خورشت ها از غذاهای ایرانی هستند که معمولاً با برنج و کته نوش جان می شوند. خورش قورمه سبزی، خورش قیمه، خورش آلو … از خورشت های ایده آل ایرانیان محسوب می شود. در طرز تهیه آلو اسفناج با مرغ, آلو و اسفناج از طعم دهنده های عالی و مواد اصلی به حساب می آیند.
مواد لازم
- مرغ: نصف یک مرغ کامل
- روغن: یک قاشق غذاخوری
- آلو بخارا: به میزان لازم
- آب: دو لیوان
- سیر خرد شده: 2 حبه
- زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم
- پیاز: یک عدد
- اسفناج: یک کیلوگرم
طرز تهیه آلو اسفناج با مرغ
خورشت آلو اسفناج از خورشت های خوشمزه با خواص فراوان است که می توان با گوشت گوسفندی و مرغ تهیه کرد. برای شروع دستور تهیه آلو اسفناج با مرغ, ابتدا باید نصف مرغ را تهیه کنید و آن را بشویید. سپس به تکه های کوچک تقسیم کنید. تکه های مرغ را داخل آبکش بریزید. در قابلمه روغن بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید.
بعد از طلایی شدن پیازهای خرد شده می توانید سیر را به آن اضافه کنید. بعد از تفت خوردن سیر و پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. بعد از تفت خوردن زردچوبه و ادویه، تکه های مرغ را بریزید و تفت دهید. حالا درب ظرف را قرار دهید و شعله اجاق گاز را کم کنید تا مرغ آب بیندازد. اسفناج را بشویید و اجازه دهید تا آب اسفناج کشیده شود. بعد از کشیده شدن آب اسفناج، اسفناج را خرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه آلو اسفناج با مرغ, اسفناج های خرد شده را در ظرفی ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شود. وقتی آب اسفناج گرفته شد، اسفناج را به مرغ اضافه کنید. توجه داشته باشید برای پخت اسفناج هیچ آبی به آن اضافه نکنید. اسفناج آب می اندازد و تا تبخیر آب نیز پخته می شود.
در ادامه آلوها را به همراه دو لیوان آب به غذا اضافه کنید. اجازه دهید تا با شعله کم غذا بپزد و جا بیفتد. اگر تمایل داشته باشید برای چاشنی غذا می توانید از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید.
دستور تهیه آلو اسفناج با گوشت
خورشت آلو اسفناج را هم می توان با مرغ تهیه کرد و هم با گوشت قرمز. ضمن اینکه می توانید این خورش خوشمزه را به عنوان یک غذای لذیذ مجلسی در منزل تهیه کرده و از مهمان هایتان پذیرایی عالی و دلچسبی داشته باشید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی/ 300 تا 400 گرم
- اسفناج/ یک کیلوگرم
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- آلو بخارا/ 200 گرم
- شکر/ یک قاشق مرباخوری
- آبلیمو/ 2 قاشق غذا خوری
- چوب دارچین/ یک عدد
- آرد/ یک قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده غلیظ/ یک قاشق مربا خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل/ به مقدار لازم
- کره/ مقداری برای تفت دادن
روش تهیه خورش آلو اسفناج با گوشت
در ابتدا اسفناج ها را خرد کنید، البته نه خیلی ریز و سپس آنها را بخارپز کرده تا آب اسفناج کاملا کشیده شود. اکنون مقداری روغن افزوده و تفت دهید.
در مرحله بعدی تکه های گوشت را در مقداری آب گرم بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید، دو تا سه دقیقه صبر کنید تا کف روی آب جمع شود و بعد گوشت ها را آبکش کنید.
پیاز ها را نیز نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند و بعد گوشت را اضافه کرده و سرخ کنید، سپس ادویه ها را به آن بیفزایید و دوباره تفت دهید.
زمانی که گوشت ها کمی سرخ شده و تغییر رنگ دادند، می توانید مقداری از اسفناج های تفت خورده را به آن بیفزایید و بعد آب جوش را به آن اضافه کنید به طوری که تا یک بند انگشت سطح مواد را بپوشاند، برای طعم بهتر خورشت خود می توانید یک عدد چوب دارچین نیز اضافه کنید و بعد درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید آب آن به جوش آید، سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا به آرامی بپزد و آماده شود.
حدود دو و نیم تا سه ساعت برای پختن و جا افتادن خورشت بر روی حرارت ملایم گاز کافی می باشد، در اواسط پخت آن نیز میتوانید یک قاشق آرد را با مقداری کره تفت دهید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید، سپس این ترکیب را به خورشت بیفزایید، در ده دقیقه پایانی پخت نیز آبلیمو و شکر را افزوده و سپس آن را برای سرو به همراه پلو آماده کرده و نوش جان کنید.
از اینکه تا پایان مطلب از طرز تهیه آلو اسفناج با مرغ و گوشت همراه ما بودید، سپاس گذاریم و امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان واقع شده باشد و بتوانید از دستور پخت این غذا نهایت استفاده را ببرید. شما عزیزان می توانید ما را با لینک انواع خورشت در مجله اینترنتی آرگا همراهی بفرمایید.