سرویس سبک زندگی فردا: سالها است که در همه غذاها زردچوبه میریزیم، دلیلِ خوبی هم داریم! زردچوبه طعم و رنگی خاص دارد و میتواند روی بسیاری از غذاهایی که میپزیم تاثیر بگذارد. زردچوبه با کاهش التهاب، مقابله با عفونت و افسردگی در ارتباط است. یک ادویه دیگر نیز وجود دارد که باید هرچه زودتر وارد برنامه غذایی تان کنید – البته شاید کرده باشید: هل. هل نه تنها طعمی شیرین و عمیق به همه چیز اضافه میکند بلکه سرشار از مزایایی است که بنتان را تغذیه میکند. در ادامه این مطلب را به نقل از دکتر کرمانی بخوانید.
هل متعلق به جنوب هند است و یکی از قدیمیترین ادویه جات شناخته شده به حساب میآید. حدود 5. 000 سال پزشکان در سریلانکا و هند از هل به عنوان داروی گیاهی استفاده میکردند. هل انواع مختلف بسیاری دارد، اما هل سبز شایعترین نوع آن برای استفاده آشپزی و دارویی است. هل نیروگاهی از مواد غذایی و حاوی مقدار بالایی ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن و دیگر مواد مغذی است. این ویتامینها و مواد معدنی در ترکیب با یکدیگر، قدرت بسیار بالایی به هل داده اند.
مدتها مردم دانههای هل را به عنوان دارویی برای درمان بیماریهای دهان و دندان میجویدند. سینئول یکی از ترکیبات اصلی روغن هل است، خاصیت ضدعفونی کنندهای دارد که باکتریهای تولید کنندهی بوی بد دهان را میکشد. تحقیقات همچنین نشان داده اند روغنهای موجود در هل، به مقابله با باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان و بیماریهای دهانی میشود کمک میکند.
اگر به دنبال یافتن دارویی برای بهبود روده خود هستید، به جز هل دنبال چیزی دیگر نباشید. طب آیورودا، یکی از انواع فنون پزشکی هند، دنبال کنندگانش را برای مقابله با مشکلاتی مانند معده درد و حالت تهوع به مصرف هل تشویق میکند. این ادویه مخصوصا در بهبود تعادل گوارشی بسیار قدرتمند است که با عقل هم جور در میآید، چون هل یکی از اعضای خانواده زنجبیل است و این خانواده در بهبود مشکلات گوارشی شهرت دارد.
هل سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان به سلولهای بدن کمک میکند با رادیکالهای آزاد مقابله کنند. رادیکالهای آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA سلولها و مریضی میشوند. در یک تحقیق مشخص شد آنتی اکسیدان موجود در هل میتواند جلوی رشد سرطان پوست غیر ملانومی را بگیرد. در واقع تجزیه و تحلیل بیشتر مطالعات نشان میدهند که هل با برانگیختن واکنش ایمنی سالم، خاصیت بازدارندگی سرطان دارد.
تحقیقات نشان داده هل به تحریک گوارش و کنترل مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، رفلاکس اسید و نفخ کمک میکند. یک تحقیق در هند نشان داد روغن استخراج شده از هل به کاهش مشکلات گوارشی مانند زخم معده و اسید بیش از حد معده در موشها کمک میکند. اگر فشار خون بالایی داشته باشید، هل میتواند نقشی اساسی در پایین آوردن علائم داشته باشد.
1. مقداری روغن هل را در برنامه مراقبت از پوست خود به کار ببرید
هل مقدار زیادی ویتامین A، B. و C. در خود دارد که میتواند روتین مراقبت از پوستتان را تا حدود زیادی بهبود ببخشد. تحقیقات نشان داده این ویتامینها فشار خون را کاهش و جریان خون به پوستتان را افزایش میدهند که در نتیجه، به بهتر شدن رنگ صورت میانجامد. هل همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که به کنترل لکههای پوستی کمک میکند. میتوانید روغن هل را به شامپوها و یا اسکراب بدن اضافه کنید.
2. کمی چای هل دم کنید
مطمئنا میتوانید کیسههای چای هل را از فروشگاهها تهیه کنید، اما چرا خودتان دم نکنید! دانههای هل را با دارچین، فلفل سیاه و چای سیاه یا سبز ترکیب کنید و چای خودتان را در خانه درست کنید. به این ترکیب آب جوش اضافه کنید تا دم بکشد و سپس بنوشید.
3. هل را در غذای مورد علاقه تان با کاری اضافه کنید
یکی از عناصری که میتوانید به غذاهای حاوی کاری اضافه کنید، هل است. هل به طعم غذا عمق اضافه میکند و باعث میشود طعم کاری از درون و بیرون گرم و دلچسب شود.
4. هل را روی بلغور جودوسر بریزید
هل طعمی شیرین و کمی اسپایسی دارد که آن را تبدیل به همراهی عالی برای بلغور جو دو سر صبحانه میکند. میتوانید هل را به همراه شیر و مقداری دارچین، به این غذا اضافه کنید. برای اینکه طعم خود را بهتر منتقل کند، بهتر است قبل از پخت مواد را اضافه کنید.
5. هل را به شیرینی و کیک هایی که میپزید اضافه کنید
هل را میتوانید به سادگی به انواع کیک و حتی نان هایی که خودتان میپزید اضافه کنید. طعم خاصی که هل به هر چیزی میدهد مطمئنا آن کیک را برایتان دلچسبتر خواهد کرد. علاوه بر این، طعم و عطر مواد مغذی که هل به غذا اضافه میکند را نیز نباید فراموش کرد؛ بنابراین اگر تا به حال از این ادویه خوش عطر استفاده نکرده اید، راههای فراوانی را با خواندن این مقاله آموختید و از امروز میتوانید با کمک هل به بهبود برنامه غذایی خود کمک کنید.