محققان در دانشگاه «ایلینوی در اربانا شمپین» توانستند با ترساندن باکتری به وسیله یک هورمون خاص، آن را مجبور به تولید آنتی بیوتیک کنند.
به گفته دانشگاه ایلینوی، دانشمندان روشی را برای تولید آنتی بیوتیکها و ترکیبات ضد انگل مخفی شده در ژنوم «اکتینوباکتر»، توسعه دادهاند. این امکان وجود دارد که مواد ایجاد شده در آینده به عنوان پایه داروهایی مانند «استرپتومایسین» و «داکتینومایسین» مورد استفاده قرار بگیرند. نتیجه کار محققان در ژورنال «eLife» به چاپ رسیده است.
محققان در این مقاله روی مشکلی کار کردهاند که به مدت 10 سال راهحلی برای آن پیدا نشده بود. هدف آنها کشف راهی برای استفاده از حجم بالای ترکیبات آنتی بیوتیک، ضد قارچ و ضد انگلی بود که باکتری قادر به تولید آنها است.
دانشمندان اعلام کردهاند:
«در شرایط آزمایشگاهی باکتریها مولکولهای کافی برای انجام تحقیقات بیشتر تولید نمیکنند چرا که تولید آنها توسط هورمونهای یک مولکول کوچک کنترل میشود و تا زمانی که باکتری در خطر نباشد، شروع به کار نخواهد کرد.»
یکی از اهداف محققان، شناسایی تاثیر میزان مختلف هورمونها روی تولید آنتی بیوتیک در اکتینوباکتر بود. پژوهشگران با قرار دادن باکتری در معرض هورمون یا ترکیبی از هورمونها بدنبال اجبار آن برای تولید ترکیبات جدیدی بودند که میتوانند در دنیای پزشکی مفید واقع شوند.
محققان در این مقاله روی هورمون «Avenolide» که نسبت به هورمونها در تحقیقات گذشته پایداری شیمیایی بیشتری دارد، تمرکز کردند. این هورمون تولید یک ترکیب ضد انگلی با نام «Avermectin» در باکتری خاک را تنظیم میکند. نسخه بهبودیافته شیمیایی این ترکیب، «آیورمکتین» برای درمان «انکوسرکیازیس» یا «کوری رودخانه» مورد استفاده قرار میگیرد.
دانشمندان به این موضوع پی بردند که با اتصال هورمون به اکتینوباکتر، گیرنده توانایی چسبیدن به DNA را از دست میدهد که این مساله از ایجاد محدودیت برای تولید ترکیبات محافظتی از جمله آنتی بیوتیکها جلوگیری میکند. این فرایند امکان شناسایی 90 اکتینوباکتر که امکان تنظیم آنها توسط Avenolide وجود دارد را برای محققان فراهم کرد.