طرز تهیه خورش چغندر بسیار راحت و آسان می باشد و شما می توانید با استفاده از مواد بسیار ساده و در دسترس از این غذای بسیار لذیذ استفاده کنید و از آن لذت ببرید. منشاء این خورشت از خورشت های روسی است و بیش تر در شهر های شمالی مانند مازندران و گیلان طرفدار دارد و برخی از افراد اصلا از این غذا خوششان نمی آید.
طرز تهیه خورش چغندر
باید بدانید که ایران یکی از کشور هایی می باشد که انواع خورشت بسیار زیادی در آن طبخ می شود. از خورشت های معروف شمال کشور می توان به خورش طلا کوله گیلانی و خورش چغرتمه اشاره کرد. خورش چغندر یکی از مقوی ترین خورشت هایی می باشد که تا کنون آن را چشیده اید و باید بدانید که این خورشت به همراه مواد بسیار با ارزش دیگری همچون نان و خامه ترش و یا ماست پرچرب سرو می شود. در ادامه نحوه درست کردن این غذا را برایتان بیان می کنیم.
مواد لازم
- کره یک قاشق سوپ خوری
- شکر نصف قاشق سوپ خوری
- سرکه یک قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده سه قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی دو عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- جعفری تازه و ساطوری شده سه قاشق غذا خوری
- هویج دو عدد
- پیاز دو عدد
- سیر دو حبه
- رب گوجه فرنگی تازه دو قاشق سوپ خوری
- چغندر قرمز سه عدد
- گوشت خورشتی 300 گرم
- سیب زمین دو عدد
- زردچوبه به میزان لازم
نحوه پخت خورش چغندر
- همانطور که می دانید برای بسیاری از خورش ها باید ابتدا پیاز ها را بشویید و آن ها را رنده کنید.
- بهتر است در ابتدا نصف پیاز ها را سرخ کنید و اجازه بدهید تا خوب طلایی شوند.
- گوشت را در حین سرخ کردن پیاز ها به قابلمه اضافه کنید و سعی کنید آن ها را به خوبی تفت بدهید تا رنگ گوشت ها به طور کلی عوض شود.
- زمانی که گوشت به خوبی سرخ شد می توانید زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. بعد از زعفران می توانید زردچوبه را نیز به این خورش اضافه کنید و اجازه بدهید مواد درون قابلمه به همراه 3 الی 4 لیوان آب به خوبی بچوشد.
- این جوشش باید تا زمانی که گوشت ها بجوشند ادامه پیدا کند.
- در این حین باید لبو ها را پوست کنید و آن ها را هر مدلی که دوست دارید ریز کنید.
- لبو های ریز شده را به همراه مقداری روغن و میزان تعیین شده سرکه درون تابه ای بریزید و چند دقیقه ای صبر کنید و آن ها را به خوبی تفت بدهید.
- در ادامه می توانید شکر و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و زمانی که لبو به خوبی نرم شد آن را از روی حرارت بردارید.
- تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار بدهید و کره را به همراه روغن و میزانی از پیاز هایی که باقی مانده است را درون همان تابه بریزید و اجازه بدهید پیاز ها نرم شوند.
- زمانی که پیاز ها به خوبی نرم شدند می توانید هویج ها را خرد کنید و به مواد درون تابه اضافه کنید.
- تفت دادن را تا زمانی ادامه بدهید که هویج ها نیز نرم شوند.
- زمانی که گوشت شما پخته شد باید سیب زمینی های نگینی را خرد کنید و به قابلمه گوشت ها اضافه کنید.
- بعد از گذشت 15 الی 30 دقیقه می توانید موادی را که از قبل آماده کرده اید را درون قابلمه بریزید.
- باید این مواد را 15 الی 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار بدهید تا خورش به خوبی جا بیفتد.
نکات بسیار مهم
زمانی که می خواهید این خورشت را تهیه کنید باید بدانید که برخی نکاتی وجود دارند که می توانند کار شما را برای طبخ آسان تر کنند که در ادامه آن ها را برایتان مطرح می کنیم.
- می توانید چغندر های قرمز را به جای خرد کردن رنده کنید این گونه بسیاری از بچه های کوچک که با خوردن لبو مشکل دارند به راحتی آن را می خورند و متوجه تکه های لبو نمی شوند.
- برای پوست کندن گوجه فرنگی می توانید برای 30 ثانیه آن ها را درون آب داغ قرار بدهید تا بتوانید این کار را به آسانی انجام بدهید.
- این خورش تمام مزه اش به سرکه ای می باشد که برای آن استفاده می کنید بنابراین بهتر است از سرکه های مرغوب استفاده کنید و اگر دوست دارید می توانید میزان سرکه را کمی بیش تر کنید.
- می توانید از گوشت قل قلی و یا همان توپی برای این خورشت استفاده کنید که باید از قبل آن ها را به خوبی تفت بدهید و زمانی به مواد اضافه کنید که پیاز ها به خوبی تفت داده و طلایی شده اند.
- در صورتی که از گوشت های قلقلی و یا توپی استفاده می کنید باید میزان آب کم تری را برای پخت به قابلمه اضافه کنید. در واقع این مرحله از پخت مانند سایر خورشت هایی می باشد که با این گوشت ها تهیه می کنید.