به گزارش روزیاتو مصرف بیشتر میوه و سبزیجات یکی از بهترین راهها برای ارتقاء سلامتی است. در حقیقت، چه قصد کم کردن وزن تان را داشته باشید و چه قصد افزایش سلامتی تان، میوهی موز میتواند فواید زیادی برایتان داشته باشد.
کاهش وزن حتماً باید با مشورت پزشک انجام شود تا برنامهی بی ضرر و مؤثری متناسب نیازهای بدنی شما برایتان تنظیم کند. مثلاً علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی مناسب باید بیشتر ورزش کنید و خواب کافی هم داشته باشید.
اما مصرف مواد غذایی فیبرداری همچون موز میتواند شروع خوبی برای یک برنامهی کاهش وزن مناسب و بی ضرر باشد.
در ادامه میخواهیم ببینیم چرا موز برای کاهش وزن مفید است.
آیا موز برای کاهش وزن مفید است؟
موز منبع خوبی برای بسیاری از مواد مغذی مهم به شمار میرود مانند فیبر، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، منیزیم و منگنز. مادهی فیبر شما را در طول روز سیر نگه میدارد، امری که باعث میشود در مجموع کالری کمتری دریافت کنید.
فیبر درون موز بخش مهمی از فایدهی آن برای کاهش وزن را تشکیل میدهد. فیبر موجود در این میوه 12 درصد از مقدار فیبر مورد نیاز بدن در طول یک روز را تأمین میکند، مادهای که نقشی مستقیم در کاهش وزن دارد. در حقیقت، مصرف زیاد فیبر ممکن است خطر افزایش وزن را تا 30 درصد کاهش دهد.
مصرف میوههای متنوع میتواند به فردی که در رژیم است کمک کند انواع مختلفی از مواد مغذی را دریافت کند. همانطور که موز به پتاسیم زیادش مشهور است، دیگر میوهها هم میتوانند مفید باشند. گرچه گلابی و سیب فیبر بیشتری دارند، اما مقدار موز بیشتری را میتوان در یک وعده خورد تا میوههای توت مانند، آووکادو یا انگور.
در مجموع، توصیه میشود برای داشتن یک رژیم غذایی سالم روزانه دو عدد میوه یا بیشتر مصرف کنید. موز به طور حتم گزینهی مناسبی است برای آنکه یکی از آن میوهها است و اگر قصد کاهش وزن دارید میتوانید روزانه حداکثر یک موز سایز متوسط میل کنید.
آیا میزان رسیدگی موز هم اهمیت دارد؟
به گفتهی کارشناسان، موز رسیده ارزش غذایی متفاوتی ندارد، اما مزه و میزان کربوهیدرات آن متفاوت است.
موزهای سبز و کمتر رسیده، نشاستهی زیادی دارند، به خصوص نشاستهی مقاوم به هضم. این نوع نشاسته میتواند برای کاهش وزن مفید باشد، چون دیرتر هضم میشود و کمک میکند بیشتر احساس سیری کنید.
با رسیدن موز، نشاستهی درون آن تبدیل به قند طبیعی میشود که به همین دلیل هم هست که موزهای رسیده مزهی شیرین تری دارند و نرم ترند؛ و گرچه ممکن است موز رسیده مزهی بهتری داشته باشد، اما فرآینده رسیدن میوه ممکن است فواید نسبتاً کمتری برای سلامتی ما داشته باشد.
این امر به خصوص ممکن است در مورد افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت صدق کند که باید رژیم غذایی و قند خون خود را به دقت کنترل کنند. برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت، موز نرسیده ممکن است بهتر باشد، چون باعث میشود قند خون با سرعت کمتری بالا رود.
با این حال، مصرف میوه برای افراد مبتلا به دیابت خطری ندارد و آنها نباید از ترس قند موجود در آن، از مصرف میوه خودداری کنند.
با این حال، هضم موز سبزتر و رسیده میتواند دشوارتر هم باشد، به همین دلیل بهتر است افراد مبتلا به مشکلات گوارشی یا معدهای رودهای از خوردن آن پرهیز کنند.
کلام آخر
موز اگر به میزان متعادل مصرف شود میتواند مغذی و مفید باشد، حتی اگر قصد داشته باشید وزن تان را کم کنید. واضح است که مصرف بیشتر میوه و سبزیجات گزینهی مناسبی برای کاهش وزن است و فیبر فراوان موجود در آن ها، این مواد را به ویژه به گزینهی سالمی بدل میکند.