هفته ی گذشته دویچه بانک (Deutsche Bank) گزارش سالانه ی خود موسوم به «نقشه ی قیمت های جهان» را منتشر کرد که در آن قیمت کالاها و خدمات در شهرهای بزرگ و اقتصادی جهان ارائه شده بود.
در سال 2017، برای اولین بار، دویچه بانک رتبه بندی کیفیت زندگی در 47 شهر جهان را نیز در کنار این گزارش ارائه داده است. این رتبه بندی بر اساس 8 شاخص فرعی که توسط پایگاه اطلاعاتی نیومبیو (Numbeo) جمع آوری و تدوین شده بود انجام گرفت و زندگی در این شهرهای بزرگ را از لحاظ هزینه و سطح کیفیت به تصویر کشیده است. این شاخص ها عبارتند از: قدرت خرید، امنیت، بهداشت، هزینه ی زندگی، نسبت قیمت املاک به درآمد، ترافیک و سهولت حمل و نقل، آلودگی و وضعیت آب و هوایی.
به طور کلی شهرهایی که رتبه های بالاتر و بهتری را به خود اختصاص داده اند در نیمکره ی شمالی و در کشورهای غربی توسعه یافته قرار دارند، هر چند شهرهای دیگری نیز از کشورهای واقع در نیمکره ی جنوبی مانند آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزیلند نیز توانسته اند در این رتبه بندی نمرات بالایی گرفته و در برخی موارد حتی رتبه های بالایی را نیز کسب کنند.
برای آشنایی با شهرهایی که بیشترین کیفیت زندگی را دارند با ادامه ی مطلب همراه باشید.
26- اسلو، نروژ
پایتخت نروژ به لطف پاکیزگی هوا، با رتبه ی دهم در میان شهرهای دارای کمترین میزان آلودگی، و قدرت خرید بالای ساکنان (رتبه ی دهم در کل) آن توانسته است در این لیست قرار گیرد.
25- ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی
رتبه ی بالای این شهر در میان شهرهای با بالاترین نسبت درآمد به قیمت املاک توانسته است در این رتبه بندی مکان 25اُم را بدست آورد.
24- بروکسل، بلژیک
پایتخت بلژیک که مقر اتحادیه ی اروپا نیز محسوب می شود در شاخص کلی بهداشت رتبه ی پنجم، و در نسبت درآمد به قیمت املاک و ترافیک در رتبه ی هفتم قرار گرفت.
23- ورشو، لهستان
شهر ورشو در دو دسته بندی در میان ده شهر برتر قرار گرفته است؛ یکی رتبه ی هشتم در امنیت و دیگری رتبه ی ششم در هزینه ی زندگی. این دو شاخص به ورشو کمک کردند که در رتبه بندی کیفیت کلی زندگی مقام بالایی را به دست بیاورد.
22- شیکاگو، ایالات متحده
شهر شیکاگو که معمولا در مقایسه با نیویوک و لس آنجلس نادیده گرفته می شود، در میان شهرهای ایالات متحده رتبه ی سوم کیفیت زندگی را به خود اختصاص داده است. در رتبه بندی کلی شهر شیکاگو در نسبت درآمد به قیمت املاک رتبه ی دوم را بدست آورد.
21- دوبلین، ایرلند جنوبی
دوبلین در هیچ کدام از شاخص ها رتبه های برتر را به دست نیاورد اما در بسیاری از آن ها نمرات قابل قبولی را به دست آورده بود. برای مثال دوبلین در شاخص نسبت درآمد به قیمت املاک در رتبه ی دهم کلی قرار گرفت.
20- استکهلم، سوئد
شهرهای کشورهای اسکاندیناوی به کیفیت زندگی شان معروف هستند و استکهلم نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. این شهر فوق العاده تمیز است و در شاخص کمترین آلودگی در رتبه ی پنجم قرار دارد.
19- پراگ، جمهوری چک
این شهر به لطف کسب رتبه ی نهم در هزینه ی زندگی و رتبه ی یازدهم در امنیت توانسته است در این رتبه ی کلی قرار گیرد.
18- سان فرانسیسکو، ایالات متحده
شهر سان فرانسیسکو که قطب تکنولوژی جهان به شمار می رود برای زندگی شهر بسیار گرانی محسوب می شود اما کیفیت زندگی در این شهر نیز بسیار بالا است. این شهر از لحاظ شرایط آب و هوایی در رتبه ی اول قرار گرفت.
17- کیپ تاون، آفریقای جنوبی
شهر کیپ تاون بهترین کیفیت زندگی را در میان شهرهای آفریقایی به خود اختصاص داده است. این شهر در شاخص های آب و هوا و قیمت املاک نیز جزو 5 شهر برتر جهان محسوب می شود.
