ماهان شبکه ایرانیان

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس:

سد ها جلوی اتفاق های ناگوارتر در سیلاب ها را گرفتند

سد ها جلوی اتفاق های ناگوارتر در سیلاب ها را گرفتند
«محمدصادق حسنی‌جوریابی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: همواره عده ای از تلاش دولت سازندگی برای ساخت سد در کشور انتقاد کرده و ادعا می کنند در آن زمان هزینه کردن بیت المال در سد سازی اشتباه بوده است.
وی اضافه کرد: اما بروز این سیلاب های بزرگ و نقشی که سد ها در مهار آنها داشتند، نشان داد که سدسازی های صورت گرفته نه تنها اشتباه نبوده بلکه براساس برنامه ریزی و مدیریت صحیح انجام شده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون این منتقدان باید از جامعه عذرخواهی کنند زیرا سدها نقش بسیار خوبی در مهار سیلاب داشتند.
حسنی‌جوریابی خاطرنشان ساخت: اگر سد ها نبودند و قدرت بیشتر سیلاب ها را مهار نمی کردند معلوم نبود چه اتفاق های ناگوارتری رخ می داد .
وی با تقدیر از کسانی که برای ساخت سدها تلاش کردند، گفت: اگر این حجم از آبی که در مخازن سدها انباشته شده است به دلیل نداشتن سد، ذخیره سازی نمی شد معلوم نبود که چه حوادثی را رقم می زد.

*عملکرد وزارت نیرو و جهاد کشاورزی قابل تقدیر است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در باره عملکرد دستگاه ها در سیل های اخیر، گفت: دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی در سیلاب های اخیر تلاش های بسیار خوبی کردند و جا دارد از تلاش های این دو دستگاه تقدیر شود.
حسنی جوریابی ادامه داد: از نظر من درباره مدیریت سیلاب در حد توان و به صورت شبانه روزی کار شده است و این دو وزارتخانه عملکرد عالی داشتند.

* سازمان هواشناسی باید به تجهیزات مدرن مجهز شود
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بخشی از مشکلات ایجاد شده را به قدیمی بودن تجهیزات سازمان هواشناسی مربوط دانست و گفت: سازمان هواشناسی نیازمند مجهز شدن به تجهیزات مدرن و به روز است که البته در این زمینه نیز با مشکل کمبود اعتبار مواجه است.
وی ادامه داد: هواشناسی باید دارای دستگاه های مدرن باشد، اگر این سازمان به تجهیزات مدرن مجهز شود دیگر شاهد این گونه اتفاق ها نخواهیم بود و آنها می توانند پیش بینی های دقیق تری ارائه کنند و دستگاه های متولی براساس این پیش بینی های دقیق اقدام های لازم را به عمل آورند.
به گزارش ایرنا «محمد حاج رسولی ها» مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران هفته گذشته در نشست تخصصی بررسی سیلاب ها در جامعه مهندسان مشاور ایران گفت: امسال پربارش ترین سال تجربه شد و تاکنون کشور تجربه چنین بارش هایی را نداشته است.
وی ادامه داد: امکان ندارد جبهه ای وارد کشور شود و اثرگذاری آن روی متوسط بارش کشور بیشتر از 10 تا 15 میلی متر باشد و بیشتر نقطه به نقطه اثرگذاری دارد، اما جبهه نخست، متوسط بارش های کشور را 50 میلی متر افزایش داد و از 205 میلی متر به 255 میلی متر رساند که چنین چیزی تاکنون دیده نشده است.
حاج رسولی ها افزود: اتفاق عجیب دیگر این بود که برخی استان ها 40 تا 45 درصد بارش عادی سالیانه خود را در 24 ساعت دریافت کردند.
وی تصریح کرد: این بارندگی ها پدیده ای نادر در کشور بود و هیدروگرافی آن با هیچ هیدروگرافی همخوانی نداشت.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران یادآوری کرد: بارش های امسال در حالی رخ داد که پارسال با کمترین میزان بارش روبرو شدیم؛ برای نمونه تا پیش از بارش های اخیر در استان گلستان شرایط خشکسالی حاکم بود و هیچ پیش بینی از بارش وجود نداشت.
بارندگی های شدید و سیل از بیست و هشتم اسفندماه گذشته آغاز و همه استان های کشور را درگیر کرد.
این بارش ها استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را در شرایط اضطراری قرار داد.
تازه ترین گزارش دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می دهد حجم بارش های کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه گذشته) تا 6 اردیبهشت ماه امسال، نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (128.6 میلی‌متر) 148 درصد رشد کرد.
اکنون 172 سد بزرگ با حجم آبدهی 51 میلیارد متر مکعب در ایران در حال بهره برداری است.
اقتصام**2078**2022
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان