خورش کرفس از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و محبوب است و اگر شما این نوع خورش را بدرستی بپزید بی شک جزء محبوب ترین خورش های مورد علاقه تان می شود. برای طرز تهیه خورش کرفس می توانید از ترکیب گوشت قرمز یا مرغ با لپه و لوبیا و … استفاده کنید.
طرز تهیه خورش کرفس با سه روش مختلف
خورش کرفس و خورش قرمه سبزی و خورش قیمه از انواع خورشت های لذیذ می باشند و شما می توانید برای پذیرایی از مهمان هایتان این نوع خورش ها را در منزل تهیه نمایید همچنین می توانید برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی تان این نوع خورش ها را بپزید. در ادامه با طرز پخت خورش کرفس آشنا خواهید شد که امیدواریم از تهیه این نوع خورش نهایت لذت را ببرید.
دستور تهیه خورش کرفس با گوشت قرمز
مواد لازم برای 4 نفر
- ساقه کرفس : دو عدد
- گوشت خورشتی : نیم کیلوگرم
- برگ کرفس : 100 گرم
- جعفری : 80 گرم
- نعناء : 20 گرم
- پیاز : دو عدد
- سیر : دو حبه
- آبغوره : به مقدار لازم
- آب جوش : دو تا سه لیوان
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کرفس در منزل
برای تهیه خورش کرفس ابتدا ساقه کرفس ها را تمیز نمایید و ساقه های نازک و تو خالی و لوله ای آن را جدا کنید و کرفس ها را در ابعاد دلخواه خرد کنید سپس کرفس های خرد شده را به همراه مقداری روغن درون تابه یا قابلمه بریزید و آن ها را به مدت 10 دقیقه تفت دهید.
در مرحله بعدی دستور پخت خورش کرفس، برگ های کرفس را بشویید و آن ها را به همراه جعفری و نعناء خرد نمایید توجه داشته باشید از نعناء نباید به مقدار زیادی استفاده نمایید زیرا خورش تلخ می شود. برای لعاب دار شدن خورش نیز می توانید چند عدد از لوله های توخالی کرفس را با سبزی ها مخلوط نمایید و سبزی ها را خرد نمایید توجه داشته باشید که اندازه سبزی ها باید مقداری از سبزی های قرمه سبزی درشت تر باشد همچنین سبزی ها باید خشک باشند سپس آن ها را خرد نمایید در غیر این صورت له می شوند سپس سبزی ها را به همراه روغن تفت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه خورش کرفس, گوشت را به همراه دو حبه سیر مقداری پیاز داغ و زردچوبه و روغن تفت دهید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا گوشت آب پس دهد سپس یک تکه گوشت چربی دار را درون قابلمه بیندازید تا خورش خوشمزه تر شود.
حبه های سیر را در آورید و دو یا سه لیوان آب جوش را به همراه باقی مانده پیاز به گوشت بیفزایید. اگر تمایل دارید به خورش رب اضافه کنید بهتر است در همان ابتدا رب را به مواد اضافه کنید.
بعد از گذشت یک ساعت سبزی ها و ساقه های کرفس سرخ شده را به همراه نمک و آبغوره و چاشنی دلخواه خود به خورش بیفزایید و اگر آب خورش کم بود می توانید مقداری آب نیز به آن بیفزایید. توجه داشته باشید که ساقه های کرفس خودشان آب می اندازند بنابراین بهتر است در هنگام افزودن آب به خورش توجه لازم را داشته باشید.
بعد از افزودن سبزی ها و کرفس به خورش اجازه دهید تا خورش روی شعله گاز با حرارت ملایم پخته شود و به خوبی جا بیفتد.
دستور تهیه خورش کرفس با گوشت مرغ
مواد لازم
- پیاز بزرگ و خرد شده : 1 عدد
- ساقه کرفس : 400 گرم
- برگ کرفس : 200 گرم
- نعناء تازه ساطوری شده : 1 قاشق غذاخوری
- جعفری تازه ساطوری شده : 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی : 2 عدد
- مرغ درسته یا خرد شده : 800 گرم
- رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه خورش با مرغ
لیمو عمانی ها را به کمک چنگال سوراخ نمایید و آن ها را درون یک کاسه آب قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود سپس ساقه های کرفس را در اندازه های مساوی و کوچک خرد نمایید و نعناء و جعفری و برگ های کرفس را به صورت ساطوری ریز نمایید.
در مرحله بعدی دستور پخت خورش کرفس مقداری روغن درون تابه بریزید و سبزی های خرد شده و برگ های کرفس را به صورت جداگانه تفت دهید توجه داشته باشید که هر چقدر سبزی ها سرخ تر شوند درون خورش بهتر جا می افتند ولی خواص آن ها از بین می رود.
پیازها را درون قابلمه ای متوسط بریزید و به همراه مقداری روغن تفت دهید و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید و مرغ را به مخلوط پیاز بیفزایید تا به صورت کامل سرخ شود سپس رب را به مخلوط مرغ بیفزایید و ساقه های کرفس و مخلوط سبزیجات را به مواد خورش بیفزایید و بعد از گذشت دو دقیقه 2 لیوان آب جوش به خورش بیفزایید.
در این مرحله از طرز تهیه خورش کرفس بعد از اینکه مرغ پخته شد لیمو عمانی و نمک و سبزی و فلفل را بیفزایید و به مدت نیم ساعت دیگر اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. خورش کرفس را بچشید و در صورت تمایل می توانید به آن مقداری آبلیمو یا آبغوره بیفزایید.
دستور تهیه خورش کرفس با لوبیا و گوشت
مواد لازم
- کرفس خرد شده : 200 گرم
- گوشت گوسفندی : 200 گرم
- لوبیا چیتی : 50 گرم
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
- نعناء خشک : یک قاشق غذاخوری
- پیاز : یک عدد
- سبزی قورمه سبزی : 50 گرم
- آبغوره : نصف پیمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
دستور تهیه خورش کرفس خوشمزه
برای تهیه خورش کرفس ابتدا پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن تفت دهید و گوشت گوسفندی خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت بیفزایید.
بعد از گذشت 10 دقیقه سبزی قورمه سبزی را به گوشت بیفزایید و مقداری تفت دهید و رب گوجه فرنگی را به مخلوط گوشت بیفزایید و تفت دهید. در این مرحله از طرز تهیه خورش کرفس 4 لیوان آب را به خورش بیفزایید و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده اید درون قابلمه ای جداگانه بپزید.
کرفس ها را بشویید و آن ها را خرد نمایید به همراه مقداری روغن به مدت 10 دقیقه کرفس ها را تفت دهید و بعد از اینکه آب کرفس ها کشیده شد نعناء خشک را به آن ها بیفزایید و به مدت دو دقیقه دیگر نیز سبزی ها را تفت دهید و شعله گاز را خاموش کنید و بعد از اینکه گوشت و لوبیا چیتی پخته شدند کرفس و نعناء تفت داده شده را به همراه آبغوره و نمک به مواد خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش به مدت 15 دقیقه دیگر پخته شود و جا بیفتد.
خورش کرفس را درون ظرفی مناسب بریزید و آن را به کمک روش های تزیین خورشت به زیبایی تزیین کنید همچنین می توانید خورش کرفس را به همراه برنج زعفرانی و نوشیدنی دلخواه خود میل نمایید.
در این مطلب طریقه درست کردن خورش کرفس را به شما کدبانوهای عزیز آموزش دادیم که امیدواریم به کمک روش های ذکر شده بتوانید خورش لذیذ و مجلسی را در منزل بپزید.