فسنجون از انواع خورش های ایرانی اصیل و خوش طعم است و اگر شما تمایل دارید پذیرایی با شکوهی را از مهمان هایتان داشته باشید بهتر است این نوع خورش مجلسی را در منزل بپزید. در طرز تهیه خورش فسنجون روش های مختلفی وجود دارد که شما می توانید با توجه به ذائقه خود و اعضای خانواده تان از روش مناسبی برای پخت این خورش محبوب استفاده کنید.
قرمه سبزی، قیمه و فسنجون از انواع خورش های ایرانی بی نظیر و پرطرفدار هستند و شما می توانید برای تنوع در برنامه غذایی خود این نوع خورش ها را در منزل بپزید.
طرز تهیه فسنجون خوشمزه و مجلسی با 4 روش مختلف
خورش فسنجون دارای دستور پخت های آسانی است ولی برای تهیه این خورش باید زمان زیادی را صرف کنید بنابراین بهتر است در هنگام طرز تهیه خورش فسنجون صبوری داشته باشید تا بتوانید این خورش را با طعم و مزه بی نظیری بپزید. در ادامه با روش های مختلف نحوه ساخت فسنجون آشنا خواهید شد که امیدواریم از طعم بی نظیر این غذای ایرانی نهایت لذت را ببرید.
فسنجون با مرغ
پخت فسنجون با مرغ از انواع روش های متداول برای تهیه این خورش بی نظیر است و اگر شما تمایل دارید خورش فسنجون مجلسی تر باشد بهتر است از مرغ برای پختن آن استفاده نمایید.
مواد لازم برای 6 نفر
- زعفران ساییده شده : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- روغن : به میزان لازم
- پیاز رنده شده : یک عدد
- رب انار : دو تا سه پیمانه
- مغر گردوی آسیاب شده : 500 گرم
- سینه مرغ یا ران مرغ : یک کیلوگرم
- شکر : دو تا سه قاشق غذاخوری
دستور پخت خورش فسنجون با مرغ
برای تهیه خورش فسنجون ابتدا یک عدد پیاز را به کمک رنده درشت رنده نمایید سپس پیاز را درون قابلمه ای مناسب تفت دهید تا تیره رنگ شود.
گردوی آسیاب شده را به پیازها بیفزایید و گردو را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
آب سرد را به گردوی تفت داده شده اضافه کنید تا شک به آن وارد شود و به روغن بیفتد.
در مرحله بعدی دستور تهیه فسنجون اجازه دهید تا رنگ گردو تغییر کند و بیشتر روغن بیاندازد توجه داشته باشید که برای تفت دادن گردو باید زمان زیادی را صرف کنید و علاوه بر این گردوی آسیاب شده را باید با شعله ملایم گاز تفت دهید.
بعد از اینکه گردو ساعت های طولانی تفت خورد رب انار و شکر را به آن اضافه کنید.
بعد از گذشت 10 دقیقه مرغ سرخ شده را به فسنجون بیفزایید توجه داشته باشید که بهتر است مرغ را روی حرارت زیاد شعله گاز سرخ کنید تا خشک نشود.
بعد از افزودن مرغ به فسنجون اجازه دهید تا مرغ به مدت یک ساعت درون خورش بپزد تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود.
- پیاز رنده شده برای داخل گوشت چرخ کرده : 1 عدد
- گوشت چرخ کرده : 200 گرم
- پیاز درشت : 1 عدد
- گردوی آسیاب شده : 1.5 لیوان
- رب انار : 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- آلو خورشتی در صورت تمایل : 8 عدد
- کدو حلوایی رنده شده و تفت داده شده : 4 قاشق غذاخوری
دستور پخت خورش فسنجون با گوشت قلقلی
برای طرز تهیه خورش فسنجون با گوشت چرخ کرده ابتدا گردو را چرخ کنید سپس درون قابلمه ای مناسب پیاز رنده شده به صورت درشت را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. در مرحله بعدی دستور تهیه خورش فسنجون، گردوی آسیاب شده و کدو حلوایی تفت داده شده را به همراه زردچوبه و نمک و فلفل به پیازها اضافه کنید و مخلوط این مواد را تفت دهید و مدام هم بزنید تا مواد مانند مایه حلوا سفت شوند و هم زدن را ادامه دهید تا گردوها تفت بخورند سپس یک کاسه آبگوشت خوری آب به مخلوط مواد فسنجون اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا درون آب به خوبی حل شوند و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد و بعد از اینکه آب خورش به دمای جوش رسید شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورشت به روغن بیفتد.
در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده مخلوط کنید سپس مقداری نمک و فلفل به گوشت چرخ کرده بیفزایید و گوشت را ورز دهید و به اندازه یک گردو از مایه گوشتی بردارید و آن را به صورت گرد فرم دهید سپس گوشت های قلقلی را درون مقداری روغن تفت دهید تا اطراف و دور گوشت طلایی شود و بعد از جا افتادن خورش فسنجون گوشت های قلقلی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و رب انار را هم به مواد خورش بیفزایید و درب قابلمه را ببندید تا خورش به خوبی جا بیفتد و روغن بیندازد و در چند دقیقه آخر آلو خورشتی ها را به خورش اضافه بیفزایید. اگر تمایل دارید خورش فسنجون شیرین باشد می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری شکر نیز به آن اضافه کنید.
