در تهیه غوره بادمجان از 2 نوع دستور آشپزی استفاده می کنند، البته مواد به کار رفته در هر دو نوع دستور برای پخت خورش غوره بادمجان تقریبا یکسان می باشد و تنها تفاوت آن در گوشت می باشد، که در یک دستور از گوشت مرغ و یا جوجه استفاده می شود و در دستور پخت دوم، به جای گوشت مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده می کنند. در این بخش به ارائه طرز تهیه غوره بادمجان با گوشت مرغ می پردازیم.
خورش های متفاوتی با بادمجان می توان تهیه کرد. علاوه بر خورش غوره بادمجان، می توان به خورش مرغ و بادمجان، خورش قیمه بادمجان، و نیز خورش گوجه بادمجان اشاره کرد.
مواد لازم
مواد مورد نیاز برای تهیه خورش غوره بادمجان با مرغ عبارت است از:
- بادمجان/ 6 عدد
- مرغ یا جوجه/ 800 گرم
- غوره/ 2 خوشه
- گوجه فرنگی/ 5 عدد
- پیاز متوسط/ 1 عدد
- نمک و ادویه/ به مقدار لازم
- روغن/ به میزان لازم
طرز تهیه غوره بادمجان با مرغ
ابتدا بادمجان ها را خوب شست و شو دهید. پس از گرفتن پوست بادمجان ها، به دلخواه یعنی به صورت عرضی و یا به شکل طولی برش بزنید و آن ها را به همراه مقداری روغن درون تابه ای مناسب سرخ نمایید.
در حین سرخ شدن بادمجان ها، پس از گرفتن پوست پیاز، آن را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن درون قابلمه تف دهید و سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، گوجه فرنگی و مرغ که از قبل به قطعات کوچک تر تقسیم کرده اید را به همراه مقداری آب به قابلمه حاوی پیازها اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه غوره بادمجان باید غوره ها را خوب بشویید و آن ها را از خوشه جدا کنید و بعد به همراه بادمجان های سرخ شده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و صبر کنید تا به مدت 15 دقیقه بجوشد. پس از اطمینان از پخت بادمجان و گوشت مرغ و همچنین تست کردن مزه آن، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
اکنون خورش غوره بادمجان آماده شده است و می توانید آن را داخل ظرف مخصوص خورش بریزید و با تزیینی زیبا به همراه چلو و یا حتی نان سرو نمایید.
دستور تهیه غوره بادمجان با گوشت چرخ کرده
غوره بادمجون یک غذای محلی همدانی است که طرفداران زیادی دارد و همانطور که گفتیم می توان آن را با دو روش تهیه با مرغ و گوشت تهیه کرد و در وعده نهار یا شام و نیز سحری یا افطاری سرو نمود، در اینجا شما را با دستور تهیه غوره بادمجون با گوشت چرخ کرده آشنا می کنیم. بنابراین در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده/ 200 گرم
- بادمجان/ 500 گرم
- غوره پاک شده/ نصف لیوان
- گوجه فرنگی/ 4 عدد
- پیاز متوسط/ یک عدد
- رب گوجه فرنگی/ یک قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه/ به مقدار لازم
روش تهیه خورش غوره بادمجان با گوشت چرخ کرده
در ابتدا بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن از قسمت طولی برش بزنید، سپس آنها را داخل آب نمک بگذارید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود و نیز ضمن سرخ شدن روغن کمتری مصرف کنند.
اکنون بعد از دو یا سه ساعت بادمجان ها را از آب خارج کنید و زیر آب سرد بشویید تا نمک آن گرفته شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه غوره بادمجان با گوشت، تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود، سپس بادمجان ها را داخل آن سرخ کنید. سپس پیاز های خرد شده را داخل روغن تفت دهید و زردچوبه بریزید و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود.
بعد از اینکه گوشت و پیاز ها سرخ شدند، آنها را در گوشه ای جمع کنید و رب را بیفزایید و سرخ کنید، در آخر بادمجان های سرخ شده را به همراه گوجه فرنگی ها به مواد داخل تابه اضافه کرده و با افزودن دو لیوان آب و مقدار لازم نمک و فلفل اجازه دهید بر روی حرارت ملایم بپزند و آماده شوند. در 15 دقیقه پایانی پخت این خورشت، غوره ها را به آن بیفزایید، بعد از اینکه خورشت جا افتاد، می توانید طعم آن را تست کرده و سپس آماده سرو کنید.
حال که با دو دستور پخت غوره بادمجان خورش خوشمزه و متفاوت آشنا شدید، ضمن سپاس از همرایتان با این مطلب، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با دستور آشپزی انواع خورش ها و غذاهای ایرانی از مطالب قبلی آرگا در بخش آشپزی دیدن نمایید.