ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر مستقیم کووید-۱۹ بر قلب

مطالعه ای که در نشریه Cell Reports Medicine منتشر شده است، نشان می دهد که کروناویروس جدید می تواند سلول های قلب را آلوده کرده و عملکرد آنها را تغییر دهد.

مطالعه ای جدید نشان داده است که SARS-CoV-2، کروناویروس جدید، می تواند سلول های قلب را از طریق گیرنده های مشابه موجود در ریه ها آلوده کند. این ممکن است مسئول عوارض قلبی مرتبط با بیماری کووید-19 باشد.

تاثیر مستقیم کووید-19 بر قلب

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، کارشناسان در ابتدا تصور می کردند که کووید-19 یک بیماری تنفسی با علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، و سینه پهلو است. با این وجود، شواهد جدیدتر نشان می دهند که این بیماری می تواند موجب علائم عصبی و قلبی نیز شود.

پزشکان تغییرات در سیستم گردش خون در افراد مبتلا به کووید-19 را گزارش کرده اند که گاهی اوقات به تشکیل لخته های خون و همچنین عوارض قلبی مانند تغییرات در ریتم قلب، آسیب به بافت قلب و حملات قلبی منجر می شود.

اگرچه توافق گسترده ای وجود دارد که کووید-19 خطری برای قلب محسوب می شود، این که این علائم ناشی از تاثیر مستقیم ویروس هستند یا پیامد سایر فرآیندهای بیماری، مانند التهاب، محسوب می شوند، مشخص نیست.

مطالعه ای که در نشریه Cell Reports Medicine منتشر شده است، نشان می دهد که کروناویروس جدید می تواند سلول های قلب را آلوده کرده و عملکرد آنها را تغییر دهد.

یافته های دانشمندان از آزمایشات صورت گرفته روی سلول های بنیادی انسان نشان می دهد که علائم قلبی کووید-19 ممکن است نتیجه مستقیم عفونت بافت قلب باشد.

رفتار SARS-CoV-2 در سلول های قلب

دانشمندان از یک نوع سلول بنیادی به نام سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) برای تولید سلول های قلب استفاده کردند.

دانشمندان می توانند سلول های بنیادی پرتوان القایی را از سلول های پوست انسان ایجاد کرده و سپس آنها را دوباره برنامه ریزی کرده تا به هر نوع سلولی در بدن تبدیل شوند. آنها ابرازی مفید برای پژوهش در مورد بیماری انسان و روشی برای آزمایش درمان های جدید فراهم می کنند.

تیم پژوهشی سلول های بنیادی پرتوان القایی را برای تبدیل شدن به سلول های قلب برنامه ریزی کرده و سپس آنها را با کروناویروس جدید انکوبه کردند. با استفاده از میکروسکوپ و تکنیک های تعیین توالی ژنتیکی، پژوهشگران دریافتند که کروناویروس جدید می تواند به طور مستقیم سلول های قلب را آلوده کند.

همچنین، آنها نشان دادند که ویروس می تواند به سرعت در سلول های قلب تقسیم شود که موجب تغییراتی در توانایی قلب برای تپش پس از یک دوره کمتر از سه روز شد.

نقش گیرنده ACE2

آزمایش های اضافی روی ژن های مختلف بیان شده توسط سلول های قلب پیش و پس از آلوده شدن آنها با ویروس متمرکز بودند. این مطالعات نشان دادند که فعال سازی واکنش ایمنی ذاتی و مسیرهای پاکسازی ضد ویروس به مبارزه با ویروس کمک می کنند.

با این وجود، ویروس در وهله نخست چگونه وارد قلب می شود؟ به گفته پژوهشگران، یک راه دسترسی ویروس به قلب ممکن است با استفاده از آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین (ACE2) باشد. این همان گیرنده ای است که ویروس برای آلوده کردن سلول ها در ریه ها استفاده می کند.

نکته مهم، مطالعات نشان داده اند که درمان با پادتن ACE2 می تواند به متوقف کردن تکثیر SARS-CoV-2 و نجات سلول ها در قلب کمک کند.

با مسدود کردن پروتئین ACE2 با یک پادتن، ویروس نمی تواند به راحتی به پروتئین ACE2 متصل شده و از این رو، نمی تواند به راحتی وارد سلول شود. به گفته پژوهشگران، این نه تنها به ما در درک مکانیزم های عملکرد این ویروس، بلکه روش های درمانی که می توانند به عنوان یک درمان بالقوه برای عفونت کروناویروس جدید استفاده شوند، کمک می کند.

اهمیت یافته های اخیر

به گفته پژوهشگران، می توان از سلول های قلب مشتق شده از سلول های بنیادی برای غربالگری داروها و یافتن ترکیباتی که قادر به متوقف کردن عفونت سلول های قلب هستند، استفاده کرد.

با این وجود، برخی محدودیت ها برای این رویکرد وجود دارند. سلول های قلب مشتق شده از سلول های بنیادی شرایطی دقیقا مشابه با واقعیت را ارائه نمی کنند.

دانشمندان سلول ها را در یک ظرف در سیستمی ایزوله که فاقد تعاملات سیستم ایمنی که در بدن انسان رخ خواهند داد، مطالعه کرده اند.

با این وجود، این آزمایشات نشان داده اند که سلول ها با کروناویروس جدید آلوده شده که مطابق با برخی داده های بالینی بوده که حضور ویروس در قلب افرادی که جان خود را به واسطه کووید-19 از دست داده اند، نشان داده اند.  

-----------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*7 نشانه وقتی کرونا به مغز می زند!

*چند نکته درباره ماسک؛ ارزان و در دسترس علیه کرونا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان