در آن تصویری از ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا همراه جورج سوروس، میلیاردر آمریکایی دیده میشود که زیر آن نوشته شده است: شما حق دارید بدانید در بروکسل چه برنامهای چیدهاند.
حزب فیدز، یونکر و سوروس را متهم میکند که در پی تضعیف حق کشورهای اتحادیه اروپا برای حفاظت از مرزهای خود هستند و میخواهند امکان مهاجرت و اعطای ویزا به مهاجران را تسهیل کنند.
ژان کلود یونکر میگوید حزب فیدز نماینده هیچکدام از ارزشهای مسیحی نیست و نمایندگان این حزب باید فراکسیون حزب مردم اروپا (EVP) در پارلمان اروپا را ترک کنند.
تصویر پلاکارد ژان کلود یونکر همراه جورج سوروس که زیر آن نوشته شده: حق دارید بدانید در بروکسل چه برنامهای چیدهاند
این فراکسیون که بزرگترین و پرنفوذترین فراکسیون پارلمان اروپاست، از نمایندگان احزاب مردمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تشکیل شده است.
یونکر میگوید، هیچ اتفاق نظری میان او و نخستوزیر مجارستان وجود ندارد و حزب او نمیتواند خود را یکی از احزاب مردمی اتحادیه اروپا بخواند. سیاستهای حزب راستگرای اوربان که قدرت را در مجارستان در دست دارد، از مدتها پیش موجب تنش میان نهادهای اتحادیه اروپا و این کشور شده است.
مارگاریتیس شیناس، سخنگوی کمیسیون اروپا کمپین رسانهای جدید حزب اوربان در مجارستان را مایه تعجب خوانده و گفته است: قابل درک نیست که چنین تئوریهای خندهداری در این سطح مطرح میشود.
او گفته است: هیچ توطئهای در کار نیست و این گفته که اتحادیه اروپا میخواهد حق کشورهای عضو خود برای حفاظت از مرزهایشان را تضعیف کند، اشتباه است. هیچ برنامهای هم برای اعطای ویزای انساندوستانه در سطح اتحادیه اروپا وجود ندارد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود تصمیم میگیرند تا چه سطحی مهاجران قانونی را بپذیرند.
به گزارش دویچهوله، سخنگوی کمیسیون اروپا تأکید کرده است که مجارستان در گفتگوهای اتحادیه اروپا در این زمینه شرکت فعال دارد.
دولت اوربان تاکنون کمپینهای بسیاری علیه اتحادیه اروپا و جورج سوروس داشته است. اوربان این سرمایهگذار یهودی-آمریکایی را دشمن دولت خود میداند و مدعی است که سوروس مهاجرت گروهی کنترلنشده را تشویق میکند. سوروس یکی از منتقدان پرنفوذ دولت راستافراطی مجارستان است.
رابطه مجارستان و اتحادیه اروپا از مدتها پیش به ویژه بر سر چگونگی پذیرش پناهجویان پرتنش شده است. مجارستان مرزهای خود با صربستان و کرواسی را سیمخاردار کشیده و حاضر نیست پناهجویان ساکن اتحادیه اروپا را بپذیرد. دولت اوربان به رأی دادگاه عالی اتحادیه اروپا در این زمینه هم اعتنا نکرده است.
از آن گذشته کمیسیون اتحادیه اروپا به دلیل این که دولت مجارستان گذرگاههای ترانزیت برای پناهجویان تأسیس کرده، به دادگاه عالی اتحادیه اروپا شکایت کرده است.