یکی از انواع خورش های خوشمزه و خوش طعم گیلانی که بسیار محبوب و معروف می باشد خورش طلا کوله بوده که به شیوه های مختلفی پخت می شود و تا حدود زیادی شبیه به خورش فسنجان می باشد. این خورش بسیار مقوی و لذیذ را می توان در وعده های غذایی مختلف و یا در مهمانی های مختلف طبخ کرده و سرو نمایید. بدین منظور قصد داریم در این مطلب شما عزیزان را با طرز تهیه خورش طلا کوله به روشی بسیار ساده و راحت آشنا کنیم.
طرز تهیه خورش طلا کوله با طعمی لذیذ
این خورش خوشمزه به نوعی از انواع خورش های مجلسی به شمار می آید که در شمال کشور به طور معمول آن را با استفاده از گوشت خروس می پزند ولی در صورت تمایل می توانید از گوشت های سفید همچون گوشت مرغ و بوقلمون نیز استفاده کنید. طرز تهیه خورش طلا کوله خیلی راحت بوده و شما می توانید برای سرو در وعده های غذایی مختلف این غذای خوشمزه را انتخاب نموده و بپزید.
جالب است که بدانید در زبان گیلکی طلا کوله به معنی جوجه خروس می باشد و این خورش خوشمزه در واقع در استان گیلان به شکل سنتی با استفاده از گوشت خروس تهیه می گردد و هنگامی که خورش طلا کوله با گوشت مرغ تهیه می گردد در گویش محلی به آن خورش طلا کوله غورابه می گویند. بسیاری از بانوان کدبانوی ایرانی تمایل دارند با توجه به مهارت و هنری که در آشپزی دارند با روش پخت انواع غذاهای محلی و سنتی آشنا شده و به طبخ آن ها در منزل بپردازند در همین زمینه می توانید با دنبال کردن ادامه این مطلب با نحوه پخت یک نمونه از این خورش های مجلسی و خوشمزه محلی آشنا شوید و آن را در منزل طبخ نمایید.
مواد مورد نیاز :
- آرد برنج 1 قاشق غذا خوری
- گوشت یا مرغ 1 کیلوگرم
- گردو 300 گرم
- آبغوره 4 قاشق غذا خوری
- پیاز 1 عدد متوسط
- جعفری 150 گرم
- نعنا 150 گرم
- گشنیز 150 گرم
- روغن و زردچوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
نحوه پخت :
در مرحله اول ابتدا گوشت یا مرغ در نظر گرفته شده را به تکه های کوچک به اندازه دو برابر گوشت خورشتی خرد کرده و بعد از این که خوب آن ها را شستید در گوشه ای قرار دهید تا آب اضافی موجود در آن ها به طور کامل گرفته شود. سپس به سراغ پیاز بروید و آن را به شکل نگینی کاملا ریز خرد نمایید. بعد از آن پیاز خرد شده را همراه با مقداری روغن درون یک قابلمه مناسب تفت داده تا پیاز بافتی سبک و حالتی شیشه ای به خود بگیرد.
در گام بعدی گوشت یا مرغ را به داخل قابلمه اضافه نمایید و حدود چند دقیقه آن ها را تفت دهید تا در اثر آن گوشت یا مرغ استفاده شده تغییر رنگ بدهد. بعد از آن کمی فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه نمایید و حدود یک دقیقه تمامی مواد را تفت دهید تا بدین صورت ادویه های اضافه شده کاملا با گوشت ترکیب گردند. در ادامه کار حدود 3 لیوان آب به قابلمه مورد نظر بیفزایید و بعد حرارت زیر قابلمه را افزایش بدهید تا آب خیلی سریع به حالت جوش در آید.
بعد از این که آب به نقطه جوش رسید حرارت زیر قابلمه را ملایم کرده و بعد درب قابلمه را قرار دهید تا گوشت یا مرغ به تدریج و کم کم پخته شوند. در این لحظه سبزیجات موردنظر را به شکل ساطوری کاملا ریز خرد نمایید و همراه با مقداری روغن به شکل جداگانه تفت بدهید. توجه داشته باشید که به هر اندازه که بیشتر سبزیجات را تفت دهید خورش شما رنگ تیره تری به خود می گیرد اما در این صورت مواد مغذی و مفید موجود در سبزیجات از بین می رود.
بعد از این که سبزیجات را مقداری سرخ کردید آن ها را به درون قابلمه محتوی گوشت یا مرغ بیفزایید. در گام بعدی مغز گردو را آسیاب کرده و بعد به قابلمه مورد نظر اضافه نمایید. پس از آن آرد برنج را به منظور لعاب انداختن خورش همراه با مقداری آب رقیق نمایید و بعد به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا خورش به اصطلاح به روغن بیفتد.
بعد از این که خورش لعاب انداخت و آب اضافه موجود در آن بخار شد نوبت اضافه کردن آبغوره است که آن را همراه با مقداری نمک به خورش خود اضافه نمایید و بعد از گذشت 5 الی 10 دقیقه خورش را از روی حرارت بردارید و در آخر خورش خود را در ظرفی مناسب در کنار کته سرو نمایید.
در مطلب ارائه شده طرز تهیه خورش طلا کوله گیلانی را به روشی راحت و ساده در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم با یادگیری این بخش آموزشی بتوانید این غذای لذیذ و خوش طعم محلی را در منزل تهیه کرده و به عنوان یک وعده غذایی مقوی در کنار خانواده نوش جان نمایید. از این که تا پایان با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با طرز تهیه خورش مطنجن گیلانی و تهیه خورش جعفری کلیک کنید.