به گزارش ایسنا، مصطفی کواکبیان در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1399 کل کشور، بیان کرد: اولین مساله این است که بودجه سال 1399 واقعگرایانه نیست و صرفا با جابجا کردن بعضی از ارقام شکل گرفته است و قرار نیست وضعیت مطلوبی برای مردم ایجاد کند. در سالی که گذشت نیز ما این مسائل را در خصوص بودجه مطرح کردیم اما عدهای گفتند که میخواهیم اقتدار نظام را نشان دهیم. اگر بخواهیم واقعیتهای اقتصادی را در نظر بگیریم باید گفت که اصلاح ساختار بودجه توسط مجلس شورای اسلامی انجام نشده است.
نماینده تهران در مجلس در ادامه اظهار کرد: ساختار بودجه در شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه تنظیم شده است و ایرادی که مردم در انتخابات به مجلس شورای اسلامی وارد دانستند این بود که مجلس نقشی در تصمیمگیری ندارند. اولین نفر لیست تهران به اندازه بنده در دور قبلی انتخابات رای آورده است. مردم میگویند مجلس شورای اسلامی در کجای تصمیمگیری قرار دارد؟.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما بعد از برجام بهترین وضعیت را در حوزه اشتغال و اقتصاد داشتیم و در قیمت ارز به ثبات رسیدیم، اما با خروج دونالد ترامپ از برجام شرایط تغییر کرد و ما مجبور شدیم تصمیمات جدیدی بگیریم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: عزیزان مجمع تشخیص مصلحت نظام به جای نگاه واقعگرایانه به اقتصاد در یکسال گذشته آنقدر تعلل کردند که اکنون در لیست سیاه AFTF قرار گرفتهایم. عزیزانی که کشور را به اینجا رساندهاند خودشان باید بودجه را ببندند چرا بودجه 99 به پای این مجلس باید تمام شود.
کواکبیان در پایان تاکید کرد: این بودجه دردی از مردم دوا نمیکند. در خصوص فروش نفت آماری داده شده که قطعا محقق نمیشود. از سوی دیگر بیش از 200 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در نظر گرفتهاند. کشوری که صاحبان کارخانه آن نتوانند مواد اولیه خود را تامین کنند از کجا میخواهند مالیات دهند. این بودجه پاسخگوی مشکلات مردم نیست. بنده پیشنهاد میکنم که به کلیات بودجه رای ندهید و با یک دوازدهم بودجه تصویب شود و بودجه را مجلس آینده تصویب کند.