خورش ماهی و خورش تره و خورش روغن جوش و خورش بامیه از انواع خورش های سالم و لذیذ هستند و اگر شما تمایل دارید در برنامه غذایی تان تنوع ایجاد کنید بهتر است این نوع خورش ها را بپزید.
مواد لازم
- ماست : 250 میلی لیتر
- سیر له شده : 4 حبه
- سرکه : یک قاشق سوپخوری
- زنجبیل رنده شده : یک قاشق سوپخوری
- گوشت گوسفندی : نیم کیلوگرم
- روغن : سه قاشق سوپخوری
- دانه هل : 4 عدد
- میخک : سه عدد
- دارچین : یک قاشق چایخوری
- پیاز سرخ شده : 300 گرم
- پودر زیره : سه قاشق چایخوری
- پودر گشنیز : یک قاشق سوپخوری
- فلفل سبز : 4 عدد
- پودر چیلی : یک قاشق چایخوری
- آب مرغ : 125 میلی لیتر
- گرام ماسالا : یک قاشق چایخوری
- گشنیز تازه و خرد شده : دو قاشق سوپخوری
- نعناء تازه و خرد شده : یک قاشق سوپخوری
- رب انار : 5 قاشق سوپخوری
طرز تهیه روغن جوش خوشمزه و لذیذ
برای تهیه روغن جوش ابتدا نیمی از سیر له شده را با سرکه و نصف زنجبیل رنده شده و ماست درون ظرفی مناسب به خوبی ترکیب کنید تا مواد به شکل سس در آیند سپس گوشت گوسفندی را به صورت تکه های درشت خرد نمایید و گوشت را درون مخلوط سس قرار دهید و روی ظرف حاوی گوشت را بپوشانید و ظرف را به مدت سه ساعت درون یخچال قرار دهید تا گوشت مزه دار و ترد شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه روغن جوش دانه های ادویه را درون روغن تفت دهید و پیاز و باقی مانده زنجبیل و سیر را به مخلوط ادویه ها بیفزایید و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شود و بعد از اینکه پیازها طلایی شدند ادویه های پودری را به مخلوط مواد اضافه کنید و آن ها را نیز هم بزنید و تفت دهید.
در این مرحله از دستور پخت روغن جوش گوشت مزه دار شده را به مخلوط پیاز اضافه کنید و رب انار را نیز درون آب مرغ حل نمایید و به همراه فلفل سبز درسته به مواد خورش بیفزایید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا خورش به مدت سه ساعت روی حرارت کم شعله گاز پخته شود و بعد از مدت زمان ذکر شده خورش را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید و روی آن پودر گرام ماسالا و نعنا و گشنیز خرد شده بریزید و این غذای خوشمزه را با نان یا پلو میل کنید.
در این مطلب با طرز پخت روغن جوش آشنا شدید که امیدواریم با توجه به نکات ذکر شده بتوانید این خورش فرنگی بی نظیر را در منزل به راحتی بپزید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده تان سپری نمایید.