برخی مطالعات بحث برانگیز میگویند که خوردن گوشت قرمز مشکلی ندارد. گروهی از مقالات در مورد گوشت قرمز و فرآوری شده و سلامتی انسان، میگویند: خوردن گوشت قرمز مشکلی ندارد زیرا محققان نمیتوانند هیچ گونه ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و مشکلات سلامتی مانند بیماریهای قلبی و سرطان پیدا کنند.
جای تعجب نیست که این مطالعات در میان محققان برجسته بهداشت و تغذیه که مدتهاست میگویند خوردن بیش از حد گوشت قرمز برای سلامتی شما بد است، بحث و آشوب ایجاد کرده است. چندین گروه، که یکی از آنها نویسنده یکی از مقالات است، نامههایی را به سردبیر ژورنال ارسال کردند که در آن خواستند تا انتشار آن برای تحقیقات بیشتر را به تعویق بیندازند.
دکتر والتر ویلت، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه در دانشگاه هاروارد میگوید: “این آشکارترین سوء استفاده از دادههایی است که من تاکنون دیدهام. مشکلات زیاد و لایههای زیادی از این مشکلات وجود دارد.”
این مقالات از دادههای حاصل از مطالعات موجود برای تجزیه و تحلیل ارتباط بین خوردن گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده و شرایط تهدید کننده زندگی مانند سرطان، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت استفاده کردند. آنها دریافتند که این شواهد بسیار ضعیف است که با اطمینان بگوییم ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و این بیماریها وجود دارد. این مقالات شامل پنج متا آنالیز – یا مطالعات – و بررسی دادههای موجود به علاوه مجموعهای از دستورالعملها است.NutriRECS ، که خود را “گروهی مستقل با تخصص بالینی، تغذیهای و بهداشتی و سلامت عمومی” توصیف می کند ، این مطالعات را منتشر کرد.
دستورالعمل NutriRECS توصیه میکند که بزرگسالان مقدار گوشت قرمز و فرآوری شدهای که میخورند را تغییر ندهند. اما این مغایر با دستورالعملهای تغذیهای دولت برای آمریکاییها، مشاورههای سازمان بهداشت جهانی، و مطالعات و کتابهای بیشماری است که در طی یک دهه گذشته منتشر شده است، و همه اینها به مزایای سلامتی و زیست محیطی خوردن گوشت کمتر و غذاهای گیاهی بیشتر اشاره دارد.
بردلی جانستون، دکترا، نویسنده در هر شش مقاله و از بنیانگذاران NutriRECS میگوید: “رویکرد ما بسیار متفاوت از رویکردهای قبلی بوده است.” ما رویکرد فردی را بجای رویکرد اجتماعی اتخاذ کردهایم. ما معتقدیم که مردم باید هنگام تصمیمگیری در مورد مراقبتهای بهداشتی براساس بهترین تخمین دادهها، کاملاً آگاه باشند. در آنچه که قبل از این مطالعات آمده است، هیچ ارزیابی از قطعیت شواهد وجود ندارد، یا اگر وجود داشته باشد، غالباً غیرقابل اطمینان است.”
مطالعات رد شده
لیستی از 15 مطالعه که ظاهراً معیارهای ورود به مطالعه را برآورده می کنند نشان دادند که خوردن یک رژیم غذایی به سبک مدیترانه ای – میوه ، سبزیجات و غلات سبوس دار و گوشت قرمز کمتری – به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک میکند.
محققان NutriRECS سوال اشتباهی را مطرح کردند. سوال آنها این بود که آیا چنین افرادی گوشت قرمز را با مرغ سرخ شده جایگزین کردند؟ اما سوال مناسب مقایسه افرادی است که گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده را مصرف میکنند با افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند. این یک نتیجه گیری بسیار متفاوت است.
آلودگیهای زیست محیطی دامها
نویسندگان NutriRECS نوشتند: «ملاحظات تأثیر محیطی یا رفاه حیوانات در این توصیهها مؤثر نیست». در صورتی که دام حدود 14.5 درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی را تشکیل میدهد، و کمیسیونهای مختلف خواستار خوردن گوشت کمتری برای نجات کره زمین هستند. بیانیه هاروارد میگوید: “این غیرقابل تصور است، مگر اینکه اعضای هیئت مدیره از تأثیر منفی مصرف گوشت قرمز زیاد بر محیط زیست آگاهی نداشته و یا آن را انکار کنند.” “تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست اثرات جدی بر سلامتی انسان دارند ، بنابراین باید در هنگام توصیههای مربوط به رژیم غذایی، در نظرگرفته شوند.”
آیا میتوان خوردن هات داگ را ادامه داد؟
دهها محقق، متخصص و مقامات دولتی میگویند که برای محافظت از سلامت خود و سیاره زمین، مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را قطع کنند. “هیچ چیز جدیدی در اینجا وجود ندارد، ما میدانیم که بیش از 80٪ از بیماریهای قابل پیشگیری و بیماری مزمن میتوانند با مداخله در شیوه زندگی بهبود یا از آنها جلوگیری شود. محققان از روشهای مناسبی برای نتیجهگیری خود استفاده نکردند. گفتن این نکته که “نیازی به کاهش مصرف گوشت نیست” بسیار هیجان برانگیز و جلب توجه کننده است. کمتر هیجان انگیز است که بگوییم چنین مطالعاتی که در آن مصرف گوشت قرمز را آزاد گذاشتهاند، زیاد قابل اعتماد نیست و معمولا دارای دادههایی متناقض، تجزیه و تحلیلهای نامناسب، تصاویر ناقص و برخی از آنها نیز رد شده هستند.