ماهان شبکه ایرانیان

آمریکا در بیانیه پایانی نشست گروه ۲۰باز هم ساز مخالف زد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، به گفته صدراعظم آلمان، شرکت‌کنندگان در نشست 20 اقتصاد بزرگ و نوظهور جهان موسوم به "گروه 20" یا "جی 20" بعد از ساعت‌ها بحث و تبادل نظر در نشست خود در اوساکا در ژاپن بر سر بیانیه‌ای مشترک به توافق رسیدند.

آنگلا مرکل می‌گوید، مانند نشست قبلی "جی 20" در بوئنوس ‌آیرس آرژانتین، 19 نماینده از 20 نماینده حاضر در این نشست در این بیانیه وفاداری خود به پیمان اقلیمی پاریس را اعلام کرده‌اند. آمریکا در این نشست نیز مخالفت خود با پیمان پاریس را اعلام کرد.

به دلیل درخواست آمریکا روشن نبود، آیا می‌توان به بیانیه‌ای پایانی دست یافت یا نه. آمریکا درخواست کرده بود به دو موضوع حفاظت از محیط زیست و مهاجرت در بیانیه پایانی اشاره نشود.

مقام‌های فرانسوی‌ می‌گویند، آمریکا تلاش کرده است، نظر موافق سه تا چهار عضو از 19 عضو باقیمانده در "جی‌20" را بدست بیاورد، تا از اعلام وفاداری به پیمان پاریس دست برداشته و در نهایت بیانیه‌ای ضعیف به دست بیاید.

خبرگزاری فرانسه به نقل از آنگلا مرکل نوشته است، در بیانیه پایانی به موضوع مهاجرت نیز پرداخت شده است.

صدراعظم آلمان می‌گوید، تلاش شده تا "همکاری تنگاتنگ" میان اعضای "جی 20" و سازمان‌های وابسته به سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی در موضوع مهاجرت پدید بیاید. مرکل ابراز خشنودی کرده و گفته است، در این زمینه تا حدی در این نشست پیشرفت حاصل شده است.

همچنین در دعوای تجاری میان چین و آمریکا نیز در نشست اوساکا اندکی پیشرفت به دست آمده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از گفت‌وگو با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین گفت، هر دو طرف ابراز تمایل کرده‌اند که در این زمینه به گفت‌وگوهای خود ادامه دهند.

مرکل می‌گوید، کشورهای گروه "جی 20" علاوه بر این، بر سر "تجارتی آزاد، عادلانه‌، غیر تبعیض‌آمیز و شفاف و شرایطی خوب و پایدار برای سرمایه‌گذاری" به توافق رسیده‌اند. در ضمن، در بیانیه پایانی بر ضرورت اصلاحات در سازمان تجارت جهانی نیز تأکید شده است.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در نخستین روز نشست اوساکا گفت: «به باور من، ما به یک بیانیه‌ قوی اقلیمی نیاز داریم.» او تصریح کرد، نمی‌تواند به یک بیانیه رقیق‌شده از نشست قبلی در دسامبر سال گذشته رضایت بدهد.

در نشست قبلی "جی 20" در آرژانتین همه حاضران به غیر از آمریکا بر سر "اجرای غیر محدود" پیمان آب و هوایی پاریس جهت محدود کردن زمین‌گرمایی به توافق رسیده و تأکید کرده بودند که پیمان پاریس "غیر قابل برگشت" است. 

طبق پیمان پاریس، گرمایش کره زمین نباید از مرز دو درجه یا در صورت امکان یک‌و‌نیم درجه سانتی‌گراد نسبت به دوران پیش از صنعتی‌شدن فراتر برود.

آمریکا همان طور که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور در مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرده بود روشن ساخته که از پیمان اقلیمی پاریس خارج خواهد شد. این کشور وفاداری به این پیمان و مشارکت در کاهش انتشار گاز دی‌اکسید کربن که دلیل اصلی زمین‌گرمایی است را به ضرر اقتصاد خود می‌داند.

چهاردهمین نشست دوروزه سران "گروه 20" صبح روز جمعه هفتم تیر در شهر اوساکا در غرب ژاپن آغاز شد و عصر شنبه به وقت ژاپن پایان یافت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان