نرگسی بادمجان از انواع غذاهای است که بدون گوشت تهیه می شود در دستور طبخ نرگسی بادمجان از تخم مرغ و بادمجان و گوجه و پیاز و رب و غوره و نمک و فلفل و زردچوبه استفاده می شود این غذای ایرانی دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است.
نرگسی اسفناج و نرگسی بادمجان از انواع غذاهای لذیذ و مقوی هستند که بهتر است برای تنوع بیشتر در برنامه غذایی تان این غذاهای ایرانی را قرار دهید. دستور پخت نرگسی بادمجان تقریبا مشابه طرز تهیه میرزا قاسمی است.
مواد لازم
- گوجه فرنگی رنده شده : 2 عدد
- رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپخوری
- فلفل و زردچوبه و نمک : به میزان لازم
طرز تهیه نرگسی بادمجان
ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را در محلول آب و نمک به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا تلخی بادمجان ها به خوبی گرفته شود سپس بعد از مدت زمان ذکر شده بادمجان ها را بشویید و آن ها را خشک کنید.
در تابه ای مناسب بادمجان ها را سرخ کنید بعد از اینکه بادمجان ها طلایی رنگ شدند آن ها را از تابه بیرون آورید.
در مرحله بعدی گوجه و پیاز های خرد شده را سرخ کنید.
بعد از طلایی شدن پیازها گوجه فرنگی رنده شده و زردچوبه و رب گوجه فرنکی را به پیازها اضافه کنید و همه این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و غوره عسکری را هم به مخلوط مواد اضافه کنید و بادمجان ها را در کنار یکدیگر در تابه بچینید و در تابه را ببندید و حرارت گاز را کم کنید.
بعد از اینکه آب گوجه ها کشیده شد و بادمجان ها پخته شدند تخم مرغ ها را روی نرگسی بادمجان بشکنید و فلفل و نمک را به نرگسی اضافه کنید و در تابه را دوباره ببندید تا تخم مرغ ها به خوبی پخته شوند سپس تابه را از روی حرارت گاز بردارید.
دستور تهیه نرگسی سیب زمینی
نرگسی را می توان با سبزیجات مختلفی از جمله بادمجان، سیب زمینی، کدو، اسفناج و نیز با گوشت چرخ کرده یا بدون گوشت تهیه کرد، حال در ادامه آموزش طرز تهیه نرگسی بادمجان ، دستور تهیه نرگسی سیب زمینی را در اختیارتان قرار می دهیم که امیدواریم بعد از یادگیری این غذای ساده و خوشمزه، آن را در منزل تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط/ 4 عدد
- گشنیز رنده شده/ یک دسته کوچک
- سیر (پودر سیر)/ 4 حبه یا یک قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه/ به مقدار لازم
- زردچوبه در صورت دلخواه/ مقداری
- تخم مرغ/ 2 عدد
- پودر تخم گشنیز/ به مقدار لازم
- شیر/ یک قاشق غذا خوری
- پودر نان یا آرد سوخاری
روش تهیه نرگسی سیب زمینی
سیب زمینی ها را آبپز کنید و بعد از سرد شدن له کرده و نمک، سیر، گشنیز و فلفل را به آن اضافه کنید. (با هر تخم مرغ چهار عدد نرگسی می توان درست کرد.)
سپس تخم مرغ آبپز شده را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید، داخل ظرفی پودر سوخاری بریزید و در ظرفی جداگانه تخم مرغ خام را با شیر مخلوط کنید به طوری که ترکیب یکدستی بدست آید.
در این مرحله، به اندازه یک نارنگی از سیب زمینی را بردارید و داخل آن را گود کنید، سپس برشی کوچک از تخم مرغ آبپز را داخل آن بگذارید و با دست روی آن را ببندید و فرم دهید.
سپس سیب زمینی را بعد از آغشته کردن در مخلوط شیر و تخم مرغ، داخل آرد سوخاری بغلتانید و در داخل روغن با حرارت متوسط سرخ کنید. اکنون می توانید نرگسی های آماده شده را همراه سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.
نکته : این نوع نرگسی به دلیل کاور یا لایه رویی خود روغن زیادی جذب نمی کند و در نتیجه روغن جذب داخل سیب زمینی نخواهد شد. همچنین هر چقدر دانه های آرد سوخاری درست تر باشند، نرگسی شما تُرد تر و خوشمزه خواهد شد. شما می توانید ادویه های دلخواه خود را نیز به آرد یا پودر نان بیفزایید.
در طرز تهیه نرگسی بادمجان می توانید بعد از پخته شدن این غذای لذیذ آن را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید سپس با کمک روش های تزیین میرزا قاسمی نرگسی بادمجان را تزیین کنید؛ برای آموزش پخت انواع غذا با بادمجان کلیک کنید.