شناسه : ۱۷۸۸۷۶۴ - شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۱۷
وزیر ارتباطات:
تا سال۲۰۵۰ ، ۸۵درصد جمعیت کشور شهرنشین میشوند
به گزارش اقتصادآنلاین، محمدجواد آذری جهرمی وزیر فنآوری اطلاعات و ارتباطات با حضور در نشست شهرهای هوشمند که پیش از برگزاری چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران در برج در حال برگزاری است، گفت: دو روز قبل در همایش شهر هوشمند دبی حضور داشتم و صحبتهایم را با یک جمله از شکسپیر با این مفهوم که شهر چیزی جز مردم نیست آغاز کردم و این نکتهای است که باید به آن توجه کنیم و تمام اساس تغییرات و برنامهریزیهای خود را بر این مبنا قرار دهیم. در این صورت است که بسیاری از موضوعات قابل حل خواهد بود.
وی ادامه داد: مردم مالیات میپردازند تا خدمات خوب دریافت کنند نه برای اینکه برای آنها پروژه اجرا کنیم. اگر قرار بر اجرای پروژهای باشد باید هدفمان را بهبود زندگی مردم قرار دهیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تا سال 2050 هشتاد و پنج درصد از جمعیت مردم کشور شهرنشین خواهند شد تصریح کرد: به دنبال این موضوع، به طور حتم مشکلات شهرنشینی از جمله حملونقل، ترافیک، آلودگیها، دفع پسماند و مشکلات زیستمحیطی بیشتر خواهد شد و مردم شهرنشین و کلانشهرها با این موضوعات دست و پنجه نرم میکنند. وقتی به مشکلات بر میخوریم عدهای میگویند این معضلات با ITC حل میشود.
جهرمی با تأکید بر این نکته که هوشمندسازی شهرها برای یک عده از مسئولین به یک دکور و شعار تبدیل شده است اضافه کرد: عدهای از مسئولین گمان میکنند باید در حالی که شهرشان هیچ مشکلی هم ندارد حتماً هوشمند شود و این موضوع به شعار تبدیل شده است. اگرچه بدون هوشمندسازی برخی از شهرها از جمله تبریز، تهران، شیراز، مشهد امکان اداره کردن آنها وجود ندارد. شهرداری تهران باید با استفاده از کلاندادهها، شهر را مدیریت کند. اگر این اتفاق نیفتد نمیتواند برنامهریزیهای لازم را انجام دهد.
وی با بیان اینکه شهرداری با استفاده از دادهها میتواند در بحثهای ترافیکی از جمله اصلاح، ایجاد محدودیتها یا بهبود وضعیت استفاده کند گفت: اگر شهرداری دادهای درباره میزان آلودگی تولیدشده نداشته باشد این موضوع شهرداری را در مدیریت با مشکل مواجه میکند. در حال حاضر ابزارهای لازم وجود دارند تا بتوان این اطلاعات را پیادهسازی کرد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: شهرهای ما هماکنون به 4G متصل هستند و این ظرفیت خوبی برای آنها محسوب میشود و هماکنون در تلاش هستیم تا برای احقاق 5G برنامهریزی کنیم و این گامی برای ایجاد توسعه است.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه در نهایت خروجی تمام تصمیمگیریها و اجرای پروژهها باید برای بهبود زندگی مردم باشد تصریح کرد: وقتی پروژهای را اجرا میکنیم نباید مالیات مردم، وقت خودمان و انرژی شهرها هدر شود.
وی با تأکید بر اینکه هوشمندسازی شهرها میتواند زمینه مناسبی برای حضور شرکتهای خلاق و فنآور باشد اضافه کرد: این رویکرد هماکنون در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است و سایر شهرداریها نیز باید به این سمت حرکت کنند. البته این اتفاق نباید همانند وجود شرکتهای ارزش افزوده باشد که به نوعی ابزار سرمایهداری محسوب میشود. اقدامات این شرکتها باید در راستای بهبود زندگی مردم باشد نه اینکه دستشان را در جیب مردم کنند. وجود این شرکتها باعث ایجاد انحصار میشود و بعضاً برخی از آنها به واسطه نزدیکی به بعضی از اپراتورها انحصار ایجاد میکنند. دادههای شهری نباید در اختیار گروهی خاص باشد زیرا این امر موجب ایجاد انحصار اقتصادی و فساد میشود و به طور حتم رضایت مردم را در پیش ندارد. نماد کامل این فعالیتها را هماکنون میتوانیم در شرکتهای ارزش افزوده ببینیم. اعدادی جابجا میشود اما این اعداد شفاف نیستند.
وی اضافه کرد: در بازار 2600 میلیارد تومانی مدعی ایجاد شغل میشوند اما نمونهای از آن را مطرح نمیکنند. اگر خلاقیتها در حوزه شهری به اشتراک گذاشته نشود نتیجه ملموس آن برای مردم قابل دیدن نیست.
آذری جهرمی با اشاره به لزوم توجه به نقش هوشمندسازی و خدماتدهی به مردم عنوان کرد: در این نوع خدماتدهی باید مدل رقابت، آزادسازی دادهها و شرکت دادن شرکتهای خلاق مشخص باشد. اگر قرار باشد کارتلهای اقتصادی این موارد را در اختیار داشته باشند که وضعیت مشخص است.
وزیر ارتباطات با تأکید بر این نکته که جایزه جهانی خشت طلایی تهران به این سمت حرکت میکند و مسابقهای است تا به بروز خلاقیتها و ارائه مهارتها بپردازد عنوان کرد: در راستای اجرای این برنامه خدماتدهی بهتر به مردم تقویت میشود و کلانشهرها میتوانند متناسب با فرهنگ، ظرفیت و مشکلات خود از شیوههای هوشمندسازی برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان استفاده کنند.