خورش بادمجان از انواع خورش های محبوب و ایرانی است که با روش های مختلفی تهیه می شود. در طرز تهیه خورش بادمجان می توانید از گوشت مرغ و گوشت خورشتی و گوشت چرخ کرده استفاده کنید که انتخاب هر یک از این روش ها به ذائقه شما بستگی دارد.
طرز تهیه خورش بادمجان با چهار روش مختلف
خورش قیمه بادمجان و خورش بادمجان با مرغ و خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده و خورش گوجه بادمجان از انواع روش های مختلف برای پخت این خورش خوشمزه هستند و اگر شما تمایل دارید در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید بهتر است از پخت این خورش ایرانی لذیذ و بی نظیر غافل نشوید. در ادامه این مطلب نحوه ساخت خورش بادمجان را با 4 روش مختلف در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
دستور تهیه خورش بادمجان با مرغ
خورش بادمجان با مرغ از انواع روش های آسان برای پخت این خورش ایرانی است و اگر شما به خوردن گوشت قرمز علاقه ای ندارید بهتر است این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ بپزید.
مواد لازم
- مرغ : 4 تکه
- پیاز متوسط : یک عدد
- بامجان متوسط : دو عدد
- رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری
- پیاز سرخ کرده : دو قاشق غذاخوری
- آبلیمو : دو قاشق غذاخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- دارچین : به میزان لازم
- آب : سه لیوان
دستور پخت خورش بادمجان با مرغ
برای پخت خورش بادمجان با مرغ ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و یک ساعت قبل از پخت خورش، بادمجان ها را به نمک آغشته کنید تا تلخی آن ها از بین رود.
در مرحله بعدی طرز تهیه خورش بادمجان با مرغ آب را درون قابلمه ای مناسب بریزید و تکه های مرغ را به همراه یک عدد پیاز متوسط و زردچوبه و نمک به مدت 20 دقیقه روی حرارت گاز قرار دهید تا مرغ نیم پز شود.
درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید.
بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از درون قابلمه بیرون آورید و سرخ کنید.
آب مرغ را از صافی عبور دهید. درون قابلمه ای مناسب رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید.
مرغ و آب مرغ و پیاز سرخ شده را درون قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود. آبلیمو و دارچین و در صورت نیاز نمک را به خورش اضافه کنید. در مرحله آخر بعد از اینکه خورش شروع به قل زدن کرد نصف بادمجان های سرخ شده را درون قابلمه بریزید و حرارت گاز را کم کنید تا خورش بادمجان به خوبی جا بیفتد.
خورش آماده شده را درون ظرفی مناسب بریزید و با باقی مانده بادمجان های سرخ شده این غذای خوشمزه را تزیین کنید.
دستور تهیه خورش بادمجان با گوشت قرمز
دستور تهیه خورش بادمجان با گوشت قرمز از انواع روش های رایج برای پخت این خورش خوشمزه است و شما می توانید این نوع خورش مجلسی را در منزل برای پذیرایی از مهمان هایتان بپزید.
مواد لازم
- بادمجان بزرگ : سه عدد
- گوشت خورشتی : 300 گرم
- پیاز متوسط : یک عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
- پودر دارچین : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی : سه عدد
- آبغوره و یا آبلیمو : یک تا دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت خورشتی
ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید و یک ساعت قبل از پخت خورش روی بادمجان ها نمک بریزید تا تلخی آن ها گرفته شود سپس بادمجان ها را سرخ کنید و آن ها را روی دستمال تمیزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.
در مرحله بعد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و یا رنده کنید سپس پیاز را درون روغن سرخ نمایید.
گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز اضافه کنید سپس فلفل سیاه و فلفل قرمز و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید.
می توانید رب را هم در این مرحله به خورش بادمجان اضافه کنید. توجه داشته باشید بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد مقداری آب روی آن بریزید و اجازه دهید تا گوشت به مدت دو ساعت پخته شود.
به گوشت نیم پز شده نمک اضافه کنید و بادمجان های سرخ شده را روی گوشت بچینید. در مرحله بعدی طرز تهیه خورش بادمجان، گوجه فرنگی ها را برش بزنید و روی بادمجان ها بچینید و آبلیمو و یا آبغوره را به خورش اضافه کنید سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
در صورت تمایل می توانید برای عطر بهتر خورش بادمجان به آن مقداری زعفران دمکرده و پودر دارچین اضافه کنید.
دستور تهیه خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده
خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده یکی دیگر از انواع روش های پخت برای خورش بادمجان است. در ادامه این مطلب با دستور تهیه خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده آشنا خواهید شد.
