یک آمار سردستی از رئیس اتحادیه کلهپزهای تهران میگوید حدود 300 مغازه کلهپزی عضو اتحادیه داریم و 150 کلهپزی بدون پروانه هم کار میکنند. سرقفلی بعضی از این مغازهها بین 3 تا 20میلیارد تومان است. مغازههای اجارهای، حتی در پایین شهر هم کمتر از ماهی 15میلیون تومان نیست و مغازههایی دو نبش و سه نبش در شمال شهر هستند که ماهانه 60میلیون تومان هزینه اجاره دارند، چیزی حدود 15میلیون تومان هم قاعدتا باید حقوق پرسنل باشد. این آمار نشاندهنده رونق کله پاچهفروشیها در تهران و البته سایر شهرها است.
کلهپاچه در اروپا!
مهاجران ایرانی به اروپا و آمریکا آداب غذایی ما را هم با خود به این کشورها منتقل کردند. جالب است که بدانید کلهپزی ایرانیها در برخی شهرهای اروپا پُرمشتری است. در هامبورگ آلمان یک کلهپزی ایرانی مشتری آلمانی هم جذب کرده است. در آمریکا و برخی ایالتهای این کشور نیز ایرانیها فروشگاههای کلهپاچه راهاندازی کردهاند و گفته میشود مشتریهای غیر ایرانی در این کشور نیز به مصرف این غذا تمایل نشان دادهاند.
تولید کنسرو کله پاچه
با افزایش محبوبیت مصرف کله پاچه در کشور، مدیران صنایع غذایی ایران به فکر تولید کله پاچه کنسروی افتادهاند. البته تولید این نوع کنسرو از مدتی پیش به صورت محدود آغاز شده بود، اما این روزها آمار تولید آن در بازار بالاتر رفته است.
اما کمک بزرگی که کنسرو کلهپاچه برای طرفدارانش انجام میدهد و به نظر میرسد موفق هم خواهد بود، این است که عضو خانواده بدون اینکه مزاحم دیگری شود یا سلیقهاش را به بقیه تحمیل کند میتواند در قوطی کنسرو کله پاچه را باز کند، محتویات آن را در قابلمهای خالی کند و برای مدت نیم ساعت آن را روی شعله گاز بگذارد، بعد خیلی راحت آن را در دیس خالی کند و با نان سنگکی که از قبل آماده کرده صبحانه مورد نظر خود را میل کند.
برندهایی که در ایران خط تولید کنسرو کلهپاچهشان فعال است، از نوآوریهای خود ابراز خوشحالی میکنند و معتقد هستند آنچه ما تولید میکنیم چیزی از کله پاچه خانگی یا تهیه شده در مغازهها کم و کسر ندارد. جالب اینکه آنها تاکید میکنند کنسرو شیردان و سیرابی هم داریم، ولی آنچه بیشتر از همه مشتری دارد، کله پاچه است.
با این شرایط ایرانیهای کلهپاچهخور اکنون به آرزوی دیرینهشان رسیدهاند و هر وقت و در هر مکان میتوانند کله پاچه بخورند.
قیمت کنسرو کله پاچه
اما به دلیل اینکه تولید این نوع کنسرو عمر زیادی در کشور ندارد بنابراین قیمتهای متنوعی هم هنوز برای این محصول ارائه نشده است. با جستوجو در سایتهای اینترنتی متوجه خواهید شد که فقط دو یا سه برند اقدام به تولید آن کردهاند.در ادامه قیمتهایی را که برای کنسرو کله پاچه ارائه شده میخوانید:
کنسرو 850 گرمی برند پاچو با قیمت 32500 و کنسرو 8 عددی کله پاچه کامل 850 گرمی برند پاچو با قیمت مجموع 316هزار تومان به فروش میرسد. همچنین نیم دست کله پاچه گوسفندی برند قربانیان با قیمت 105 هزار تومان به فروش میرسد. همین برند کنسرو 850 گرمی بناگوش را به قیمت 35هزار تومان به فروش میرساند.
توصیه کارشناسان
اما در همین حال کارشناسان تغذیه نیز نسبت به زیادهروی در مصرف کله پاچه همیشه هشدار و توصیههایی داشتهاند.
یک کارشناس تغذیه و کاهش وزن در این رابطه میگوید: «کسی که کلهپاچه میخورد باید بداند 100 گرم مغز گوسفند هزار میلی گرم کلسترول دارد 100 گرم تخممرغ 250 تا 300 میلیگرم. سن آدم، مصرف کننده زن است یا مرد و شغل هم تاثیرگذار است. بعضی شغلها هیچ تحرکی ندارد، اینها بدون آگاهی از وضع جسمانی خود با خوردن کله پاچه آسیب میبینند. زبان و مغز گوسفند چربتر از سایر قسمتها بوده و استفاده از این ماده غذایی اسید اوریک افرادی را که مبتلا به نقرس هستند، افزایش داده و سبب بروز مشکلاتی میشود. بیشترین آسیب را کسانی میبینند که در خوردن این ماده غذایی خوشمزه افراط میکنند و با خوردن هر روزه و به مقدار زیاد بدون تردید خود را به کام مرگ میبرند.»