همانطور که می دانید خورش از انواع غذاهای پرطرفدار در بین اکثر مردم می باشد که بر سر سفره بسیاری از خانواده های ایرانی دیده می شود و یکی از انواع خوش طعم آن خورش آلوچه است که با روش های مختلفی تهیه می شود، در ادامه مطلب طرز تهیه خورش آلوچه را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
در مطالب قبلی شما عزیزان را با طرز تهیه انواع خورش ها از جمله : خورش آلو مسما، خورش ریحان، خورش کرفس و… آشنا کردیم بنابراین، اگر شما نیز دنبال یک خورش ترش و ملس هستید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم :
- گوشت خورشتی گوسفندی : دویست گرم
- شکر سفید معمولی : سه قاشق غذا خوری
- آلو بخارا : دو پیمانه
- زعفران دم شده : سه قاشق غذا خوری
- سیب زمینی : یک عدد
- هویج : یک عدد
- پیاز : یک عدد
- رب گوجه فرنگی : در صورت تمایل یک قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه و روغن : به میزان لازم
طرز تهیه خورش آلوچه جا افتاده
ابتدا پیاز را به صورت خلالی و ریز خرد نمایید و داخل کمی روغن تفت داده تا طلایی رنگ شوند سپس به آن گوشت بیفزایید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
حالا مقداری زردچوبه به گوشت بیفزایید و آن را هم بزنید سپس به آن مقداری آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید گوشت بپزد و بعد از زمان یک ساعت به آن زعفران افزوده و بگذارید به مدت سی دقیقه دیگر گوشت ها کاملا پخته شوند.
در این مرحله آلو ها را که سی دقیقه قبل خیس کرده اید به همراه نمک و شکر به قابلمه گوشت افزوده و اجازه دهید خورش جا افتاده شود سپس در این فاصله هویج را به صورت خلالی به گونه ای که قطر آن کمتر از نیم سانت و بلندی دو سانت باشد خرد کنید.
حالا هویج ها را به مدت پانزده دقیقه داخل قابلمه جوشانده سپس داخل تابه همراه با مقداری روغن تفت داده فقط دقت داشته باشید که هویج ها تیره رنگ نشوند.
حالا بر روی هویج ها یک قاشق چای خوری شکر بیفزایید و آن را کمی هم زده و حرارت را خاموش کنید سپس، سیب زمینی ها را به صورت خلالی ریز خرد کرده و در تابه دیگری آن ها را سرخ نمایید و بر روی آن یک قاشق زعفران بیفزایید و مقداری هم بزنید.
در مرحله پایانی از طرز تهیه خورش آلوچه، رب گوجه فرنگی را تفت داده و به قابلمه بیفزایید و بعد از اینکه خورش آلوچه لعاب انداخت آن را داخل ظرف مورد نظر سرو کرده و هویج و سیب زمینی های سرخ شده را بر روی آن بریزید و به همراه برنج ته دیگی نوش جان کنید.
آموزش تهیه خورش آلوچه بومی
خورش آلوچه بومی نیز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و نحوه تهیه آن نیز بسیار ساده و راحت است، در ادامه مطلب دستور تهیه آن را به شما دوستان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
- گوشت : چهارصد گرم
- آلوچه خشک : صد گرم
- لوبیا چیتی : صد گرم
- پیاز سرخ شده : نصف پیمانه
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق سوپ خوری
- سبزی خشک ( گشنیز و جعفری ) : سیصد گرم
- آب لیمو : دو قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه : به میزان لازم
- روغن : نصف پیمانه
دستور پخت:
ابتدا لوبیا ها را شسته و همراه با آب اجازه دهید به مدت چند ساعت خیس شوند و در همین حین چندین بار آب آن را تعویض نمایید حالا بر روی حرارت قابلمه ای مناسب گذاشته و به آن گوشت و پیاز سرخ شده بیفزایید و شروع به تفت دادن کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
حالا بعد از اینکه گوشت ها تغییر رنگ دادند لوبیای خیس خورده را همراه با مقداری آب جوش به گوشت افزوده و به آن نمک و مابقی ادویه ها را اضافه کنید و اجازه دهید بر روی حرارت کم، گوشت و لوبیاها پخته شوند.
در مرحله پایانی از طرز تهیه خورش آلوچه بعد از پخت گوشت و لوبیا ها در نیم ساعت پایانی آلوچه خشک را همراه با سبزی خشک، آب لیمو و رب گوجه فرنگی به خورش افزوده و اجازه دهید تا خورش کاملا جا افتاده شود، نوش جان.
نکات تکمیلی :
1. زمان آماده سازی مواد اولیه تقریبا سی دقیقه و زمان پخت و انتظار آن حدود سه ساعت می باشد.
2. این خورش را می توانید به عنوان ناهار و شام و همچنین سحری و افطاری میل کنید.
3. مقدار مواد گفته شده برای هشت نفر مناسب است.
در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با دستور تهیه انواع غذای ایرانی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.