به گزارش ایسنا، برگزاری فوتبال بعد از شیوع کرونا در ایران تبدیل به مناقشه جدی میان تیمها شده و روند کنونی حاکی از لغو احتمالی برگزاری رقابتها است. رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی به طور دقیق، افزایش مبتلایان به کرونا، تعلیق فعالیتهای تمرینی تیمها و تناقض در اظهارات مسئولان این شائبه را به وجود آورده که اراده کافی و لازم برای برگزاری فوتبال وجود ندارد و با این روند، فصل جاری تمام نخواهد شد.
از زمان انتشار پروتکل بهداشتی که حاکی از تصمیم نهایی مسئولان دولتی و ورزشی برای آغاز رقابتهای لیگ بود، رفته رفته مخالفان مجبور شدند تمهیدات لازم را برای شروع مسابقات فراهم کنند و پا به توپ شوند اما مثبت شدن تست کرونای فوتبالیستها و عوامل تیمها مجددا فعالیتهای ورزشی را در چند تیم به حالت تعلیق در آورده است.
* تناقض در اظهارات مسئولان
در جریان اتفاقات اخیر یک تناقض جدی در اظهارات مسئولان فوتبال و وزارت بهداشت وجود داشت که نشان دهنده عدم هماهنگی مسئولان و همینطور در جریان نبودن مسئولان فوتبالی است.
بندی در پروتکل بهداشتی فوتبال وجود دارد مبنی بر اینکه در صورت وجود بیش از پنج نفر با علائم مثبت یا مثبت شدن تستهای تشخیصی مبنی بر باتلای فرد به کووید 19، فعالیت تیم مربوطه تا زمان بهبود مبتلایان و کسب گواهی سلامت، معلق خواهد شد.
این در حالی است که سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در واکنش به وجود بیش از 5 نفر مبتلا به کرونا در تیم گل گهر گفته بود که این تیم با قرنطینه مبتلایان، می تواند به تمرینات خود ادامه دهد و این موضوع مربوط به زمان برگزاری مسابقات است اما بعد از گذشت چندین ساعت، محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با رد اظهارات مهدی، اعلام کرد که اگر بیش از پنج نفر در تیمی به کرونا مبتلا شوند، این تیم اجازه تمرین هم نخواهد داشت.
پس از این اظهارات که نشان دهنده بیاطلاعی فوتبالیها از این پروتکل است، تیم فولاد هم از مثبت شدن تست کرونای پنج نفر از بازیکنان خود خبر داد که نشان دهنده قرار گرفتن این تیم در معرض خطر لغو تمرینات است.
* نبض شروع فوتبال ضعیف شد
برگزاری نشدن تمرینات تیمهای مبتلا به کرونا، فرآیند آماده سازی تیمها را با مشکل روبرو میکند و قطعا در زمان مقرر برای شروع رقابتهای لیگ آماده حضور در مسابقات نخواهند شد. کما اینکه این تیمها از الان از مسئولان سازمان لیگ درخواست کردند بازیهایشان دیرتر از سایرین آغاز شود.
تفاوت در کیتهای تست کرونا و ایرادهای اساسی در تستهای انجام شده، مشخص نکردن یک محل مشخص برای همه تیمها و از همه مهمتر غیبت ناظران در محل تمرینات و تستگیری تیمها از رعایت نشدن این پروتکل توسط مسئولان و تیمها دارد. از طرفی تهدید چهار تیم خصوصی برای کنارهگیری از رقابتهای لیگ، نبض برگزاری رقابتهای لیگ برتر را ضعیفتر کرده و شاید این روند منجر به برگزار نشدن رقابتهای لیگ برتر نشود.
به نظر میرسد برگزاری لیگ با وجود مخالفان بسیار، نیازمند ورود جدی سازمان لیگ به این موضوع دارد چرا که مخالفان، تعیین قهرمان، سهمیههای آسیایی و سقوط کنندهها را طبق جدول کنونی قبول ندارند و در واقع ساز خود را میزنند.