16- مادرید، اسپانیا
پایتخت اسپانیا به لطف کسب رتبه ی چهارم در بهداشت و رتبه ی هفتم در آب و هوا توانسته است در این رتبه ی کلی قرار گیرد.
15- لیسبون، پرتغال
این شهر که در مجاورت شهر مادرید قرار دارد یکی از بهترین نمرات را در شاخص حمل و نقل عمومی به خود اختصاص داده است (رتبه ی نهم). در شاخص آب و هوا نیز این شهر در رتبه ی کلی سوم قرار دارد.
14- تورنتو، کانادا
اگر چه تورنتو پایتخت کشور کانادا نیست اما شناخته شده ترین شهر این کشور به شمار می آید. بالاترین رتبه ی این شهر در قدرت خرید بود که رتبه ی کلی هشتم را به خود اختصاص داده است.
13- اوکلند، نیوزیلند
کشور نیوزیلند با جمعیتی کمتر از 5 میلیون نفر دو شهر از باکیفیت ترین شهرهای جهان را در خود جای داده است. شهر اوکلند در 4 شاخص رتبه های بین 11 و 17 را بدست آورد.
12- برلین،آلمان
اگر چه شهر برلین در شاخص های بهداشت، قدرت خرید و ترافیک در بین 10 شهر برتر قرار گرفته است اما نتوانست در رتبه بندی کلی به مقامی بالاتر از دوازدهمی دست یابد.
11- هلسینکی، فنلاند
شهر هلسینکی نمراتی مشابه برلین بدست آورده و در 4 شاخص رتبه هایی بهتر از یازدهمی را کسب کرده است.
10- سیدنی، استرالیا
شهر سیدنی با آب و هوای مطبوع خود یکی از جذاب ترین شهرهای دنیا برای گردشگران به شمار می آید هر چند در استرالیا طرفدارن چندانی ندارد. این شهر در 4 شاخص رتبه هایی بین 11 تا 15 داشته است.
9- آمستردام، هلند
این شهر که به خاطر تعداد دوچرخه سوارانش مشهور است در شاخص سهولت حمل ونقل عمومی رتبه ی چهارم را دارد.
8- بوستون، ایالات متحده
شهر بوستون در این رتبه بندی باکیفیت ترین شهر ایالات متحده لقب گرفته است و مردم این شهر دومین قدرت خرید را در بین شهرهای بزرگ جهان به خود اختصاص داده اند.
7-اوتاوا، کانادا
پایتخت کانادا به لطف بدست آوردن رتبه ی چهارم در شاخص های قدرت خرید، نسبت درآمد به قیمت املاک و آلودگی در این مکان قرار گرفته است.
6- کپنهاگن، دانمارک
شهر کپنهاگن معمولا همیشه در میان شهرهای با بالاترین کیفیت زندگی قرار می گیرد. این شهر رتبه ی پنجم در امنیت و رتبه ی هشتم در کمترین میزان آلودگی را به خود اختصاص داده است.
5- زوریخ، سویس
شهر زوریخ ما را به یاد آرمانشهرها می اندازد. این شهر در شاخص قدرت خرید رتبه ی اول و در شاخص های کمترین میزان آلودگی و امنیت رتبه ی دوم را به دست آورده است.
4- ملبورن، استرالیا
دومین شهر بزرگ استرالیا بهترین کیفیت زندگی را به خود اختصاص داده است. این شهر در رتبه ی سوم بالاترین قدرت خرید قرار دارد و در شاخص های بهداشت، نسبت درآمد به قیمت املاک و آب و هوا در میان 10 شهر برتر قرار گرفته است.
3- وین، اتریش
افتخار بالاترین رتبه برای یک شهر غیر انگلیسی زبان به شهر وین تعلق گرفته است. این شهر در شاخص بهداشت در رتبه ی اول و در امنیت در رتبه ی ششم قرار دارد.
2- ادینبرو، اسکاتلند
پایتخت اسکاتلند شاید به بزرگی و قدرت شهر لندن نباشد اما کیفیت زندگی در آن بسیار بالاتر است. این شهر بهترین سیستم حمل و نقل عمومی را در میان شهرهای بزرگ جهان دارد و در شاخص های بهداشت و کمترین میزان آلودگی به ترتیب در مقام های دوم و سوم گلی قرار گرفته است.
1- ولینگتون، نیوزیلند
از نظر رتبه بندی بانک دویچه بالاترین کیفیت زندگی در شهر ولینگتون نیوزیلند وجود دارد. همچنین این شهر کمترین میزان آلودگی را به خود اختصاص داده و در 4 شاخص دیگر نیز در میان 10 شهر برتر قرار داشته است.