به گزارش ایرنا، مصطفی قانعی روز جمعه در حاشیه نشست تخصصی جلبک، تدوین نقشه راه، توسعه فناوری و صنایع جانبی در بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: در زمان حاضر حدود 62میلیون دلار معادل 2هزار و 590 میلیارد ریال بازار فعالان کشور در حوزه جلبک است.
وی بیان کرد: با وجود 55 شرکت فعال در تولید میکرو جلبک و ماکرو جلبک اکنون میزان واردات جلبک 2هزار و 440 میلیارد ریال و تولید داخل تنها 150 میلیارد ریال است.
قانعی ادامه داد: سهم کنونی جلبک در بازار جهانی حدود 32 میلیارد دلار است که با نرخ رشد مرکب 5.2 در سال 2023 به 44 میلیارد دلار افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: بسیاری از کشورها برنامه جدی برای بازار جلبک دارند و ایران نیز تصمیم دارد در این حوزه با نگاهی متفاوت تر از گذشته برنامه ریزی کند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هدف گذاری ایران در این حوزه این است که سه درصد بازار جهانی را داشته و حدود 500 میلیون دلار در این حوزه رقم بزند.
قانعی ادامه داد: عمده بازار جلبک تغذیه حوضچه های پرورش آبزیان، رنگ دانه ها، مکمل های دارویی و خوراکی هستند با این وجود هدایت شرکت ها به بازارهای بزرگ بسیار حائز اهمیت است.
وی یادآور شد: بازار جهانی ماکرو جلبک نیز 20 میلیارد دلار است که عمده آنها در صنایع غذایی، کشاورزی و قوام دهنده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
قانعی ادامه داد: تناژ تولید بیومس خشک ایران در سال 50 تن و غیر خشک 500 تن است که نسبت به اقتصاد جهانی این محصول در کشور هنوز عقب ماندگی هایی دارد و باید زمینه افزایش تولید آن فراهم شود در همین راستا در همین راستا در این زمینه بصورت عمده کارهای تحقیقاتی در دست انجام است.
7212/6047