آلبالو میوه ای بسیار مفید برای حفظ سلامتی انسان و درمان بیماری ها می باشد و به همین جهت از این میوه ترش به صورت تازه و یا خشک شده در انواع غذاها و چاشنی ها همچون آلبالو پلو، ترشی آلبالو، شربت آلبالو و انواع کیک میوه ای مورد استفاده قرار می گیرد. در این بخش با طرز تهیه خورش آلبالو و نکاتی برای پخت بهتر آن آشنا می شوید.
مواد لازم
خورش آلبالو از جمله غذاهایی با طعم ملس می باشد، که برای تهیه آن باید از مواد زیر استفاده کرد:
- آلبالو/ 200 گرم
- گوشت چرخ کرده/ 250 گرم
- شکر/ 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز/ 1 عدد
- لواشک آلبالو/ 60 گرم
- جعفری، ریحان، نعناع/ هر کدام 1 قاشق مرباخوری(خرد شده)
- زردچوبه و فلفل سیاه/ به میزان لازم
- نمک/ به مقدار لازم
- روغن/ به میزان لازم
- خلال پسته/ مقداری برای تزیین
طرز تهیه خورش آلبالو
ابتدا آلبالو ها را بشورید و هسته آن ها را خارج کنید. بعد شکر را به همراه آلبالو ها درون قابلمه بریزد و بر روی حرارت قرار دهید و مقداری هم بزنید، تا یک دو قل بزند و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
پوست پیاز را بگیرید و پس از رنده کردن، پیاز را با گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کنید و کاملا آن را ورز دهید.
در ادامه طرز تهیه خورش آلبالو باید جعفری، ریحان و نعناع که از قبل ریز کرده اید، را به گوشت ورز داده شده اضافه کنید و دوباره مواد را با هم خوب مخلوط کنید. بعد کل مواد را به شکل گوله های کوچک(اندازه یک گیلاس) تقسیم کنید و آن ها را درون قابلمه با مقداری روغن سرخ کنید.
در مرحله بعد، لواشک را در آب جوش کاملا حل نماید و چند مرتبه آن را از صافی رد کنید، تا کاملا لواشک درون آب حل شود و به صورت سس در آید. سپس سس آماده شده را به گوشت های سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم گلوله های گوشت کاملا بپزند. و در حین پختن، آلبالو های شیرین شده را به آن اضافه کنید. همچنین می توانید ابتدا آلبالو های شیرین شده را از صافی رد نماید و بعد آب آن را به مواد بیفزایید، این کار سبب خوش طعم شدن و قوام بیشتر خورش آلبالو می شود.
پس از گذشت 8 الی 10 دقیقه که خورشت جوشید، آن را از روی حرارت بردارید. اکنون خورش آلبالو آماده شده است، که می توانید آن را درون ظرف خورش بریزید و با مقداری خلال پسته آن را تزیین کنید .
همانطور که مشاهده کردید طرز پخت خورش آلبالو بسیار ساده است، و شما می توانید طعم متفاوت این خورش خوشمزه را در منزل تان تجربه نمایید. امیدواریم با رعایت تمامی نکات آن، این خورش را در منزل تهیه کنید و از سرو این غذا در کنار خانواده لذت ببرید.