ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه قیمه نخود لذیذ و سنتی یزد

در این مطلب شما عزیزان را با طرز تهیه قیمه نخود یک غذای سنتی ایرانی آشنا خواهیم کرد. همان طور که از نام این غذا مشخص است حبوبات به کار رفته در این خورش نخود می باشد. با طبخ این قیمه یک گزینه به دیگر موارد موجود در لیست برنامه غذایی خود بیفزایید.

طرز تهیه قیمه نخود لذیذ و سنتی یزد

قیمه ها نوعی خورش هستند که در تقسیم بندی؛ در میان غذاهای سنتی جای می گیرند. قیمه نخود یکی از قیمه های معروف و البته خوش طعم است که اصالت آن به شهر یزد باز می گردد. قیمه ها از جمله قیمه نخود علاوه بر طعم از نظر ارزش غذایی بسیار غنی می باشند. در این مطلب آموزشی- آشپزی قصد داریم طرز تهیه قیمه نخود را آموزش بدهیم.

و اما قیمه یزدی یک غذای سنتی ایرانی متعلق به یزد می باشد، با توجه به این موضوع که حبوبات یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده قیمه ها به شمار می روند، در این نوع از قیمه یزدی نخود مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به دلیل طبخ مکرر سایر قیمه ها همچون قیمه بادمجان، قیمه شاه عباسی، پیچاق قیمه طعم آنها برایتان تکراری شده، پیشنهاد می کنیم تا قیمه نخود را امتحان کنید.

آموزش روش تهیه قیمه نخود

مواد لازم

  • 600 گوشت گوسفندی
  • 500 گرم نخود
  • 5 عدد پیاز
  • 5 عدد لیمو عمانی
  • مقدار کافی زعفران
  • مقدار کافی زردچوبه
  • مقدار کافی فلفل و نمک
  • 2 – 3 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی

آموزش طرز تهیه قیمه نخود یزدی

اول نخودها را درون مقداری آب بخیسانید. برای این منظور از شب پیش آنها را درون ظرفی ریخته و بر روی آنها آب بریزید، به طوری که روی سطح آنها را بگیرد. در طی این مدت چند مرتبه آب آن را تعویض نمایید.

گوشت را هم شسته و بعد از خشک کردن به تکه های مربعی شکل تقسیم نمایید.

پیازها را به شکل خلالی و یا نگینی ریز کنید.

در هر یک از لیمو عمانی ها با کمک چنگال و یا چاقو تعدادی روزنه به وجود بیاورید. بعد لیموها را به مدت 2 ساعت درون کاسه ای با کمی آب قرار دهید تا خیسانده شوند.

قابلمه ای (نه زیاد بزرگ و نه خیلی کوچک) را بر روی حرارت قرار داده و مقداری صبر کنید تا گرم گردد. کمی روغن درون قابلمه ریخته و بعد از داغ گردیدن روغن، پیازهای ریز شده را در آن تفت بدهید تا روشن و سبک گردند.

بعد از به خوبی تفت خوردن پیاز، گوشت های چرخ شده را به پیاز بیفزایید و تا خشک شدن آب گوشت و تغییر رنگ دادن آن را تفت بدهید. بعد زردچوبه را هم به پیاز و گوشت افزوده و تفت بدهید تا گوشت طعم دار گردد.

رب گوجه فرنگی را درون تابه ای دیگر همراه با کمی روغن با حرارت ملایم تفت بدهید تا مزه خامی رب از بین برود. سپس به ترکیب پیاز و گوشت بیفزایید.

نخودهای خیسانده شده(در صورت تمایل لپه شده) را به درون قابلمه افزوده و به خوبی به هم بزنید تا با مواد دیگر ترکیب گردد.

بعد 5 پیمانه آب را درون قابلمه ریخته و تا زمان جوشیدن حرارت را بالا ببرید، سپس حرارت را کم نموده و زمان دهید تا جهت تقریبا 2 ساعت نخود و گوشت پخته شوند.

بعد از حدودا 1/5 ساعت، نیم ساعت مانده لیمو عمانی، زعفران دم شده، فلفل و نمک را هم به قیمه بیفزایید و زمان دهید تا غذا به خوبی جا بیفتد.

بعد از جا افتادن قیمه، حرارت زیر قابلمه را قطع کنید. خورش را درون ظرف سرو کشیده و با استفاده از سیب زمینی های سرخ شده آن را تزیین نمایید.

می توانید این خورش را همراه پلو به صورت ساده و یا هر پلوی دیگر مانند پلوی زرشکی و یا پلوی زعفرانی سرو کنید.

اموزش طرز تهیه قیمه نخود

نکات طلایی پخت قیمه نخود

میزان زردچوبه، فلفل و نمک را می توانید متناسب با ذائقه خود کم یا زیاد نمایید. همچنین می توانید در صورت تمایل از پودر زنجبیل، چوب دارچین و یا پودر هل نیز بهره ببرید.

در طرز تهیه قیمه نخود همانند سایر خورش قیمه ها از گوشت استفاده می شود، که می توانید به جای آن از گوشت مرغ بهره ببرید.

می توانید نخودهای خیسانده شده را درون صافی کشیده و پس از گرفتن پوست آنها، به دو نیم تقسیم نمایید. در واقع از لپه های آن برای قیمه نخود استفاده کنید.

این قیمه سنتی یزدی در مناطق مرکزی کشورمان فقط با نخود تهیه می کنند.

شیوه تهیه قیمه نخود یکی از قیمه های خوشمزه
امیدواریم از مطلب آموزشی – آشپزی اختصاص یافته به طرز تهیه قیمه نخود نهایت لذت و استفاده را برده باشید. اگر به دنبال تهیه غذایی خوش طعم و شیک برای مجالس و مهمانی های خود هستید؛ می توانید این خورش را در منزل تهیه نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان