لازانیا نوعی غذای خوشمزه ایتالیایی بسیار شناخته شده می باشد که تقریبا همه افراد در تمام سنین به خوردن آن علاقمند هستند. برای تهیه لازانیا به پنیر پیتزا و سس مخصوص آن نیاز است. شما می توانید در منزل این غذا را آماده کنید و در کنار اعضای خانواده از خوردن آن لذت ببرید.
آشنایی با طرز تهیه لازانیا قالبی
لازانیا یا خمیر برگ غذایی ایتالیایی بوده که از چند لایه پاستا ورقه ای، پنیر پیتزا و سس مخصوص تهیه می شود. در حال حاضر در بیشتر کشورها لازانیا با روش های مختلفی درست می شود. برای تهیه این غذا به فر یا ماکروفر نیاز است اما چنانچه این امکان را نداشتید می توانید روی گاز آن را درست کنید. ما در آموزش های گذشته روش تهیه لازانیا پنیری، لازانیا لوله ای و لازانیا بدون گوشت را قرار داده ایم.
مواد مورد نیاز:
- لازانیا: یک بسته
- پیاز: یک عدد
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- فلفل دلمه ای خرد شده: یک عدد
- سیر: یک حبه
- قارچ: چهار عدد متوسط
- جعفری خرد شده: یک فنجان
- پنیر پیتزا: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- آرد: یک قاشق غذاخوری
- شیر و خامه برای تهیه سس: 1/2 لیوان
روش تهیه:
الف- تهیه مایه لازانیا
1. ابتدا مایه لازانیا را تهیه کنید. به این صورت که ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید سپس داخل آن مقداری روغن بریزید بعد پیاز، سیر، نمکف فلفل و زردچوبه را اضافه نموده و اندکی تفت دهید تا نرم شده سپس گوشت چرخ کرده را اضافه نموده و با حرارت متوسط به تفت دادن مواد ادامه دهید به طوری که رنگ گوشت تغییر کرده و اندکی پخته شود.
2. بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد فلفل دلمه ای و رب گوجه فرنگی را اضافه نموده تا تفت بخورند. در انتها جعفری را اضافه کرده و بعد شعله را خاموش کنید.
ب- تهیه سس مخصوص لازانیا
برای تهیه این سس سفید رنگ در ظرفی سی گرم کره را با یک قاشق غذاخوری آرد تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود سپس 1/2 لیوان خامه و 1/2 لیوان شیر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظی حاصل شود. سپس از روی حرارت بردارید.
ج- آماده کردن ورقه های لازانیا
1. در این مرحله طرز تهیه لازانیا قالبی, ورقه های لازانیا را آماده نمایید. قابلمه ای بزرگ را انتخاب نموده و پر از آب کنید. سپس روی شعله قرار دهید و به آن مقداری روغن و نمک اضافه نموده تا به جوش آید.
2. بعد از جوش آمدن آب ورقه های لازانیا را داخل آب جوش بریزید و بعد از 5-10 دقیقه هنگامی که کمی نرم شدند لازانیاها را با آب سرد آبکشی نمایید تا ورقه های آن به یکدیگر نچسبند.
د- چینش لازانیاها
1. کف قالب را با اندکی کره یا روغن چرب نموده و یک ردیف از ورقه های لازانیا را ته قالب قرار دهید. بعد کمی از مایه آماده شده را روی این ورقه ها بریزید. بعد سس مخصوص را روی مایه ریخته و مقداری قارچ و پنیر پیتزا روی این سس سفید بریزید. سپس ورقه بعدی را قرار دهید و این کار را تا رسیدن به لایه آخر ادامه دهید و روی لایه آخری پنیر پیتزا و سس بیشتری بریزید.
2. قالب پر شده از مواد را داخل فر که از قبل با درجه حرارت 180 سانتی گراد گرم شده قرار دهید و حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا لازانیا پخته شود. بعد از آب شدن پنیر می توانید شعله بالایی فر را حدود دو دقیقه روشن نموده تا سطح پنیر طلایی رنگ شود.
3. مرحله پایانی. لازانیا قالبی آماده سرو می باشد.
* چند ترفند ساده برای پخت بهتر این لازانیا
- سعی کنید روی هر ورق لازانیا لایه نازکی از مایه را بریزید.
- هنگامی که لازانیا را از فر خارج نمودید بلافاصله سرو نکنید، اجازه دهید تا کمی دمای پنیر پایین آید.
- ترجیحا از گوشت چرخکرده گوسفندی با چربی کمتر برای تهیه مایه لازانیا استفاده کنید.
امیدواریم این دستور پخت برای شما نیز کاربردی باشد و بتوانید لازانیای خوشمزه ای در خانه تهیه نمایید. همچنین می توانید برای آشنایی با طرز تهیه لازانیا ساده کلیک کنید.