اگر اهل شیرینی ها هستید، به شما پیشنهاد به کارگیری از انواع تارت ها را می دهیم، تارت ها یکی از شیرینی های خوش طعم و خوش عطر است که از موادهای مختلف برای پرکردن استفاده می گردد. و اما یکی از انواع تارت ها، تارت محبوب لیمویی است که در ادامه این مطلب آشپزی به آموزش طرز تهیه تارت لیمو خواهیم پرداخت.
این همه عطر و طعم فقط با تارت لیمو؟!
تارت لیمو یکی از انواع تارت لیمو است که مزه ی منحصر به فرد و جادویی آن همراه با عطر و بوی مدهوش کننده اش بهترین انتخاب برای یک دسر محسوب شود، این تارت ادغام دلچسب و ایده آل مواد میانی لیمو با پایه ای با طعم شیرین و ترد می باشد. تارت لیمو خود نیز دارای تنوع در روش و ترکیب با مواد مختلف است که به همین منظور 3 روش تهیه تارت لیمو را شرح و آموزش می دهیم.
طرز تهیه تارت لیمو با طعمی خاطره انگیز
روش اول: تارت لیمو
مواد مورد نیاز
- دو قاشق غذاخوری رنده شده پوست لیمو ترش
- سه چهارم پیمانه آبلیمو
- دو پیمانه آرد
- نصف پیمانه خامه
- سه چهارم پیمانه شکر (قنادی)
- سه چهارم پیمانه پودر قند
- یک قاشق غذاخوری آب سرد
- یک پیمانه کره
- چهار عدد تخم مرغ
- یک عدد زرده تخم مرغ
طرز تهیه
در اولین مرحله کره، شکر و آرد درون غذاساز بریزید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
سپس درون یک ظرف یک پیمانه آب سرد را ریخته و زرده تخم مرغ هم به آن بیافزایید؛ ترکیب به دست آمده را به مخلوط شکر، آرد و کره افزوده و خوب هم بزنید تا خمیر مورد نظر شکل بگیرد.
در این مرحله خمیر را به دو بخش فسمت کرده و هر کدام از آنها را مقداری پهن نمایید. خمیرهای پهن شده را داخل پلاستیک قرار داده و برای 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید.
اکنون خمیرها را از یخچال بیرون آورده و با استفاده از وردنه آن را پهن نمایید به طوری که ضخامتی برابر به 3 میلی متر داشته باشد. درون یک سینی به اندازه 24 سانتی متر تخت خمیرها را قرار داده و مجددا برای 20 دقیقه درون یخچال(فریزر) بگذارید.
در چهارمین مرحله فر را بر روی 175 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید، خمیرها را از یخچال خارج ساخته و داخل فویل قرار داده و برنج خام بر روی آنها بریزید. پس از گرم شدن فر برای یک ربع در آن بگذارید. پس از گذشت یک ربع برنج و فویل را جدا کنید و خمیرها را مجددا درون فر قرار دهید تا تغییر رنگ به طلایی دهند.
سپس آبلیمو و پوست لیمو ترش، تخم مرغ، پودر قند و خامه درون یک ظرف ریخته و با یکدیگر ترکیب کنید، این ترکیب که به شکل مایع است را باید بر روی خمیرهای آماده شده بریزید، این مخلوط بعد از خنک شدن ترد و سفت می شود.
در آخرین مرحله برای به پایان رساندن آماده سازی تارت لیمو، آنها را برای 20 دقیقه داخل فر قرار دهید، پس از این مدت مقرر از فر بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن میل نمایید.
چند نکته طلایی در طرز تهیه تارت لیمویی
- تارت لیمو را می توان در تقسیم بندی جزو شیرینی و کیک، دسرهای پای و تارت دسته بندی کرد.
- این تارت یک نوع دسر است که می توانید به عنوان میان وعده و همچنین دسر در مهمانی ها و … مورد استفاده قرار دهید.
- قرار دادن برنج خام و فویل به این دلیل است که از پف کردن و ترک خوردگی خمیرها جلوگیری می کند.
- دقت داشته باشید که مدت زمان قرار گرفتن تارت ها درون فر زیاد نباشد، چون ممکن است ترک بخورد.
روش دوم: تارت لیمو و زنجبیل
مواد مورد نیاز
- لیمو ترش تازه
- آبلیمو
- آرد
- تخم مرغ
- کره
- شکر
- زنجبیل
- زردچوبه
- نمک
طرز تهیه
پخت خمیر
ابتدا فر را بر روی 175 درجه تنظیم نمایید، سپس شکر، آرد و نمک را درون ظرفی بریزید، کره را با حرارت غیر مستقیم ذوب کرده و به آنها بیافزایید و به خوبی تمامی مواد را هم زده و خوب ترکیب نمایید.
اکنون کف تابه ی مورد نظر (ابعاد 23 سانتی متر) چرب کرده و مخلوط را درون تابه ریخته و داخل فر گرم شده بگذارید. پس از گذشت یک ربع تا بیست دقیقه خمیر تارت آماده شده است آن را از فر بیرون بیاورید. (طلایی رنگ شود)
تهیه مواد میانی
پس از پخت خمیر حالا نوبت تهیه مواد میانی تارت است؛ برای این منظور ابتداتخم مرغ ها درون یک ظرف شکسته و زرده های آنها را جدا کنید. زرده های جدا شده را به ظرف دیگری انتقال دهید و به هم بزنید، شکر و آبلیمو را داخل ظرف حاوی زرده تخم مرغ ریخته و خوب هم بزنید.
سپس آرد، زردچوبه، نمک و زنجبیل را به این مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست گردد.
در مرحله نهایی نوبت به افزودن و قرار دادن یک دوم مایه تارت بر روی خمیر تارت می رسد، لیموهای تازه حلقه ای را با چیدمانی خاص بر روی آن بگذارید، یک دوم دیگر مایه را نیز بر روی لیموهای حلقه شده بریزید و با استفاده از لیسک هموار نمایید.
نکته: همچنین در صورت تمایل می توانید لیموهای حلقه ای را در پایان بر روی مایه بریزید تا ظاهری زیبا داشته باشد.
به عنوان پایانی ترین اقدام تارت را داخل فر به مدت یک ربع تا بیست دقیقه بگذارید، پس از این مدت تارت را از فر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن آن را به قسمت های مساوی بخش کرده و میل کنید.