موساکا از معروف ترین غذاهای یونانی است که شما می توانید برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی خود این غذای فرنگی را در منزل تهیه کنید. در طرز تهیه موساکا از بادمجان حلقه شده و سس گوشت و سس سفید و پنیر استفاده می شود.
موساکا، گراتن بادمجان، موساکا بادمجان و سوفله بادمجان از انواع غذاهایی هستند که دستور پخت تقریبا یکسانی دارد و اگر شما تمایل دارید غذایی متفاوت را در منزل بپزید بهتر است از پخت این غذاهای خوش طعم غافل نشوید.
مواد لازم برای پخت موساکا
- بادمجان پوست گرفته و برش داده شده به ضخامت یک سانت : سه عدد
- روغن زیتون : 1/4 فنجان
- کره : یک قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ کرده گاو بدون چربی : 500 گرم
- پیاز خرد شده : دو عدد
- فلفل سیاه و نمک : به مقدار لازم
- سیر له شده : یک حبه
- دارچین : 1/2 قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی : 1/4 قاشق چایخوری
- سبزیجات معطر : 1/2 قاشق چایخوری
- جعفری خشک : دو قاشق غذاخوری
- سس گوجه فرنگی : 300 گرم
- تخم مرغ زده شده : یک عدد
- پنیر پارمسان : به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس سفید
- شیر : 4 فنجان
- کره : 1/2 فنجان
- آرد چند منظوره : 6 قاشق غذاخوری
- پودر پنیر پارمسان : 1.5 فنجان
- پودر جوز هندی : 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه موساکا غذایی یونانی بی نظیر
برای تهیه موساکا ابتدا بادمجان های خرد شده را روی دستمال تمیزی پهن کنید و روی بادمجان مقدار کمی نمک بپاشید و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت رطوبت بادمجان ها گرفته شود سپس تابه را روی حرارت گاز قرار دهید و روغن زیتون را درون تابه بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود و بادمجان ها را درون روغن سرخ نمایید تا رنگ آن ها قهوه ای شود و دوباره بادمجان های سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
در این مرحله از طرز تهیه موساکا تابه ای بزرگ را روی حرارت متوسط حرارت گاز قرار دهید و کره را درون تابه بریزید تا ذوب شود سپس گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل و پیاز و سیر و نمک درون تابه بریزید و مخلوط مواد را تفت دهید و بعد از اینکه گوشت قهوه ای رنگ شد جوز هندی و دارچین و سبزیجات معطر و جعفری خشک و سس گوجه فرنگی را به آن بیفزایید و مخلوط مواد گوشتی را هم بزنید و اجازه دهید تا مواد به مدت 20 دقیقه روی حرارت گاز بمانند و بعد از مدت زمان ذکر شده مخلوط گوشتی را از روی حرارت گاز بردارید و بعد از اینکه مواد سرد شدند تخم مرغ را به مواد اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه موساکا کف و اطراف ظرف بزرگ مخصوص فر را به خوبی چرب کنید و یک لایه بادمجان در کف ظرف بچینید سپس روی بادمجان ها را با مخلوط گوشتی پر کنید و روی مخلوط گوشتی 1/2 فنجان پنیر پارمسان بریزید و باقی مانده بادمجان ها را روی پنیر بچینید و به ترتیبی که ذکر شده روی بادمجان ها را پر کنید تا مخلوط مواد تمام شوند و در آخر نیز سس سفید را روی مواد موساکا بریزید و روی سس سفید پودر جوز هندی بپاشید و اگر از پنیر پارمسان باقی مانده است مقداری پنیر روی سس سفید بریزید.
سپس ظرف را به مدت 60 دقیقه درون فر با دمای 175 درجه سانتی گراد قرار دهید تا موساکا پخته شود.
طرز تهیه سس سفید
برای تهیه سس سفید شیر را درون ظرفی مناسب بریزید و گرم کنید. کره را درون تابه ریخته و تابه را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید تا کره ذوب شود سپس آرد را به صورت آرام آرام درون تابه بریزید و مخلوط مواد را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. در مرحله بعدی طرز تهیه سس سفید شیر را به صورت آرام آرام به مخلوط آرد اضافه نمایید و ترکیب آرد و شیر را به صورت مداوم هم بزنید تا مایه سس کمی سفت شود و در آخر نیز فلفل و نمک را به مخلوط مواد بیفزایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر موساکا
- برای تهیه موساکا می توانید از موادی نظیر سویا و گوشت مرغ و گوشت بوقلمون استفاده کنید همچنین اگر شما گیاهخوار هستید بهتر است این غذای یونانی را با مخلوط سویا و قارچ یا هر نوع سبزیجات دیگری بپزید.
- در صورت تمایل می توانید برای پخت موساکا از بادمجان استفاده کنید که روش پخت موساکا با سیب زمینی نیز به کمک همین روش که ذکر شد امکان پذیر است.
- در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه موساکا روی لایه های موساکا پنیر پیتزا بریزید که در این صورت این غذای بی نظیر کش دار و خوشمزه تر می شود.
- موساکا را می توانید با نان یا برنج میل نمایید.
در این مطلب با دستور پخت موساکا آشنا شدید که امیدواریم از طعم بی نظیر این غذای خوش طعم و فرنگی نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.