خبرگزاری مهر: به نقل از وزارت ارتباطات، محمدجواد آذری جهرمی در یک برنامه تلویزیونی گفت: بعد از وزارت دوست دارم به فضای تحقیق برگردم. روزی که به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شدم با 155 رأی و چالش بسیار زیاد لب مرزی به عنوان وزیر انتخاب شدم، ولی خوشحالم که عملکردم طوری بوده که من را در سطح ریاست جمهوری میدانند، اما من چنین تصمیمی ندارم، هرچند از نظر سنی هم منع قانونی در این خصوص وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ما فضای مجازی خود را برای پاسخگویی به پروپاگاندای کشورهای مختلف محدود کردهایم، ادامه داد: مرز باریکی بین آزادی بیان و هرج و مرج در فضای مجازی وجود دارد و فاصله بین این دو، قانون است. مسئله این است که در فضای مجازی قانون روشن نداریم چرا که کشور این فضا را به رسمیت نمیشناسد. ما به لحاظ رسانهای در کشور تک بعدی عمل میکنیم و به صدا و سیما بسنده میکنیم. رسانههای اجتماعی و نوین را به رسمیت نمیشناسیم و با آن مشکل داریم و آن را قانونمند نکردهایم. ضمن اینکه با مطبوعات نیز سلیقهای رفتار میشود.
جهرمی گفت: امروز درگیر بیماری کرونا هستیم. پرستاران و پزشکان در خط مقدم این جبهه هستند. وزارت بهداشت در جنگ سختی که دارند خوب عمل میکنند و اگر روی فضای مجازی بیشتر تمرکز میکردیم قطعاً امروز با شایعات رو برو نبودیم. اگر دستور العملها، تعداد مبتلایان، تاییدیهها و تکذیبیهها را در یک سایت منتشر میکردند قطعاً اطلاعرسانی بهتری صورت میگیرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در کنار هر تغییری، مقاومتهایی وجود دارد و این فقط در کشور ما هم نیست، افزود: اگر این نگاه را اصلاح نکنیم، زمان را از دست میدهیم. ما میتوانیم در حوزه فناوری تأثیرگذار باشیم، اما اگر زمان را از دست بدهیم، حتماً عقب میمانیم. فضای مجازی ظرفیت دارد که بتوایم با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنیم و واقعیتها را بگوییم، اما محدود کردن فضای مجازی، گل به خودی است که در کشور زدهایم و مانع برقراری این پاسخگویی شدهایم.
وی با اشاره به اینکه خواسته مردم امروز فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال است که تمام رهبران دنیا در خصوص آن صحبت میکنند، ادامه داد: برای پیاده سازی اقتصاد دیجیتال مقاومتهایی وجود دارد و تغییراتی ایجاد میکند. توان آن فردی که مقاومت میکند بیش از توان فردی است که قرار است تغییر ایجاد کند. دلیل این است که مدیران نسل یک هنوز درک خوبی از فضای مجازی ندارند. فضای آینده دنیا فضای فناوری و جوانانه است. بسیاری از مدیران تصمیم گیر ما در مجلس، دولت، قوه قضائیه و دیگر نهادهای تصمیم گیر درکی از فضای مجازی برای شخص خودشان روشن نیست و چیزی که بیشتر به آنها منتقل میشود ترس فضای مجازی است. نگرانی وجود دارد، ولی راه حل رفع نگرانی مهم است.
جهرمی اظهار داشت: این تغییر رخ خواهد داد و جوانان آینده کشور را خواهند ساخت. شکاف نسلی که در کشور وجود دارد دلیل این است که زور استقامتکنندگان بیش از زور تغییردهندگان است. من در بدنه دولت دست تنها هستم و شاید زورمان کم باشد.