قیمه سیب زمینی از انواع غذاهای محبوب ایرانی است که شما می توانید این نوع خورش را در منزل برای پذیرایی از مهمان ها و اعضای خانواده تان بپزید. در طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی از گوشت و پیاز و لپه و سیب زمینی و رب و لیمو عمانی و روغن و فلفل و نمک استفاده می شود.
برای پخت خورش قیمه روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید این نوع خورش را به صورت قیمه آلو، قیمه سیب زمینی و قیمه بادمجان بپزید.
مواد لازم
- گوشت : 750 گرم
- پیاز متوسط : سه عدد
- لپه : 100 گرم
- رب گوجه فرنگی : 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی : 750 گرم
- لیمو عمانی : 6 عدد
- نمک : به مقدار لازم
- روغن و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی در منزل
ابتدا لپه را بشویید و آن را به مدت 5 تا 6 ساعت خیس نمایید و در طول این مدت چند بار آب لپه را عوض کنید سپس گوشت را خرد کنید و بشویید و برای گرفتن آب گوشت تکه های خرد شده آن را درون آبکش قرار دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه قیمه سیب زمینی ، پیازها را به صورت نگینی خرد نمایید سپس آن ها را سرخ نمایید تا طلایی رنگ شوند سپس گوشت را به پیازها اضافه نمایید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و آب گوشت کشیده شود . لپه ها را به مخلوط مواد خورش بیفزایید و آن ها را مقداری تفت دهید.
سه لیوان آب به مخلوط گوشت و لپه بیفزایید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت به صورت کامل پخته شود سپس لیمو عمانی ها را به کمک چنگال سوراخ نمایید و به مدت 15 تا 20 دقیقه لیموها را درون آب قرار دهید.
پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به صورت خلالی خرد نمایید سپس سیب زمینی ها را بشویید و آن ها را به همراه مقداری آب روی حرارت گاز قرار دهید تا یک جوش بخورند سپس سیب زمینی ها را درون آبکش بریزید و به کمک آب سرد آن ها را به خوبی بشویید و سیب زمینی ها را تفت دهید.
در مرحله بعدی دستور پخت خورش قیمه سیب زمینی ، رب گوجه فرنگی را سرخ کنید و به همراه فلفل و نمک به مواد خورش بیفزایید.
آب لیمو عمانی ها را دور بریزید و بعد از اینکه خورش به خوبی پخته شد لیموها را به آن بیفزایید و بعد از 15 تا 20 دقیقه خورش را از روی حرارت گاز بردارید و درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید.
توجه داشته باشید سیب زمینی ها را می توانید در اواخر پخت درون خورش بریزید و اجازه دهید تا چند دقیقه به همراه خورش جوش بزنند همچنین می توانید در هنگام کشیدن خورش در ظرف مقداری سیب زمینی سرخ شده نیز روی آن قرار دهید و این خورش خوشمزه را به همراه پلو و سالاد و نوشیدنی دلخواه خود میل نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر خورشت قیمه سیب زمینی
1. تفت دادن لپه باعث می شود که در طول پخت لپه شکل اصلی خود را از دست ندهد و علاوه بر این له نشود.
2. لیمو را از قبل خیس نمایید تا طعم تلخی آن از بین برود سپس لیموها را به خورش اضافه کنید.
3. در صورتی که در هنگام پخت آب خورشت کم بود می توانید مقداری آب جوش به آن بیفزایید.
4. در صورت تمایل می توانید در تهیه قیمه سیب زمینی به جای گوشت گوساله یا گوسفند از مرغ استفاده نمایید.
5. برای طعم بهتر این خورش ایرانی می توانید مقداری زعفران دمکرده به آن بیفزایید.
در این مطلب دستور پخت قیمه سیب زمینی را به شما کدبانوهای عزیز آموزش دادیم که امیدواریم از پخت این خورشت ایرانی بی نظیر و لذیذ نهایت لذت را ببرید.