نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که ویروس جدید کرونا میتواند در مراحل اولیه این بیماری جلوی درد را بگیرد و ابتلا به این بیماری را پنهان کند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، زمانی که انسانها موردی را تجربه میکنند که موجب بروز درد میشود، پروتئینی به نام فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (Anti-VEGF) به گیرنده معروف به «نوروپیلین-1» متصل میشود. این رویه موجب بروز یک سری از واکنشهایی میشود که نورونها را بیش از حد تحریک کرده و در نتیجه احساس درد را ایجاد میکند.
محققان دانشگاه آریزونای آمریکا در این تحقیق که بر روی موشها انجام شده است، متوجه شدند که پروتیین «اسپایک» که ویروسها از آن برای ورود به سلولها استفاده میکنند به یک گیرنده متصل میشود و مسیر سیگنالینگ درد نورونها را کاملا معکوس میکند.
پژوهشگران دریافتند که این ویروس - یعنی SARS-CoV-2- گیرنده دومی نیز دارد که در همان مکانی که فاکتور رشد اندوتلیال عروقی به نوروپیلین-1 متصل میشود، به این گیرنده معروف میچسبد. بعلاوه محققان متوجه شدند که رویه تسکین درد در 30 دقیقه اول آلودگی به ویروس کرونا روی میدهد و چند ساعت و یا چند روز طول میکشد.
محققان میگویند: این یافتهها توضیح میدهند که چرا تقریبا نیمی از بیماران مبتلا به کووید-19 هیچ علائمی را تجربه نمیکنند. آنها همچنین کشف کردند که پروتیین اسپایک در خارج ویروس کرونا نیز به نوروپیلین-1 متصل میشود، اما مسیر سیگنالینگ درد را مسدود میکند.
یافتههای مطالعه انجام شده، این نظریه را مطرح میکند که افراد مبتلا به کووید-19 در مراحل اولیه این عفونت ممکن است تصور کنند که حال عمومی آنها خوب است، زیرا این ویروس جلوی بروز درد را میگیرد.