فسنجون با هویج
فسنجون با هویج و گردو مزه ای بی نظیر دارد و شما می توانید برای تنوع در پخت خورش فسنجون از هویج استفاده نمایید و طعمی متفاوت را به این خورش ایرانی بدهید.
مواد لازم
- گردوی چرخ کرده : 250 گرم
- پیاز کوچک : یک عدد
- هویج رنده شده : دو عدد
- زعفران ساییده شده : نصف قاشق چایخوری
- رب انار : یک قاشق مرباخوری
- گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم
- آبلیمو : 1/4 پیمانه
- شکر : سه قاشق سوپخوری
- روغن و نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
دستور تهیه فسنجون با هویج
برای پخت خورش فسنجون با هویج ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده کنید و پیازهای رنده شده را درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب پیازها تبخیر شود سپس مقداری روغن به پیازهای رنده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا پیاز تفت بخورد سپس گردوی آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و گردو را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و به روغن بیفتد.
در مرحله بعد هویج رنده شده به صورت ریز را به مواد خورش اضافه کنید و هویج را تفت دهید سپس 4 پیمانه آب به فسنجون بیفزایید و بعد از به جوش آمدن آب حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید تا فسنجون پخته شود.
رب انار را درون مقداری روغن به همراه زعفران و ادویه تفت دهید سپس رب را به خورش اضافه کنید و بعد از اینکه خورش مقداری جا افتاد محلول آبلیمو و شکر را به خورش اضافه کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه خورش فسنجون به گوشت چرخ کرده مقداری نمک و فلفل بزنید سپس گوشت را ورز دهید و به شکل توپ های گرد و کوچکی در آورید سپس گوشت های قلقلی را درون روغن زیاد تفت دهید.
در 15 دقیقه آخر پخت خورش گوشت های قلقلی را به آن بیفزایید و بعد از مدت زمان ذکر شده خورش را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و به همراه برنج میل کنید.
آموزش تهیه خورش فسنجون
علاوه بر روش های گفته شده با بوقلمون نیز می توانید خورش فسنجون با طعم بی نظیر تهیه کنید که نحوه تهیه آن نیز بسیار ساده و راحت است که در ادامه مطلب دستور تهیه خورش فسنجون با بوقلمون را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
- بوقلمون : ششصد گرم
- گردو : سیصد گرم
- رب انار : سه قاشق غذا خوری
- شکر : یک قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- پیاز : یک عدد
نحوه تهیه :
در روش تهیه فسنجون با بوقلمون ابتدا مغز گردو ها را داخل غذا ساز ریخته و اجازه دهید تا کاملا پودر شود و به شکل شکل خمیری نرم در آید.
حالا خمیر گردو به دست آمده را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و بر روی حرارت متوسط بگذارید و بعد به آن نصف پیاز زنده شده بیفزایید.
در مرحله بعدی به گردو، نمک، فلفل و زردچوبه افزوده و مواد را تفت داده تا گردو کرم شود فقط دقت داشته باشید که بر روی حرارت کم اینکار را انجام دهید زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن گردو ها خواهد شد.
حالا بوقلمون را همراه با مابقی پیاز به قابلمه افزوده و به آن شش لیوان آب سرد بیفزایید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد سپس درب قابلمه را بسته تا روی حرارت ملایم پخته شود.
در این مرحله بعد از زمان دو ساعت به قابلمه شکر و رب انار بیفزایید و درب قابلمه را بسته و اجازه دهید تا خورش جا افتاده شود و در صورت ملس و شیرین بودن رب انار می توانید شکر اضافه نکنید.
در مرحله پایانی از طرز تهیه خورش فسنجون با بوقلمون که خورش در حال پخته شدن است هر نیم ساعت به خورش چند تکه یخ افزوده تا گردو روغن بیندازد و بعد به روغن افتادن خورش حرارت را خاموش کنید. نوش جان
نکات تکمیلی
1. در طول مدت پخت در صورت نیاز به افزودن آب بیشتر تنها از آب سرد استفاده کنید.
2. می توانید استفاده از چند عدد آلوی خورشتی یا شیره انگور را جایگزین شکر کنید.
3. می توانید به صورت جداگانه بوقلمون را پخته و بعد از جا افتادن خورش به آن بوقلمون پخته شده بیفزایید.
در این مطلب با طریقه پخت خورش فسنجون آشنا شدید که امیدواریم با کمک این روش ها بتوانید خورش فسنجون خوشمزه و لذیذی را در منزل بپزید، جهت آشنایی با دستور تهیه انواع خورشت می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.