سیدعلی آقازاده در نشستی به مناسبت گرامیداشت سالروز شوراهای اسلامی که با حضور رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور برگزار شد، اظهار کرد: در هر دوره از شوراهای اسلامی شهرها و استانها شاهد پختگی و تجربه بهتری در عملکرد آنها هستیم و در عمر 22 ساله شوراها پیشرفت های خوب و نتایج ارزشمندی در این حوزه حاصل شده است، این در حالی است که در ابتدا برخی افراد شوراها را باور نداشتند.
وی افزود: عملکرد شوراهای استان و شهر اراک نیز جهت تحقق وظایف آنها بسیار ارزشمند و ملموس بوده و شاهد اقدامات خوبی از این قشر هستیم.
استاندار مرکزی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اقدامات صورت گرفته در این رابطه تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا در راستای مقابله با این ویروس بسیار خوش درخشیده و علیرغم کمبود اعتبار و منابع مالی اقدامات مناسبی انجام دادند.
آقازاده بیان کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم حمایت های خوبی از سوی دولت از شوراها صورت گرفته که در مقایسه با گذشته قابل مقایسه نیست، اما باز هم نیاز است دولت توجه ویژهای به شوراها به عنوان سلول های اجتماعی کشور داشته باشد و در جهت حمایت واقعی از شوراها گامهای بیشتری بردارد.
وی اضافه کرد: در شرایط رکود و تحریم، سال گذشته از محل عوارض، 200 میلیارد تومان به شهرداری اراک اختصاص یافت که این مبلغ کمک شایانی به شهرداری اراک کرد.آقازاده با توجه به درخواست نماینده شوراهای شهرها، حضور نماینده شوراهای استان در شورای برنامه ریزی و حضور نماینده شورای شهرستان در کمیته برنامه ریزی شهرستانی را تصویب کرد.
به گزارش ایسنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: استان مرکزی دارای 12 شهرستان و 34 شهر با 71 عضو شورای شهرستان و 182 عضو شورای شهر است.
مهدی زندیه وکیلی بیان کرد: 818 روستای استان مرکزی دارای دو هزار و 508 عضو است که از این تعداد 83 نفر بانوان و مابقی از آقایان هستند. از مجموع اعضای شورا 5 نفر دارای مدرک دکتری، 54 نفر کارشناسی ارشد، 79 نفر کارشناسی، 13 نفر کاردانی و 17 نفر دارای مدرک تحصیلی دیپلم هستند.
وی اضافه کرد: استان مرکزی دومین استان درگیر با ویروس کرونا بود که در حال حاضر با اقدامات موثر و ارزشمند شوراهای اسلامی در راستای مقابله با این ویروس، در حال حاضر استان در وضعیت مطلوب تری به سر می برد.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلای شهر اراک واگذاری مسائل کوچک و جزئی به شوراها و پیگیری مسائل کلان توسط نمایندگان مجلس را به عنوان یک خواسته از سوی شوراهای شهر عنوان کرد و گفت: شوراها حلقه میانی بین مردم و حاکمیت هستند که این جایگاه به معنای واقعی وجود ندارد و باید در راستای حفظ و تقویت این جایگاه حرکت کرد.
محمد حسین فدایی بیان کرد: هرم اجتماعی تعریف شده از سوی سازمان بین المللی به شکلی است که نهادها و تشکل ها بخش عمده این هرم را تشکیل می دهند و دولت جنبه لینک این تشکل ها را برعهده دارد که در ساختار فعلی کشور این هرم معکوس است و شورا جایگاه واقعی خود را ندارد.
به گزارش ایسنا، شرکت کردن نمایندگان شوراها در شوراهای برنامه ریزی استان و کمیته های شهرستانی، افزایش اختیارات شوراها، افزایش اعتبارات، شورا باوری مسئولان استانی، عدم همخوانی قوانین و مقررات برخی ادارات در راستای اشتغال جوانان در روستاها و... از جمله مطالبات نمایندگان شوراهای شهر و روستا در استان مرکزی بود.