ماهان شبکه ایرانیان

دارنده جایزه پژوهشگر جوان کامستک اعلام کرد

توسعه نرم‌افزار ارزیابی تاب‌آوری شبکه‌ توزیع برق کشور و اولویت‌بندی راهکارهای بهبود آن

دارنده جایزه پژوهشگر جوان کامستک از طراحی و توسعه نرم‌افزار سنجش کمی تاب‌آوری شبکه‌ توزیع برق کشور و اولویت‌بندی راهکارهای بهبود آن خبر داد و گفت: این طرح آخرین فعالیت پژوهشی من با شرکت توانیر است که بصورت عملی نیز در حال پیاده‌سازی است.

توسعه نرم‌افزار ارزیابی تاب‌آوری شبکه‌ توزیع برق کشور و اولویت‌بندی راهکارهای بهبود آن

دکتر فرخ امینی‌فر، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که رقابت این جایزه توسط کمیته دائمی علم و فناوری (کامستک) سازمان همکاری‌های اسلامی با عضویت 57 کشور طراحی و برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از اهدای این جایزه ترغیب و تشویق پژوهشگران جوان کشورهای اسلامی و قدردانی از زحمات آن‌هاست.

وی برگزاری همایش‌های علمی، ایجاد شبکه‌های مجازی دانشگاهی و طرح‌های تبادل اساتید و دانشجویان را از دیگر برنامه‌های این کمیته برشمرد و افزود: هدف اصلی این فعالیت‌ها ارتقای توانمندی‌ها، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های پژوهشگران کشورهای اسلامی و هم‌افزایی آن‌ها برای دستیابی به پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه‌های علم و فناوری است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی قدرت دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران تصریح کرد: تمرکز اصلی فعالیت‌های پژوهشی من در حوزه مطالعات پایایی و تاب‌آوری شبکه‌های برق و روش‌های بهبود آن‌ها است. ما بدنبال طراحی و توسعه ابرازها، فناوری‌ها و رهیافت‌هایی هستیم که برق‌رسانی به مشترکین در شرایط بهره‌برداری عادی شبکه و نیز در شرایط بحران (وقوع حوادث طبیعی شدید) استمرار یابد و در صورت بروز خاموشی، برق‌رسانی به سرعت بازیابی شود. شرکت توانیر، شرکت مدیریت شبکه برق ایران، شرکت توزیع نیروی برق استان تهران و شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران از جمله همکاران ما در اجرای پژوهش‌های کاربردی هستند.

دکتر امینی‌فر با اشاره به همکاری موفق خود با شرکت‌های تابعه وزارت نیرو گفت: بدلیل شرایط دشوار اقتصادی، انعقاد طرح‌های پژوهشی با شرکت‌های دولتی در کشور ما محدود و بسیار زمان‌بر است. در چنین شرایطی کلید موفقیت جلب اعتماد فنی کارفرما و داشتن پشتکار همراه با صبوری است.

وی افزود: البته مشکل عمده دانشگاه‌های ما در انجام پژوهش‌های کاربردی و ایجاد ثروت برای دانشگاه، اساتید و دانشجویان، کوچک بودن صنعت با مالکیت و مدیریت بخش خصوصی است که علت آن تمامیت‌خواهی بخش‌های دولتی و حاکمیت بلامنازع آن‌هاست.

دارنده جایزه پژوهشگر جوان کامستک ادامه داد: کلید این بحران و حل مشکل اشتغال تحصیل‌کردگان اجازه فعالیت بخش خصوصی بصورت ساده و آزاد (بدون دخالت و حتی حمایت دولت) است و دولت تنها باید از افزایش کیفیت محصولات و خدمات اطمینان حاصل کند. در چنین شرایطی بخش خصوصی راه موفقیت خود را پیدا کرده و رقابت موجود به تعدیل قیمت‌ها خواهد انجامید. بهترین مثال این شرایط موفقیت صنعت مسکن کشور است که به علت دخالت نداشتن دولت، همواره رو به رشد بوده و بخش مهمی از سرمایه بخش خصوصی را جذب می‌کند.

دکتر امینی‌فر مهم‌ترین بحران دانشگاه‌ها را استعفا و مهاجرت اساتید جوان دانست و گفت: انصاف نیست در مقایسه شرایط اعضای هیئت علمی داخل و خارج کشور، همه معایب داخل با مجموع مزایای خارج قیاس شود. حتماً باید جمیع جهات مدنظر قرار گیرد و در این صورت احتمالاً برخی مزایای نسبی کار در داخل کشور آشکار می‌شود. شرایط دشوار اقتصادی دانشگاه‌ها نویدبخش آینده روشنی در ارتباط با وضع معیشتی اساتید نیست. از این‌رو اساتید جوان باید بدنبال کسب درآمد از فعالیت‌های پژوهشی و تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان باشند.

وی یادآور شد: در دریافت جایزه کامستک، از حمایت خانواده‌ام سپاسگزارم، هم‌چنین از زحمات اساتید و دانشجویانم قدردانی می‌کنم  و همراهی مسئولان دانشگاه تهران را ارج می‌نهم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان