خورشت سیب زمینی و گوجه فرنگی غذای محلی کرمانشاه است که در طرز تهیه خورش سیب زمینی از گوشت ماهیچه و سیب زمینی و گوجه فرنگی و غوره و پیاز و رب گوجه فرنگی و فلفل و نمک و زردچوبه استفاده می شود که گوجه فرنگی و غوره طعم متفاوتی را به این غذای ایرانی می دهند.
خورش باقلوا و خورش سیب زمینی و خورش هویج از انواع خورش های ایرانی لذیذ و خوش طعم هستند و شما می توانید این نوع خورش ها را در منزل برای وعده نهار و یا شام خود بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط : 5 عدد
- گوشت ماهیچه : 400 گرم
- گوجه فرنگی ریز : 6 عدد
- غوره : 1/2 پیمانه
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : یک قاشق چایخوری
- پیاز متوسط : دو پیمانه
طرز تهیه خورش سیب زمینی در منزل
برای پخت خورشت سیب زمینی ابتدا پیاز ها را به صورت ریز خرد کنید و در قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و پیاز ها را درون قابلمه بریزید تا سرخ شوند سپس زردچوبه را به پیاز ها بیفزایید و یک قاشق از پیاز داغ را بردارید و در گوشه ای مناسب قرار دهید سپس گوشت های خرد شده را به مخلوط پیاز و زردچوبه بیفزایید و گوشت ها را تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
در این مرحله رب را به گوشت های سرخ شده بیفزایید و رب را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود سپس دو لیوان آب جوش به گوشت های تفت داده شده اضافه کنید و شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت ها پخته شوند.
سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید و درون مقداری روغن سرخ کنید و سیب زمینی های سرخ شده را از روغن بیرون آورید.
گوجه فرنگی های ریز را هم به صورت درسته سرخ نمایید سپس غوره را به گوجه فرنگی ها بیفزایید و تفت دهید. در مرحله آخر طرز تهیه خورش سیب زمینی مخلوط گوجه فرنگی و غوره و نمک را به گوشت پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به همراه این مواد به مدت پنج دقیقه بپزد سپس پیاز داغ را به خورش اضافه کنید و زیر شعله گاز را خاموش کنید و در هنگام کشیدن خورش در ظرف سیب زمینی را به آن بیفزایید.
دستور تهیه خوشت سیب زمینی با مرغ
این نوع خورشت خوشمزه ایرانی را می توان به روشهای مختلف از جمله با گوشت مرغ و یا گوشت چرخ کرده نیز تهیه کرد، در اینجا قصد داریم شما را با روش طبخ خورشت با مرغ آشنا نمایید، بنابراین در ادامه همراه ما شوید. ضمن اینکه برای یادگیری انواع خورشت های سنتی ایرانی همچون خورشت به و خورشت آلو اسفناج می توانید در اینجا کلیک کنید.
مواد لازم
- مرغ/ 400 گرم
- سیب زمینی متوسط/ 4 عدد
- هویج متوسط/ یک عدد
- آلو خورشتی/ 10 عدد
- زعفران دم کرده/ 2 قاشق غذا خوری
- پیاز بزرگ/ یک عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/ به میزان کافی
- روغن/ به مقدار لازم
روش تهیه خورشت سیب زمینی با مرغ
در ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و بعد با یک قاشق غذا خوری روغن مایع درون تابه یا قابلمه ای تفت دهید تا پیاز ها به حالت سبک و شیشه ای درآیند.
اکنون گوشت مرغ را که به شکل تکه ای یا دلخواه خرد کرده اید به تابه بیفزایید و تفت دهید، تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند، بعد از افزودن زردچوبه و فلفل سیاه نیز می توانید حدود 4 پیمانه آب به مخلوط مواد خورش افزوده و حرارت زیر آن را زیاد کنید.
بعد از جوشیدن آب، حرارت زیر قابلمه را کم کرده و اجازه دهید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم و به آرامی بپزد و آماده شود.
در حین آماده شدن خورشت، هویج را به صورت حلقه ای و سیب زمینی را نیز به صورت درشت خرد کنید.
سپس در داخل تابه ای مناسب که مقداری روغن داخل آن ریخته اید، هویج و سیب زمینی های خرد شده را تفت داده و سرخ کنید، بعد از پختن گوشت مرغ، می توانید سیب زمینی ها و هویج سرخ شده در مرحله قبلی را به آن بیفزایید و بعد از تست کردن طعم خورشت، نمک آن را اندازه کنید و ادویه های دلخواه را نیز اضافه کنید.
زمانی که خورشت شما جا افتاد و آب آن کم شد، نوبت افزودن زعفران دم کرده می باشد، سپس اجازه دهید خورشت شما دو دقیقه دیگر روی حرارت بماند و بعد می توانید برای سرو غذا آن را در ظرف مناسب بریزید و به همراه پلو میل نمایید.
در این آموزش، طرز تهیه خورش سیب زمینی را در منزل به صورت مرحله به مرحله در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار دادیم که امیدواریم از پخت این خورش نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع خورشت کلیک کنید.