به گزارش مشرق، فوتبال ایران پس از پشت سر گذاشتن روزهای تلخ و سخت، خود را آماده برگزاری انتخابات در روز 25 اسفند 98 میکرد اما فیفا اعلام کرد تا زمان اصلاح نشدن اساسنامه نباید انتخابات برگزار شود. فدراسیون جهانی فوتبال خواستار تعویق انتخابات و اصلاح فوری اساسنامه شد در حالی که پیش از این انتخابات با همین اساسنامه برگزار شده و منتخبین آن مجامع سکاندار فوتبال کشور در سالهای گذشته بودند.
اخیراً نیز برای نخستین بار AFC به موضوع انتخاب سرپرست جدید دبیرکلی فدراسیون ورود کرده و با استناد به اساسنامه، انتخاب مهدی محمدنبی را غیرقانونی دانسته و اعلام کرده همچنان ابراهیم شکوری را دبیرکل فعلی فدراسیون میداند. فردی که طبق همین اساسنامه شرایط لازم برای حضور در پست دبیرکلی را نداشت و بدون سابقه مدیریت 16 ماه در این جایگاه نشست اما خبری از ورود AFC و فیفا به چنین تخلف آشکاری نبود.
بیشتر بخوانید:
دقیقاً 16 ماه پیش ممبینی عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال از انتخاب شکوری به عنوان دبیرکل انتقاد کرده و فرآیند این انتخاب را زیر سؤال برده بود اما از جانب AFC مکاتبهای در این خصوص با فدراسیون ایران صورت نگرفت. حال سؤال این است که چرا با گذشت این همه مدت کنفدراسیون فوتبال آسیا این بار چنین حساسیتی نشان داده و فوتبال ایران را تهدید میکند؟
ماجرا زمانی جالبتر میشود که AFC پس از نامه اول، پاسخ فدراسیون ایران را نپذیرفت و در نامه دوم خود اعلام کرد مدارک و شواهدی دارد که نشان میدهد کارها طبق روال پیش نرفته است! اینکه چگونه این مدارک و شواهد به دست کنفدراسیون فوتبال آسیا رسیده جای سؤال دارد و مشخص نیست AFC چگونه در جریان ریز اتفاقات فوتبال ایران قرار دارد.
تردیدی وجود ندارد که عوامل و عناصری در داخل کشور، نهادهای بین المللی را نسبت به رویدادها و اتفاقات فوتبال ایران در ماههای اخیر حساستر کرده و بعضاً اطلاعات نادرست و تحریف شدهای به آن سوی مرزها منتقل میکنند. در عین حال ارتباطها و کانالهایی برای اعمال فشار از این طریق وجود دارد که موجب حساسیت و ورود مستقیم کنفدراسیون فوتبال آسیا به ماجرا شده است.
شنیده میشود اتاق فکری شکل گرفته که سناریوی تعلیق فدراسیون فوتبال را دنبال میکند و در پی آن تئوریسینهای پشت پرده برای در دست گرفتن قدرت از طریق شکلگیری کمیته انتقالی تلاش میکنند، کمیتهای که بتواند بر مبنای همان ارتباطات زمینه بازگشت برخی جریانها و افراد خاص را فراهم کند.
در عین حال برخی از عناصر جریانی که پیش از این تمایلی به برگزاری انتخابات در ٢٥ اسفند نشان نمیدادند، منافع فوتبال ایران را از طریق مخابره اطلاعات نادرست به فیفا و AFC تهدید میکنند.
تردیدی وجود ندارد که در موضوع اخیر انتصاب سرپرست دبیرکلی همه تشریفات و اقدامات باید به صورت قانونمند و طبق ضوابط پیش برود، با این وجود ورود فیفا و AFC و دو نامه پیاپی کنفدراسیون فوتبال آسیا نشان میدهد برخی جریانها تا زمان حصول نتایج مدنظر خودشان دستبردار نیستند و همچنان تلاش میکنند بحرانهای تازهای برای فدراسیون فوتبال ایران ایجاد کنند.
تشدید نظارت و بررسی گزینههای احتمالی میتواند چهره تئوریسینهای این ماجرا را نمایان کند که با کارشکنی، اخلال، مکاتبه و مذاکره با نهادهای بین المللی منافع و آینده فوتبال کشور را در این مقطع به خطر انداختهاند. با این شرایط لازم است هیئت رئیسه فدراسیون با رعایت تمام تشریفات ذکر شده در نامه AFC نسبت به انتخاب دبیرکل جدید اقدام کند تا اجازه سوء استفاده و تکمیل سناریوی مدنظر قدرتطلبان در این مقطع فراهم نشود.