خورش به خوشمزه و لذیذ است و این خورش به دلیل وجود به جزء خورش های پرخاصیت محسوب می شود. برای طرز تهیه خورش به بهتر است از به با رنگ زرد روشن استفاده کنید. روش پخت خورش به در منزل به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید این نوع خورش خوشمزه و پرخاصیت را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید.
خورش های ایرانی انواع متفاوتی دارند و از بی نظیر ترین و پرطرفدارترین خورش های ایرانی می توان به
خورش قورمه سبزی و
خورش به آلو و
خورش قیمه اشاره کرد. خورش به از خوش طعم ترین و رسمی ترین غذاهای پاییزی می باشد و در تهیه این خورش خوشمزه می توانید از به و آلو استفاده کنید که وجود این مواد غذایی باعث می شوند که خورش به طعم خوشایندی بگیرد.
مواد لازم
به متوسط : 2 عدد
گوشت خورشی : 350 گرم
پیاز متوسط : 1 عدد
آلو بخارا : 100 گرم
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپ خوری
شکر : 1 قاشق سوپ خوری
زرچوبه : 1 قاشق چای خوری
زعفران ساییده شده : 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه خورش به
در مرحله اول طرز تهیه خورش به ابتدا به ها را به خوبی بشویید و بعد از گرفتن پوست به آن ها را صورت هلالی برش دهید.
سپس در درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و به های برش زده شده را در درون روغن تفت دهید بعد از اینکه رنگ به ها تغییر پیدا کرد و به ها نرم شدند تابه را از روی گاز بردارید. توجه داشته باشید که می توانید به را با پوست نیز تفت دهید.
در مرحله بعدی روش تهیه خورش به آلو ها را بشویید و آن ها را به مدت 120 دقیقه در درون مقداری آب خیس کنید.
سپس پیاز ها را خرد کنید و در درون قابلمه ای مناسب پیاز ها را سرخ کنید و بعد از اینکه پیاز ها مقداری تفت خوردند زردچوبه را به آن ها را اضافه کنید. سپس بعد از سرخ شدن پیاز تکه های گوشت را نیز به آن ها اضافه کنید، و بعد از اینکه گوشت به خوبی تفت خورد زعفران ساییده شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
در مرحله بعد مقداری آب جوشیده به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی پخته شود سپس بعد از 60 گذشت دقیقه آلوهای خیس خورده را به خورش اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت به خوبی پخته شد به های سرخ شده را به همراه شکر به خورش اضافه کنید. سپس در درون تابه کوچکی رب را تفت دهید و بعد از اینکه بوی خامی رب از بین رفت آن را به خورش اضافه کنید.
سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا قابلمه خورش به مدت 15 دقیقه دیگر بر روی حرارات گاز باقی بماند تا به خوبی جا بیفتد.
دستور تهیه خورش به با مرغ
در این نوع خورش ایرانی را نیز همچون بسیاری از خورش های دیگر از جمله خورش زردآلو می توان به جای استفاده از گوشت قرمز با گوشت مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کرد، بنابراین برای افرادی که رژیم دارند و یا به هر دلیلی نمی تواند از گوشت قرمز مصرف کنند، این روش پخت پیشنهاد می شود، حال برای یادگیری پخت خورشت به با مرغ می توانید در ادامه همراه ما شوید.
مواد لازم
- گوشت مرغ/ به ازای هر نفر یک تکه
- میوه به/ 400 تا 500 گرم
- آلو بخارا/ برای هر نفر 2 تا سه عدد (به دلخواه)
- پیاز بزرگ/ یک عدد
- کره/ 100 گرم
- شکر قهوه ای یا سفید/ یک قاشق سوپ خوری
- پودر دارچین/ یک قاشق چای خوری
- روغن مایع/ به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/ به مقدار لازم
روش تهیه خورشت به با مرغ و آلوبخارا
در ابتدا داخل قابلمه ای، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز های خرد شده را داخل آن تفت دهید تا کمی نرم و سبک شوند، زردچوبه را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
اکنون تکه های مرغ را داخل آن بریزید و چند دقیقه ای تفت دهید، سپس مقداری آب جوش اضافه کنید به طوری که روی مرغ ها با آب پوشانده شود، بعد از افزودن نمک درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مرغ ها نیم پز شوند، در صورت دلخواه می توانید یک تکه چوب دارچین نیز داخل آن بیندازید.
در مرحله بعدی طرز تهیه خورش به، در داخل ظرفی دیگر مقداری کره بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود، می توانید مقداری هم روغن مایه بیفزایید، سپس تکه های پوست گرفته و شسته میوه به را به همراه شکر و دارچین به کره اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
حدود نیم ساعت به پایان پخت و آماده شدن مرغ، می توانید آلو ها و به های تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و بعد از افزودن فلفل، صبر کنید تا خورش شما با حرارت پایین بپزد و خوب جا بیفتد. در ترکیب این خورش نیازی به رب نیست و با افزودن آلوها، خورش خوشرنگ خواهد شد.
نکات طلایی برای پخت بهتر خورش به
1. می توانید میزان آلو را بنا بر ذائقه خود و افراد خانواده تان کم و زیاد کنید.
2. در ساخت خورش به بهتر است آلو ها را به گوشت اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته شوند زیرا آلوها طعم خوشایندی را به گوشت می دهند همچنین می توانید آلوها را نیز به صورت جداگانه در درون قابلمه کوچکی بپزید.
3. میزان شکر در این خورش بستگی به ذائقه شما دارد اگر به های مورد استفاده در خورش ترش هستند می توانید میزان شکر را افزایش دهید.
4. خورش به نباید له شود و در پایان پخت باید خورش مقداری آب داشته باشد. اگر در انتهای پخت خورش آب آن کافی نبود می توانید در پایان پخت مقداری آب جوشیده به خورش اضافه کنید و سپس اجازه دهید تا خورش به مدت چند دقیقه دیگر بر روی حرارت گاز باقی بماند.
5. اگر طعم خورش در پایان پخت شیرین بود می توانید مقداری آبلیمو تازه به آن اضافه کنید.
6. در صورت تمایل می توانید در تهیه این خورش از لپه استفاده کنید.
بعد از اتمام مراحل طرز تهیه خورش به و آماده شدن آن، می توانید آن را به همراه برنج میل کنید و از طعم و عطر بی نظیر این خورش نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده دستور پخت خورش های مختلف به بخش انواع خورشت مجله آرگا مراجعه کنید.