تحریریه زندگی آنلاین : لازمهی یک آشپزی خوب و دقیق، داشتن یکسری وسایل و لوازم مناسب برای پختوپز هست؛ اما این بدان معنا نیست که تمام اقلام و لوازم آشپزی را خریده و در کابینتهای خود انبار کنیم. وجود کاربردیترین لوازم پختوپز و وسایل چندکاره برای یک آشپزی خوب کفایت میکند. در این مقاله شما خوانندگان پرمهر را با این ابزار آشنا میکنیم.
تابه چدنی مخصوص گریل؛ این تابه چدنی برای کباب کردن مواد غذایی بر روی اجاق استفاده میشود اگرچه کباب کردن بر روی منقل زغالی طعم دیگری به مواد غذائی میدهد. شیارهای داخل تابه سبب خارج شدن و چکیده شدن ذرات چربی آبشده در اثر حرارت به درون تابه میگردد و به گوشت کبابی نیز شکل میدهد. سطح این تابهها معمولاً دارای دو قسمت شیاردار و صاف هست که سطح صاف آن را برای پختن انواع (پنکیک) نیز میتوان استفاده کرد.
تابه چدنی؛ برای تفت دادن، کباب کردن و یا سرخ کردن مواد غذائی بسیار مناسب است زیرا علاوه بر اینکه گرما و حرارت را به مدت طولانی در خود نگه میدارد، حرارت نیز در تمام قسمتهای ظرف بهطور یکنواخت پخش میشود. ضخامت تابه چدنی باید در تمام قسمتهای آن به یک اندازه باشد. اگر از ظروف چدنی بهخوبی محافظت شود برای یکعمر میتوان از آن استفاده کرد.
قبل از استفاده از ظروف چدنی سطح آن را با روغن مایع کاملاً چرب کنید تا از زنگ زدن و همچنین از چسبیدن مواد غذائی به آن جلوگیری کنید. ظروف چدنی را هرگز در ماشین ظرفشوئی قرار ندهید. برای تمیز کردن ظروف چدنی از دانههای درشت نمک استفاده کنید و آن را بسابید و با یکپارچه حولهای خشککنید. از پختن مواد غذائی اسیدی مانند سرکه، گوجهفرنگی و ... در داخل ظروف چدنی خودداری نمایید زیرا مواد اسیدی به ظروف چدنی آسیب رسانده و عمر آن را کوتاه میکند.
قابلمه چندکاره؛ برای پختن گوشت و یا سبزیها با آب بسیار کم، مناسب هست و وجود آن در آشپزخانه ضروری به نظر میرسد. ضخامت بدنه و کف این قابلمه سبب میشود که گرما و حرارت را در خود حفظ کرده و از طرفی حرارت بهطور یکسان در تمام نقاط ظرف پخش شود. درپوش محکم این ظرف سبب حفظ رطوبت و بخار و درنتیجه حفظ طعم و مزه مواد غذائی میشود. از این ظرف میتوان بدون گذاشتن درپوش نیز استفاده کرد. اگر این قابلمه دارای دسته نسوز باشد، میتوان آن را درون فر نیز قرار داد.
بیشتربخوانید:
قابلمه استیل؛ این قابلمه برای درست کردن سوپ یا تهیه آبگوشت و همچنین پختن پاستا بسیار مناسب هست.
تابه تفلون؛ تابهی تفلون کاربردهای زیادی در آشپزخانه دارد مانند: درست کردن نیمرو، املت و یا تهیه انواع کرپ.
تابه استیل؛ این تابه برای کباب کردن و یا تفت دادن انواع سبزیها، ماهی، مرغ و گوشت استفاده میشود. تابهای که ارتفاع دیواره آن 5 تا 6 سانتیمتر هست. برای تفت دادن مواد غذائی مناسب است.
تابه گرد و گود؛ تابهی گرد و عمیق که دارای دیوارههای صاف هست برای درست کردن سوپ، سس و یا ریختن سبزیها در آب جوش بهمنظور پخته شدن سریع آن بسیار مناسب هست. ضخامت دیوارههای این تابه باید باضخامت کف تابه برابر باشد تا درجه حرارت در تمام نقاط تابه یکنواخت پخش شود. هرگز برای درست کردن سسها، از قابلمهی چدنی و یا آلومینیومی استفاده نکنید زیرا فلزات بهکاررفته در این ظروف سبب تغییر رنگ و مزه مواد غذائی موجود در تهیه سسها که ازجمله کره و رب گوجهفرنگی و یا خود گوجهفرنگی هست، میگردد.
تابه مخصوص تفت دادن؛ این نوع تابهها برای تفت دادن مواد غذایی مانند سبزیها و گوشتها مناسب میباشند زیرا دارای دیوارههای شیبدار هستند که تفت دادن مواد غذائی در آنها راحتتر انجام میشود. از انواع تابههایی که از جنس استیل بسیار محکم و بادوام میباشند، استفاده کنید زیرا تابههای استیل بادواماند و رنگ و مزهی مواد غذائی را تغییر نمیدهند.
وُک؛ این ماهیتابه برای سرخ کردن سریع مواد غذائی در روغن داغ، بسیار مناسب هست شکل خاص این ماهیتابه سبب یکنواخت رسیدن حرارت به تمام نقاط آن شده و درنتیجه پخت مواد غذائی در آن سریعتر انجام میشود.