فرادید؛ یکصد سال از زمانیکه به زنان اجازه داده شد در آمریکا رأی بدهند، میگذرد. نیوزویک نگاهی انداخته به پیشرفتهای تأثیرگذار زنان طی یک قرن اخیر، از نخستین زنی که به فضا رفت تا فعال محیطزیستی و زنانی که برای احقاق حق خود خیابانها را اشغال کردند.
برابری دستمزد در ورزش
تگزاس (1973)
بیلی جین کینگ، یکی از بزرگترین تنیسبازانِ زن در تاریخ این ورزش شناخته میشود. او دارای 39 عنوان گِرَند اسلَم شاملِ 12 دوره قهرمانی زنان است. مبارزه او برای برابری دستمزدِ زن و مرد، بیشترین مخاطب در تاریخ مسابقاتِ تنیس را داشت. بیش از 90 میلیون در سراسر جهان شاهدِ شکست خوردنِ بابی ریگز، یک «شوونیستِ خود-خوانده»، در مسابقهای با عنوانِ «جنگِ دو جنس» در آمریکا بودند.
مادرِ حقوق مدنی
آلاباما (1955)
امتناعِ روزا پارک از بلند شدن از روی صندلی و رفتنِ به انتهای اتوبوسِ تفکیکِ نژادی شده در آلاباما، شعله یکی از بزرگترین جنبشهای مقاومتِ اجتماعی در تاریخ را برافروخت. تحریمِ اتوبوسِ مونتگومری یکی از رویدادهای مشتعلکننده در تاریخ جنبشهای حقوق مدنی در آمریکاست.
راهپیمایی زنان
واشنگتن (2017)
راهپیمایی زنان که در روز 21 مارس، 2017 در واشنگتن برگزار شد، رکوردشکن بود و جنبشِ اعتراضیِ نوینی را در تاریخِ جنبشهای زنانه آغاز کرد. در حدود نیممیلیون زن که خواستار قوانین و سیاستهایی بودند که از حقوق زنان حفاظت کند در این روز در واشنگتن به خیابانها آمدند و این اعتراضها به 500 اعتراض دیگر در سراسر آمریکا و 81 کشور دیگر انجامید.
پیشگامِ نیروی هوایی
نیوفونلند، کانادا تا ایرلند شمالی (1932)
آملیا اِرهارت نخستین زنی بود که تنها و بدونِ توقف از اقیانوسِ اطلس عبور کرد. چند سال بعد در سال 1937 وقتی میخواست با هواپیما زمین را دور بزند، در اقیانوس آرام ناپدید شد؛ نظریههای مختلفی درباره علت ناپدید شدنِ او وجود دارد.
رئیس دولت
ایسلند (1980)
ویگدیس فینبوگادوتیر، نخستین زنِ رئیسجمهورِ زن در جهان است. او 16 سال رئیسجمهور کشور خود بود که طولانیترین دوره ریاستجمهوری به عنوان یک زن محسوب میشود.
برنده جایزه صلح نوبل
کنیا (2004)
وانگاری ماتای، فعال محیطزیستی از کنیا، نخستین زنِ آفریقایی بود که جایزه صلح نوبل را برد. او یک اکولوژیستِ پیشرو در آفریقا است که دریافت جایزه نوبل توسطِ او راه را برای فعالیتِ جنبشهای دیگر زنانه در کنیا آغاز کرد. این جنبشها عمدتاً برای توانمندسازیِ زنان روستایی، حفاظت از محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی آنها شکل گرفتند و نهایتاً منجر به بزرگترین رویدادِ کاشتِ درخت در آفریقا شدند.
آزادی رانندگی
عربستان سعودی (2017)
فعالانِ حقوقِ زن در عربستان سعودی بعد از سالها مبارزه برای احقاقِ حقوقِ از دست رفته خود، توانستند حقِ رانندگی را دریافت کنند. این کشور تنها کشوری در جهان بود که زنان در آن حقِ رانندگی نداشتند. مبارزانِ حقوقِ زن امیدوارند این تغییرات راه را برای پیشرفتِ حقوقِ زنان در این پادشاهی باز کند.
زنان در فضا
روسیه (1963)
فضانوردِ اهلِ شوروری، وانتینا ترشکوا، نخستین زنی بود که در سنِ 26 سالگی به فضا سفر کرد و تقریباً طی 3 روز 48 بار به دور زمین چرخید. او هنوز عنوانِ نخستین و جوانترین زنی را دارد که تنها به فضا سفر کرده است.
فتح قله
نپال (1975)
جونکو تابای نخستین زنی بود به قله اورست، بلندترین قله جهان، صعود کرد. این کوهنوردِ ژاپنی 76 قله مرتفع را در 76 کشور فتح کرد و همچنین نخستین زنی بود که توانست «7 قله» - مرتفعترین قلل در هر قاره - را فتح کند.
پیشگامانِ تغییرات آب و هوایی
در قطبِ جنوب (2016)
بزرگترین اکتشافِ تمام-زنانه در قطبِ جنوب، با هدفِ افزایشِ آگاهی و حضورِ زنانه در شغلهای علمی انجام گرفت. در این مأموریت، 76 زنِ دانشمند برای مشاهده اثراتِ تغییرات آب و هوایی به بکرترین مناطقِ جنوبیترین قاره جهان اعزام شدند.