مواد لازم
- گوجه فرنگی : دو عدد
- بادمجان سرخ شده : 3 عدد
- سیب زمینی : یک عدد
- گوشت چرخ کرده : 250 گرم
- پیاز : دو عدد
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
- پودر لیمو عمانی و پودر سیر : 1/2 قاشق غذاخوری
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
نحوه ساخت خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده
برای پخت خورش بادمجان ابتدا بادمجان ها را ورقه ورقه کنید سپس آن ها را سرخ نمایید و روغن اضافی بادمجان ها را بگیرید. در مرحله بعدی دستور تهیه خورش بادمجان، گوجه ها را حلقه حلقه کنید و روی آن ها مقداری نمک بریزید. پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به صورت حلقه ای خرد کنید و سیب زمینی ها را درون مقداری روغن سرخ کنید. پیاز را تفت دهید سپس گوشت و پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه را درون ظرفی مناسب بریزید و گوشت را ورز دهید و کوفته ریزه درست کنید سپس کوفته های قلقلی را درون روغن سرخ کنید. درون قابلمه ای مناسب پیاز رنده شده را تفت دهید سپس مقداری رب و پودر سیر و پودر لیمو عمانی و نمک و فلفل و زردچوبه و یک لیوان آب به پیاز اضافه کنید و بعد از اینکه سس مقداری غلیظ شد به ترتیب سیب زمینی ها و بادمجان سرخ شده و گوجه حلقه ای خرد شده و کوفته ها را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید این غذای خوشمزه به خوبی جا بیفتد.
دستور تهیه خورش بادمجان با لپه
همانطور که گفتیم این نوع خورش مشابه خورش قیمه است با این تفاوت که به جای سیب زمینی از بادمجون استفاده می شود، روش تهیه این خورش خوشمزه با لپه نیز پیشنهاد جالبی است که برای خوش طعم و زیباتر شدن ظاهر خورش می توان به کار برد، حال برای یادگیری این دستور پخت خورش بادمجان در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- بادمجان قلمی/ 6 عدد
- گوشت خورشتی/ 400 گرم
- گوجه فرنگی/ 2 عدد
- لپه/ 200 گرم
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- زعفران دم کرده/ یک قاشق غذا خوری
- روغن مایع/ به میزان کافی
- رب گوجه فرنگی/ 2 قاشق غذا خوری سر پُر
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه/ به میزان کافی
روش تهیه خورش بادمجون با لپه
در ابتدا لپه ها از دو ساعت قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شده و نرم شود. پیاز های نگینی خرد شده را در داخل مقداری روغن و بر روی حرارت تفت دهید، بعد از نرم و شفاف شدن پیاز، زردچوبه را افزوده و کمی دیگر تفت دهید.
اکنون گوشت خورشتی خرد شده به صورت قیمه ای را به مخلوط پیاز بیفزایید و تا زمانی که کاملا سرخ شود آن را تفت دهید، بعد از سرخ شدن و تغییر رنگ گوشت، لپه آپکشی شده را اضافه کنید و دوباره تفت دهید. سپس چند لیوان آب جوش بیفزایید و بعد درب ظرف را ببندید تا گوشت و لپه با حرارت ملایم بپزند.
در مرحله بعدی طرز تهیه خورش بادمجان، تابه ای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید، سپس مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کرده و سرخ کنید، گوجه ها را نیز از وسط نصف کرده و کمی تفت دهید و بعد این مخلوط را در حین پختن گوشت و لپه ها، به آن بیفزایید.
اکنون بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن از وسط نصف کنید و بعد مقداری نمک روی آن بپاشید تا آب و تلخی بادمجان ها خارج شده و در حین سرخ شدن نیز روغن کمی جذب نماید.
بعد از گذشت 20 دقیقه بادمجان ها را آبکشی و با دستمالی تمیز خشک کنید، سپس در داخل روغن سرخ کنید، بعد از پخت مخلوط گوشت و لپه نیز می توانید بادمجان های سرخ شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده بیفزایید. سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورشت شما روغن بیندازد، برای طعم بهتر آن نیز می توانید در آخر مقداری آبغوره اضافه کرده و بعد در کنار برنج سرو کنید.
در این مطلب با طرز تهیه خورش بادمجان با چهار روش مختلف آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این غذای بی نظیر و خوش طعم نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید. برای آشنایی با دستور پخت انواع غذای ایرانی نیز می توانید در اینجا کلیک کنید.