برترینها - زهرا موسوی: حلوای هویج یکی از حلواهای معروف و پرطرفدار در میان حلواهای سبزیجات است. این حلوا به خاطر رنگ نارنجی زیبای خود ظاهر چشمگیری دارد و بخاطر مزه و شیرینی خاص هویج از لحاظ طعم نیز پرطرفدار است.
فصل بهار موقع حضور انواع میوهها و سبزیجات رنگارنگ است و البته شروع روزهای گرم سال. در این روزها خوردن غذاها و دسرهای خنک بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. حلوای گندم طبع گرمی دارد و به صورت گرم هم سرو میشود، اما حلوای هویج با وجود شیرینی زیاد طبع خنکی دارد و در این روزهای سال بسیار دلچسب خواهد بود.
این حلوای هویج با استفاده از ژل آگار آگار درست میشود و برای افرادی که از محصولات حیوانی اجتناب میکنند انتخاب خوبی است. احتمالا در درسهای علوم با ژل آگار آشنا شدهاید، اما باید بدانید که این ماده قوام دهنده که از جلبکهای دریایی به دست میآید در بسیاری از محصولات روزمره استفاده میشود از انواع ژلههای رنگی و سوپهای بسته بندی شده تا مربا و بستنی و خمیر دندان. ژل خوراکی آگار در قنادیهای معتبر به فروش میرسد و یا میتوانید آن را به صورت آنلاین خریداری کنید از آنجایی که گرانترین بخش این دسر همین ماده است در صورتی که وگان نیستید میتوانید ژلاتین خوراکی را جایگزین آن کنید.
علاوه بر حلوای هویح ژلهای یک ژل نعناع هم برای ایجاد تناقض رنگی و طعم متفاوت درست میشود تا در کنار هویج نارنجی، تناقض رنگ سبز، زیبایی آن را دو چندان کند، چون از لحاظ مثلث رنگ، نارنجی مکمل رنگ سبز است. خب اگر برای خوردن منبع غنی از بتاکاروتن آماده هستید و دلتان میخواهد با یک شیرینی خوشرنگ و خوشمزه به پوستتان صفایی بدهید، طرز تهیه حلوای هویج ژلهای را با ما مرور کنید.
مواد لازم
لایه زیری
هویج: 70 گرم (پوست گرفته و رنده شده)
آب: 50 گرم
شکر: 30 گرم
پودر آگار: 1 قاشق چایخوری
دانه هل: 1 عدد به طور کامل پودر شده
برای لایه بالایی
- هویج: 68 گرم پوست گرفته و رنده شده
- شکر: 4 قاشق چایخوری
- پودر آگار: 1/2 قاشق چایخوری
- دانه هل: 1 عدد کامل پودر شده
تزئین
- بادام زمینی: 1/8 پیمانه، خرد شده (اختیاری)
ژل نعناع
- برگ نعناع: 1/4 پیمانه
- آب لیمو: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 3 قاشق چایخوری
- رنگ سبز غذا: خیلی کم
- پودر آگار: 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
آماده کردن لایه زیری
1. هویج رنده شده را با افزودن مقداری آب و حرارت دادن به صورت پوره درآورید. باید به صورت یک خمیر لطیف و یکدست شود. پوره به دست آمده از هویجها 68 گرم است.
2. در یک ماهیتابه کوچک و گود پوره هویج، باقیمانده آب، شکر و پودر آگار را بریزید. اگر میخواهید شیرینتر باشد باید در این مرحله آن را چک کنید، چون وقتی که ژل سرد میشود، شیرینی آن کاهش مییابد.
3. آن را داخل قابلمه ریخته تا یک جوش ملایم بخورد و مرتب بهم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری کنید. پودر هل را به آن اضافه کنید.
4. مواد داخل قابلمه را داخل قالب سیلیکونی یخ بریزید بطوری که فقط نصف قالب پر شود.
5. قالب را داخل یخچال بگذارید و به سراغ درست کردن لایه دوم بروید.
آماده کردن لایه بالایی حلوای هویج
1. با افزودن مقداری آب به هویجها سعی کنید آب هویج را از آنها خارج کنید. میتوانید به جای آب میوه گیری از دستگاه مخلوط کن استفاده کنید و پس از مخلوط و پوره شدن کامل هویج آن را از الک ریز رد کنید تا تفاله آن را بگیرید.
2. در یک ماهیتابه کوچک آب هویج، شکر و پودر آگار را ترکیب کنید. بگذارید به جوش بیاید و در این حین مرتب بهم بزنید.
3. وقتی شروع به جوشیدن کرد آن را از حرارت بردارید و پودر هل را داخل آن بریزید.
4. قالب یخ حاوی ژله را از یخچال خارج کنید و روی آن بادام هندی خرد شده را در صورت تمایل بریزید یا حتی بادام خرد شده. بعد روی آن آب هویج داغ را بریزید.
5. دوباره قالب را داخل یخچال بگذارید تا جا گرفته و سرد شود.
درست کردن ژل نعناع (اختیاری)
1. برگهای نعناع را با آب لیمو و آب بصورت پوره درآورید. بعد آن را از الک رد کنید تا تفاله آن گرفته شود.
2. در یک ماهیتابه کوچک، آب نعناع و لیمو، شکر (برای مزه) و پودر آگار را ترکیب کنید.
3. بگذارید به جوش آید و در همین حال مرتب بهم بزنید. آن را از حرارت برداشته و رنگ غذای سبز داخل آن بریزید.
4. آن را روی یک بشقاب پهن بریزید و داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.
5. وقتی که شکل گرفت آن را داخل مخلوط کن دوباره به شکل مایع دربیاورید و از الک رد کنید. با استفاده از یک قیف خامه زنی با آن شکلهایی کوچک روی بشقاب درست کنید و موقع سرو حلوای هویج در کنار ژلههای حلوای هویج ایجاد کنید تا تضاد رنگ مناسبی ایجاد کند.
نکات مهم
- هویجها به طور طبیعی شیرین هستند، اما بر اساس نوع آنها شیرینیشان فرق میکند؛ بنابراین مقداری شکر در دستور لحاظ شده است. خودتان آن را مزه کنید و میزان شکر را بسنجید. بهر حال پس از خنک شدن در قالب میزان شیرینی آن کم خواهد شد. سعی کنید که مقدار مصرف شکر را هر طور که میتوانید کاهش دهید.
- آگار مورد استفاده در این دستور حتما باید به صورت پودری باشد نه بصورت رشتهای.
- ژل نعناع در واقع یک گزینه اختیاری است، اما بخاطر تفاوت در طعم و ظاهر جلوه دیگری به حلوای هویج شما خواهد داد.
- بافت ژلهای حلوای هویج خیلی نرم است اگر میخواهید نرمتر باشد مقدار آگار را به نصف کاهش دهید. در این صورت مدت بیشتری طول میکشد تا ژله شکل بگیرد.
- اگر به عطر و طعم هل علاقهای ندارید میتوانید به جای آن از اسانس وانیل استفاده کنید. قبل از اینکه ژله را داخل قالبها بریزید، اسانس وانیل را به آن اضافه کنید.
منبع: loveismytummy