شیرازیها نذرهایشان را با آماده کردن آش سبزی ادا میکنند. آشی که گوشتها ریش شده و حبوبات فراوان، جزیی جدا نشدنی از آن به شمار میآیند. در این مطلب طرز تهیه آش شیرازی و ریزهکاریهای پخت آن را با شما در میان میگذاریم. اگر برای آماده کردن غذای افطار وقت کافی دارید، لذت چشیدن طعم این آش پرخاصیت را از دست ندهید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: نیم کیلو
- پیاز: 2 عدد درشت
- نه: 3 لیوان
- تره: 1 کیلو
- ترخون: 100 گرم
- لوبیا سفید، عدس، نخود: هر کدام 1 لیوان
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- چوب دارچین: 1 تکه
- نمک،فلفل و دارچین: مقداری
- آبلیمو تازه: 2 قاشق غذاخوری
- روغن (ترجیحا حیوانی): مقداری
طرز تهیه چند نوع آش برای سفره افطار:
طرز تهیه آش شیرازی (آش سبزی)
پیاز را خرد کنید و تفت دهید. وقتی رنگ پیاز تغییر کرد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
پس از سرخ شدن پیازها و رنگ گرفتن گوشت، زردچوبه و چوب دارچین را به آن اضافه کنید. مقداری آب روی گوشت بریزید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را پایین بیاورید تا گوشت به آرامی بپزد.
نخود، لوبیا و عدس را در قابلمههای جداگانه بپزید. چراکه زمان پخت هر یک از آنها با هم متفاوت است.
در قابلمه دیگری برنجهای نیمدانه شسته شده را همراه با تره و نیمی از ترخون خرد شده و کمی نمک در قابلمه بریزید تا با دو لیوان آب بپزند. وقتی برنج وا رفت، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا رنگ سبزی تیره شود.
گوشت پخته شده را کمی بکوبید تا ریشریش شود. سپس همه مواد را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید.
پیاز داغ را آماده کنید. نیمی از آن را در آش بریزید و نیمه دیگر را برای تزیین بعدی ظرف آش کنار بگذارید.
باقی مانده ترخون را در روغن حیوانی یا روغن سرخکردنی سرخ کنید و به آش اضافه کنید. آش شیرازی شما باید 3 ساعت دیگر به پخت ادامه دهد.
همانطور که در ابتدای طرز تهیه آش شیرازی گفتیم، یکی از رازهای کشدار شدن این آش مدام هم زدن آن است. پس هر ده دقیقه یکبار به آش سربزنید و با ملاقه چوبی، خوب آن را هم بزنید تا کشدار شود.
ده دقیقه بعد از پایان پخت، آبلیمو را در آش بریزید. سپس روغن حیوانی یا روغن مایع را گرم کنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پودر دارچین را به روغن گرم اضافه کنید.
ریزهکاریهای تهیه آش شیرازی
- بهترین گوشت برای تهیه آش شیرازی، گوشت دنده یا گردن است. اما از سردست هم میتوانید استفاده کنید.
- گوشت آش باید آنقدر بپزد که تنها با حرکت قاشق تکه تکه شود.
- حبوبات و برنج این آش را از شب قبل بخیسانید.
- گوشت را با گوشتکوب دستی بکوبید و از ریش ریش کردن آن با دست یا خرد کردنش با گوشتکوب برقی پرهیز کنید.