فسنجان شمالی از انواع غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار است و شما می توانید این غذای اصیل ایرانی را در منزل به راحتی بپزید. در طرز تهیه فسنجان شمالی از گردو و گوشت چرخ کرده و سبزی های مخصوص و رب انار و شکر و ادویه و هویج و پیاز استفاده می شود.
در طرز تهیه خورش فسنجان از گوشت مرغ و گوشت چرخ کرده استفاده می شود و هر کدام از این خورش ها طعم و مزه خاص خودشان را دارند. از خورش فسنجان با مرغ و فسنجان با گوشت چرخ کرده می توانید در مهمانی ها و مجالس خود برای پذیرایی از مهمان هایتان استفاده کنید و پذیرایی با شکوهی را از آن ها داشته باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
- گوشت چرخ کرده : 300 گرم
- گردو آسیاب شده : 100 گرم
- پیاز : دو عدد
- هویج درشت : یک عدد
- تره : یک دسته کوچک
- گشنیز : یک دسته کوچک
- جعفری : یک دسته کوچک
- شکر : به میزان لازم
- رب انار : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- روغن مایع : یه میزان لازم
طرز تهیه فسنجان شمالی در منزل
برای پخت خورش فسنجان ابتدا گوشت چرخ کرده را درون ظرفی مناسب بریزید سپس یک عدد پیاز را رنده کنید و پیاز رنده شده و نمک و فلفل را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مخلوط این مواد را به خوبی ورز دهید سپس درون ظرفی دیگر مقداری آب بریزید و ظرف را در کنار دست خود قرار دهید از گوشت چرخکرده به اندازه یک فندق برداشته سپس کف دست هایتان را خیس کنید و گوشت چرخ کرده را به کمک کف دست هایتان به شکل توپی گرد در آورید و همه گوشت را به این روش برای پخت خورش فسنجان شمالی آماده کنید.
در مرحله بعد درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید سپس تابه را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید و گوشت های قلقلی شده را درون روغن به خوبی تفت دهید سپس درب تابه را روی آن قرار دهید تا گوشت های قلقلی پخته شوند و بعد از پخته شدن کامل گوشت ها آن ها را از روی حرارت گاز بردارید و در گوشه ای قرار دهید.
سپس سبزی ها را به خوبی پاک کنید سپس آن ها را بشویید و به صورت ریز خرد نمایید. پیاز را هم به صورت خلال های نازک خرد کنید.
درون قابلمه ای مقداری روغن مایع بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و پیازها را درون روغن به خوبی سرخ کنید بعد از اینکه پیازها طلایی رنگ شدند هویج رنده شده را به همراه سبزی خرد شده و گردوهای آسیاب شده به پیاز اضافه کنید و مخلوط این مواد را به خوبی تفت دهید بعد از اینکه گردوها به روغن افتادند دو پیمانه آب جوشیده به مخلوط مواد بیفزایید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مواد به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شوند. بعد از مدت زمان ذکر شده رب انار و نمک را به مواد خورش اضافه کنید و مخلوط مواد را هم بزنید و اجازه دهید خورش به مدت 2 ساعت دیگر نیز روی حرارت گاز جا بیفتد سپس بعد از مدت زمان ذکر شده شکر را به خورش فسنجان بیفزایید و گوشت های قلقلی شده را هم به خورش فسنجان اضافه کنید و بعد از اضافه کردن گوشت های قلقلی اجازه دهید تا خورش نیم ساعت دیگر نیز بپزد و به خوبی جا بیفتد. توجه داشته باشید که خورش فسنجان باید روی حرارت کم شعله گاز بپزد.
در مرحله آخر طرز تهیه فسنجان شمالی بعد از اینکه خورش به خوبی پخته شد آن را درون ظرف مناسبی بریزید سپس با کمک روش های تزیین خورشت آن را تزیین کنید و به همراه پلو این خورش خوشمزه را سرو کنید.
آموزش تهیه فسنجان شمالی با مرغ
خورشت فسنجان از جمله خورش های لذیذ و پرطرفدار می باشد که کل مردم ایران علاقمند به این غذای شمالی می باشند. این خورشت عالی را می توان با استفاده از گوشت قرمز و یا گوشت مرغ تهیه کرد. از این رو در ادامه طرز تهیه فسنجان شمالی با مرغ را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
مواد لازم:
- مغز گردو: 250 گرم
- مرغ: 5 تکه
- رب انار ترش: 1 قاشق غذاخوری پر
- رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری
- آب: 1 لیتر
- زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم
دستور پخت:
در ابتدا مغز گردوها را درون میکسر یا غذاساز بریزید تا کاملا پودر شود و روغن آن خارج شود. سپس مخلوط بدست آمده را با دو سوم آب ترکیب نمایید و بعد از صافی عبور دهید تا پوست های آن گرفته شود.
حال درون قابلمه ای به میزان یک سوم از مقدار آب بریزید رب انار، زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید، سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
پس از اینکه 5 دقیقه از جوشیدن گذشت گردو را نیز اضافه می نماییم و بدون کم کردن حرارت اجازه دهید تا یکی دو قل یا جوش بزند، در همین حین مراقب باشید تا مواد داخل قابلمه سر نرود.
در مرحله بعد پس از به جوش آمدن شعله اجاق گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا خورشت کاملا جا بیفتد. زمان پخت حدود 3 الی 4 ساعت می باشد. چنانچه در طول پخت، آب خورش کم شد می توانید یک لیوان آب به آن اضافه نمایید.
پس از گذشت یک ساعت تکه ای یخ را درون خورشت بیندازید تا پودر گردو به اصطلاح روغن پس دهد.
در یک ساعت آخر نیز باید تکه های مرغ را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند. سپس مقداری رب را با کمی روغن سرخ نمایید و بعد به مواد بیفزایید.
5 دقیقه مانده به پخت کامل نیز گلپر و فلفل سیاه را به خورش اضافه نمایید و بعد از این مدت خورشت آماده شده است و می توانید آن را با پلو سرو نمایید.
در این مطلب با طرز تهیه فسنجان شمالی آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این خورش خوشمزه و خوش طعم نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع خورشت کلیک کنید.